Consilierii locali decid Proiecte importante pentru comuna Nicolae Bălcescu

De ceva vreme, localnicii din comuna Nicolae Bălcescu îşi manifestă nemulţumirea privind starea deplorabilă în care se află drumul comunal pe care copiii merg zilnic la şcoală. Situaţia nu este străină autorităţii publice locale, care, deocamdată, nu poate interveni pentru refacerea acestui drum. Motivul a fost explicat chiar de primarul localităţii. „Curând vor începe lucrările prevăzute în proiectul privind introducerea sistemului de canalizare în întreaga comună. Ulterior, am prevăzut începerea lucrărilor de asfaltare a străzilor din localităţile Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu. Aceste lucrări au primit deja finanţare de la Guvern şi este lesne de înţeles că nu putem asfalta drumuri pentru ca apoi să le spargem pentru a introduce reţeaua de canalizare“, a declarat primarul comunei, Dumitru Timofte, pentru ZIUA în judeţ.
 
şi pentru că lumea a vociferat la propunerea şefului administraţiei publice locale de a introduce în comună un sistem de monitorizare video, în contextul în care considera, pe bună dreptate, asfaltarea drumurilor şi alte lucrări prioritare, primarul din Nicolae Bălcescu nu a ezitat să le răspundă concetăţenilor: „În ceea ce priveşte sistemul de monitorizare video a comunei, acesta este necesar pentru a avea o localitate fără infracţionalitate, iar costurile de implementare nu sunt semnificative“. 

Proiecte pe ordinea de zi a şedinţei CL Nicolae Bălcescu 

Totodată, joi, 27 septembrie, consilierii locali au participat la şedinţa ordinară a lunii. Pe ordinea de zi a întrunirii au fost incluse 17 proiecte de hotărâre care aşteptau aprobarea aleşilor locali pentru a putea fi puse în practică. Consilierii au analizat, printre altele, propunerea primarului Timofte de a organiza Ziua Recoltei, precum şi pe aceea de a se stabili nişte „forme de sprijin financiar de la bugetul local al comunei pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România“.
 
Consilierii au analizat şi dacă se impune acordarea unui sprijin financiar Bisericii Ortodoxe „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena“ din satul Dorobanţu, pentru montarea de lambriuri şi efectuarea de reparaţii la centrala termică, şi Bisericii Ortodoxe „Sf. Arh. Mihail şi Gavril“ din localitate, pentru realizarea lucrărilor de amenajare a curţii interioare. În şedinţa de joi au fost supuse aprobării şi proiectul de hotărâre privind construirea unei săli de sport în satul Dorobanţu, investiţie realizată de Compania Naţională de Investiţii prin PNCIPS, proiectul de hotărâre privind achiziţionarea şi implementarea unui sistem de monitorizare video necesar în localităţile Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu, cel privind cumpărarea unor pubele de gunoi în cele două localităţi, precum şi a unei autobasculante cu plug şi a unei maşini de gunoi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Câți bani va scoate din conturi Primăria Nicolae Bălcescu pentru dezinfecție interioară și exterioară?

19 Apr 2024 490

Licitații Constanța Arlechin Total Distribution SRL din București furnizează echipamente IT pentru școlile din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

18 Apr 2024 460

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 549

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1258

​Cumpărări directe Constanța Primăria Nicolae Bălcescu închiriază utilaje (DOCUMENT)

12 Apr 2024 854

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1222

Cumpărări directe Constanța Primăria Nicolae Bălcescu eficientizează sistemul de iluminat public din comună. Contract de peste 150.000 de euro cu Elbi Energy Projects SRL (DOCUMENT)

04 Apr 2024 446

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Speranța Castelu, victorie cu 13-0

03 Apr 2024 1827

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 634

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

27 Mar 2024 788

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1359

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1099

UPDATE Incendiu pe DN22 Constanța-Tulcea! Un autoturism, cuprins de flăcări la Lumina

15 Mar 2024 943

Centrul Militar Zonal Constanța a promovat cariera militară la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia

14 Mar 2024 758

Infracțiuni rutiere în județul Constanța, depistate de polițiști

13 Mar 2024 516