Copiii din Crucea vor începe anul şcolar în casă nouă. Grădiniţa este gata!

 

Încă din anul 2014, la Crucea s-a început construcţia efectivă a unei grădiniţe, care să sprijine familiile din comunitatea locală. După aproximativ doi ani de la demararea efectivă a proiectului, construcţia este finalizată, în prezent lucrându-se la ultimele finisaje.
 

„Mai avem puţin şi finalizăm şi lucrările de împrejmuire la grădiniţă. Deja a fost adus mobilierul, acum se lucrează la montarea locurilor de joacă. În cel mult două săptămâni, lucrarea va fi finalizată cu totul. Putem spune că suntem pregătiţi de începerea noului an şcolar, preşcolarii vor intra să înveţe în casă nouă“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi.

 
Şi clădirea şcolii din Crucea va fi extinsă şi modernizată. Dascălul din fruntea administraţiei locale speră să obţină, în final, fonduri şi pentru extinderea clădirii în care funcţionează Liceul Tehnologic. Proiectul a fost aprobat şi a fost declarat finanţabil.
 

„Proiectul pentru care am depus documentaţia prevede extinderea cu încă patru săli de clasă. Astfel, nu doar că va fi mai mult spaţiu, dar vor fi create laboratoare pentru tehnologia informaţiei, tehnologie agricolă, dar şi laboratoare de biologie, fizică şi chimie. Aşteptăm ca în scurt timp să fim convocaţi la minister pentru a semna contractul. În primăvară, sperăm să demarăm lucrările“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.

Planuri pentru dezvoltare locală

Nu doar proiectele privind infrastructura şcolară sunt importante pentru primarul Gheorghe Frigioi. La Crucea, în ultimul an s-au executat mai multe lucrări importante privind introducerea reţelelor de alimentare cu apă potabilă în satele Stupina, Gălbiori, Crişan şi Şiriu.
 

„În prezent, se execută lucrări la căminele unde sunt legăturile la reţeaua de distribuţie de la Stupina, dar şi la Gălbiori. De altfel, se lucrează intens şi pentru reţelele din satele Şiriu şi Crişan. La Stupina, lucrările sunt gata în proporţie de 90%, la Gălbiori - 80%, în timp ce la Crişan şi la Şiriu lucrările sunt efectuate în proporţie de 40-50%. Sperăm însă ca lucrările să fie finalizate cu succes în toate cele patru sate până la sfârşitul anului, dar putem spune că, în aproximativ o lună, oamenii din Gălbiori şi Stupina vor avea apă la robinete“, a declarat primarul Gheorghe Frigioi.


Proiecte pentru fiecare sat

În continuare însă, primarul spune că se lucrează intens şi la alte proiecte. De exemplu, pentru un nou teren de sport s-a întocmit proiectarea, urmând ca acesta să fie introdus în sistemul de achiziţii publice. La şcoala din Crucea se va face un alt teren de sport, cu un loc de joacă şi spaţii de recreere. Spaţii de recreere vor fi amenajate şi la şcoala din Gălbiori.
 

„Avem pentru fiecare localitate câte un proiect pregătit şi sperăm să intre la finanţare în perioada următoare, fie cu bani de la bugetul local, fie de la bugetul de stat, prin PNDL“, a conchis primarul Gheorghe Frigioi.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă nouă, înregistrată la Constanța Green Storage SRL se va ocupa de producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice

16 Apr 2024 336

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, pe rolul Curții de Apel Constanța

04 Apr 2024 458

A solicitat acord de mediu pentru o fermă de animale în comuna Crucea Firma, care va ridica un spital de pediatrie cu heliport la Constanța, Mahmud Impex SRL, anunță noi investiții

31 Mar 2024 4369

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 452

Proiect finanțat prin PNRR Newbuilding Cons SRL va construi un centru de colectare a deșeurilor în comuna Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

22 Mar 2024 606

In memoriam Constantin Zamfir Dumitru, directorul cu cel mai lung mandat din istoria Bibliotecii Județene Constanța

21 Mar 2024 543

Licitații Constanța Primăria Crucea reabilitează Căminul Cultural din localitatea Șiriu (DOCUMENT)

19 Mar 2024 550

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 653

Licitații publice Una dintre firmele familiei Butnaru din Medgidia asigură și hrana elevilor din comuna Crucea (DOCUMENT)

09 Mar 2024 712

Achiziții Constanța Primăria Crucea solicită ofertă de preț pentru construirea unui teren de sport cu balon la Băltăgești (DOCUMENT)

04 Mar 2024 513

O firmă din Dâmbovița vrea să înființeze o unitate eoliană în satul Siriu, comuna Crucea, județul Constanța

23 Feb 2024 571

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1137

A fost solicitat acord de mediu Primăria Crucea, județul Constanța tot mai aproape de realizarea noului cartier pentru tineri din satul Gălbiori

06 Feb 2024 1018

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, la Curtea de Apel. Cine a câștigat în primă instanță

27 Jan 2024 810

Afaceri Constanța Un cetățean sirian a deschis o clinică medicală stomatologică în localitatea Crucea

06 Jan 2024 1005