Centrul de Tineret din Mihail Kogălniceanu, o lucrare impunătoare ce se apropie cu paşi repezi de momentul inaugural

Proiectele pe care le derulează Primăria Mihail Kogălniceanu vor schimba definitiv faţa comunei. Pentru cei care cunosc localitatea, atunci când ajung în centrul comunei se vede deja o schimbare majoră. Centrul este mai luminat şi mai... liber, iar în vecinătatea sediului Primăriei, se iveşte o construcţie nouă şi impunătoare - viitorul Centru pentru Tineret. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa a ajuns aproape de finalul etapei de implementare a proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Mihail Kogălniceanu, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret“. Lucrările la noul centru dedicat tinerilor din comuna Mihail Kogălniceanu au fost demarate în urmă cu aproape doi ani şi constau în amenajarea, pe o suprafaţă de 2.893 de metri pătraţi, a unui spaţiu care va fi dotat cu mobilier adecvat şi echipamente IT necesare desfăşurării activităţii, deservind peste 3.500 de persoane. Lucrările au costat peste 7 milioane de lei.
 
Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, susţine că, până la jumătatea lunii iulie, se va finaliza întreaga lucrare a Centrului pentru Tineret din localitate. „S-au efectuat aproape toate finisajele la interior, au venit să aducă scaunele pentru sala de spectacole, mai sunt însă mici retuşuri de făcut“, a declarat şefa autorităţii publice locale. Potrivit primarului, proiectul noului centru îşi propune să ofere noi metode de învăţare pentru tinerii din localitate, „dar şi să contribuie la o educaţie informală, care să vină ca o completare la cunoştinţele pe care le acumulează în şcoli, să asigure accesul la informaţie şi să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfăşurarea unor activităţi cultural-artistice şi educative“.

Piedici au fost întâmpinate, ca la aproape orice proiect de asemenea anvergură, însă toate acestea au fost depăşite. „Se lucrează încă la finisajele exterioare şi urmează ca centrul să fie mobilat şi utilat în totalitate. S-au amenajat şi locurile de parcare, s-au montat plăcile de gard pentru părţile laterale şi pentru cea din spate, iar undeva la jumătatea lunii iulie totul va fi dat în folosinţă“, a adăugat primarul Ancuţa Belu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.