Cercetasii din Cumpana, participanti la concursuri internationale

Administratia locala investeste in copii, viitorul localitatii

Patru elevi din comuna vor concura la inceputul lunii iunie in cadrul actiunii "Pui de brad", in localitatea Crasna, Covasna * Scoala generala din Cumpana se afla la a doua participare in cadrul acestei tabere de orientare turistica * Potrivit edilului Cumpenei, Mariana Gaju, administratia locala va asigura fondurile financiare necesare acestei deplasari deoarece copiii reprezinta viitorul * Totodata, 20 de elevi pasionati de istorie vor vizita Complexul Rupestru de la Basarabi, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului

Patru elevi de la Scoala generala din Cumpana vor participa in perioada 1-5 iunie a.c. la un concurs international organizat in localitatea Crasna, judetul Covasna. In cadrul actiunilor interculturale, sportiv-turistice cu caracter aplicativ si educativ "Pui de brad", elevii constanteni vor incerca sa demonstreze abilitatile practice si teoretice insusite in cadrul programului de pregatire la care au participat in localitate.Manifestarea este inscrisa in cadrul calendarului activitatilor educative editate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, la sectiunea domeniul sportiv-turistic.Scoala generala din Cumpana se afla la a doua participare in cadrul taberei de orientare turistica. Printre probele inscrise in concurs se numara orientarea turistica ziua si noaptea, parcurs aplicativ, probe de montare a cortului, teste ecologice si sanitare, precum si cunostinte generale despre judetul Covasna.Cea mai grea proba va fi constituita de un traseu montan, pe care elevii, pe parcursul unei zile, vor trebui sa-l urmeze. Astfel, aproximativ 25 de kilometri vor fi parcursi de echipajele inscrise in competitie, avand asupra lor echipamente de pana la 20 de kilograme.Potrivit celor expuse de edilul Cumpenei, Mariana Gaju, administratia locala va asigura fondurile financiare necesare acestei deplasari deoarece copiii reprezinta viitorul comunei.De asemenea, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, 20 dintre elevii pasionati de istorie vor pleca, la sfarsitul saptamanii, intr-o excursie la Complexul Rupestru de la Basarabi. Totodata, dupa vizitarea vestigiilor, copiii sunt invitati la un picnic care va fi organizat la un popas din apropierea ineditului amplasament. In opinia Marianei Gaju, elevii isi vor putea completa cunostintele cu informatii pretioase, legate de istoria, cultura si credinta romanilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 474

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 744

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 530

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 712

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 619

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 771

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1454

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 662

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 506

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 732

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1269

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 446

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1060

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1084

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 874