Comuna Topraisar se îmbogăţeşte cu un nou parc

Comuna Topraisar va avea un nou parc. Primăria şi Consiliul Local ale localităţii au început de ceva vreme demersurile pentru înfiinţarea unui parc în comună.

La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus deja memoriul de prezentare a proiectului. „Parcul se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi, totodată, mai multor tipuri de activităţi. Astfel varianta aleasă propune un parc în stil mixt cu alei atât sinuoase cât şi drepte pentru promenadă, cu spaţii gazonate şi spaţii unde vor fi plantate flori, dar şi arbuşti, care vor înfrumuseţa aleile parcului“, susţine primarul Gheorghe Stelian. Potrivit planului parcului, acesta va fi prevăzut şi cu un loc de joacă special amenajat pentru cei mici. Tobogane pentru copii mai mari, dar şi mai mici, leagăne, balansoare, dar şi o mare groapă cu nisip vor asigura distracţia celor mai mici locuitori din Topraisar.

Desigur, nu va lipsi nici mobilierul urban - băncuţele din lemn vor fi presărate în tot parcul. Iluminatul va fi de asemenea unul modern, fiind asigurat de lumina unor leduri alimentate fotovoltaic, astfel încât sistemul să asigure şi economia faţă de sistemele clasice. Instalaţiile de irigare vor fi automatizate. „Parcul se va situa chiar la intrare în comună, dinspre Constanţa, şi va fi ridicat pe un teren viran, în prezent neutilizat. Parcul va fi mai mult decât binevenit, mai ales că acea zonă este în continuă dezvoltare, noi construcţii şi locuinţe fiind ridicate în apropiere“, a mai spus primarul Gheorghe Stelian.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 529

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2177

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 506

Cumpărări directe Constanța O firmă din județul Satu Mare va dota cu mobilier școala și grădinița din comuna Topraisar (DOCUMENT)

04 Apr 2024 444

Licitații Constanța Școala din localitatea Movilița, comuna Topraisar va fi reabilitată cu bani din PNRR (DOCUMENT)

02 Apr 2024 687

Județul Constanța Profanare de morminte la Topraisar! Trei bărbați, cercetați de polițiști

05 Mar 2024 462

Școlile din comuna Topraisar, județul Constanța, dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

02 Mar 2024 597

Licitații Constanța Kokkai Comimpex SRL, contract pentru servicii de pază în comuna Topraisar (DOCUMENT)

20 Feb 2024 823

Mai multe terenuri din comuna Topraisar, județul Constanța vor fi alipite. Investitorul Ecotec Health Protection SRL, răspuns pozvitv de la APM

11 Feb 2024 2880

Decizie definitivă a magistraților Curții de Apel Constanța în cazul licitației pentru servicii de pază organizată de comuna Topraisar

02 Feb 2024 875

Decizia CNSC în cazul licitației pentru servicii de pază organizată de comuna Topraisar, contestată la Curtea de Apel Constanța

09 Jan 2024 669

Primăria Topraisar, județul Constanța, obligată de CNSC să reevalueze ofertele privind achiziția serviciilor de pază. Iată decizia Consiliului!

06 Jan 2024 2443

Inconștiență în trafic în județul Constanța! Patru șoferi beți depistați la volan în prima zi din 2024

03 Jan 2024 969

Spada Sistem Comunication SRL, cu mai multe contracte publice, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

14 Dec 2023 1065

Știri Constanța Șofer băut, depistat la volan, în Topraisar! Ce alcoolemie avea

07 Dec 2023 881