Corectitudine sau amenzi! Locuitorii din Techirghiol trebuie să-şi declare toate bunurile, în vederea impozitării

Oraşul Techirghiol este în plină transformare, iar pe agenda de lucru a primarului localităţii, Iulian Constantin Soceanu, se află numeroase proiecte, precum şi demersuri menite să sporească veniturile la bugetul local.
 
De curând, Primăria oraşului Techirghiol a informat locuitorii că au obligaţia de a-şi declara bunurile mobile şi imobile, în vederea unei impozitări corecte a tuturor contribuabililor.
„Pentru ca, în anul 2018, Consiliul Local Techirghiol să poată stabili un nivel de impozitare accesibil pentru toţi locuitorii, este obligatoriu prin lege ca toţi contribuabilii să îşi declare bunurile mobile şi imobile şi să îşi achite taxele şi impozitele către bugetul local“, se menţiona într-o informare a administraţiei publice locale. Astfel, până pe data de 15 octombrie, toţi localnicii sunt aşteptaţi la sediul Primăriei din strada Victor Climescu nr. 24 pentru a-şi declara bunurile mobile sau imobile (terenuri, case, clădiri anexe, apartamente, garsoniere, maşini etc), în vederea impozitării.  
 
„Am recurs la acest anunţ deoarece, în urma analizelor efectuate, am constatat că o mare parte dintre concetăţeni nu figurează cu toate bunurile declarate la Taxe şi Impozite şi, din acest motiv, taxele şi impozitele locale stabilite anul trecut au suferit anumite modificări. Pentru a putea calcula un impozit corect şi normal faţă de toată lumea, este firesc ca fiecare să-şi declare ceea ce deţine în proprietate pe raza oraşului nostru. Noi avem o bază de date, iar după încheierea termenului dat pentru declararea bunurilor, vom demara o serie de acţiuni în vederea depistării celor care nu s-au conformat“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Se pare că autoritatea publică locală are deja semnale de la alte instituţii ale statului care confirmă faptul că unii locuitori din Techirghiol nu şi-au declarat toate bunurile mobile şi imobile achiziţionate - maşini, case, anexe etc., care nu figurează la Serviciul Local de Impozite şi Taxe, ceea ce reduce veniturile la bugetul local.

Cine nu se conformează... plăteşte 

Iniţial, termenul fixat pentru declararea corectă a bunurilor a fost 15 septembrie, dar administraţia locală a decis să le mai dea oamenilor un răgaz. Însă, pentru cei ce vor încerca să fenteze autorităţile locale, au fost prevăzute şi amenzi. Aşadar, ulterior datei de 15 octombrie, inspectorii Primăriei vor începe verificările în teren pentru a vedea dacă baza de date este conformă cu materialul impozabil din teren.
 
„În ceea ce îi priveşte pe cei care nu şi-au declarat bunurile mobile sau imobile (terenuri, case, clădiri anexe, apartamente, garsoniere, maşini etc). pentru a putea fi impozitate, vor fi aplicate măsurile legale, după cum urmează: plata impozitului pentru imobilul nedeclarat pentru ultimii cinci ani; amendă 700 de lei pentru nedeclararea imobilelor impozabile pentru persoanele fizice şi 2.800 de lei pentru persoanele juridice şi amendă 2.000 de lei pentru toţi cei care nu şi-au recepţionat lucrările până la expirarea autorizaţiei de construcţie. Îi asigurăm pe toţi locuitorii oraşului de o cheltuire eficientă şi în folosul comunităţii a banului public“, a concluzionat edilul-şef al oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGASPC Constanța cumpără servicii de proiectare (DOCUMENT)

29 Mar 2024 211

Cumpărări directe Constanța Seaside Playgrounds SRL va amenaja un loc de joacă în Parcul Terapeutic Techirghiol. Contract de peste 700.000 lei (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 338

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 775

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5254

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1971

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6279

Conducători auto fără permis de conducere, depistați în trafic în județul Constanța

26 Mar 2024 762

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 549

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2464

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 646

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 531

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1447

Cumpărări directe Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol, achiziție de motorină de peste 230.000 de lei (DOCUMENT)

19 Mar 2024 495

Licitații Constanța Fourmar Construct Management SRL se va ocupa de proiectarea și execuția lucrărilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu. Primăria achită circa 400.000 de euro (DOCUMENT)

16 Mar 2024 480

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!

15 Mar 2024 556