Cu fonduri europene Două unităţi de învăţământ din Mihail Kogălniceanu vor fi eficientizate energetic

Primăria Mihail Kogălniceanu a reuşit să îşi treacă în palmares patru proiecte ce vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). În paralel, aici se vor derula şi proiecte care vor fi realizate cu fonduri europene nerambursabile.
 
Bucurie mare pe primari când a fost prezentată lista proiectelor ce vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Numai că, Potrivit primarului comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu, administraţia locală a propus şapte proiecte pentru finanţarea prin PNDL - pentru asfaltare de drumuri, branşamente la reţeaua de apă în satul Piatra, modernizarea sediului Primăriei, modernizarea şi extinderea reţelei de alimentare cu energie electrică a comunei şi modernizarea dispensarului din localitate -, dar va implementa patru.
 
„În primă fază, toate primăriile am primit adrese de la Ministerul Dezvoltării cu lista documentelor pe care trebuie să le depunem în completare la proiectele ce au fost aprobate spre finanţare prin PNDL. Toate contractele se vor încheia până în luna noiembrie, urmând ca, după ce depunem documentele solicitate, să trecem în următoarea fază, de licitaţie a proiectelor tehnice şi de organizare a licitaţiilor pentru execuţie. Din punctul meu de vedere, anul acesta, proiecte ce vor reuşi să se implementeze prin PNDL 2 nu cred că vor exista, întrucât majoritatea necesită licitaţii, sumele alocate fiind foarte mari. Abia de la anul, din luna februarie, vor începe să se execute toate aceste proiecte ce au fost aprobate în luna iulie“, a ţinut să sublinieze primarul comunei Mihail Kogălniceanu, pentru o informare corectă a cetăţenilor.
 
Printre proiectele importante ce vor fi implementate în comună se regăseşte şi cel prin care se va moderniza dispensarul. „Este vorba despre dispensarul din localitate unde avem şi Centrul de permanenţă şi unde îşi desfăşoară activitatea şapte medici de familie. Modernizarea acestuia va presupune: schimbatul uşilor, al geamurilor, al acoperişului, al instalaţiei sanitare şi al celei de încălzire. Din punctul meu de vedere, sunt convinsă că dispensarul va fi adus la standarde europene“, a afirmat, pentru ZIUA în judeţ, primarul Ancuţa Daniela Belu.
 
Totodată, aceasta a precizat că proiectul va include şi dotarea cu aparatura necesară a Centrului de permanenţă. 

Proiecte cu fonduri europene pentru învăţământ  

Educaţia continuă să fie o prioritate pentru reprezentanţii administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu. Dovadă stau proiectele elaborate special pentru acest domeniu şi care se vor realiza fie prin PNDL, fie cu fonduri nerambursabile europene. şi, ca să nu se creadă că vorbim fără „probe“, tocmai ce am aflat de la primarul Ancuţa Belu că există două proiecte ce vor fi realizate cu bani europeni. „Am depus două proiecte în ceea ce priveşte eficientizarea energetică a Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu - a corpului 1 şi a corpului 2, precum şi a şcolii Generale nr. 2. Valoarea totală a proiectelor respective este de 1.800.000 de euro. Învăţământul este prioritar pentru noi“, a declarat şefa administraţiei locale din Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Dosar penal pentru un bărbat care transporta persoane în regim de taxi – avea permisul suspendat

24 Apr 2024 496

Aeroportul Mihail Kogălniceanu cumpără servicii de identificare a alertelor de securitate cibernetice! Iată care este valoarea contractului

23 Apr 2024 539

Județul Constanța Urmărire ca în filme, în Mihail Kogălniceanu - A condus fără permis, a fugit de poliție, a abandonat autoturismul, a fost prins și încarcerat pentru 24 de ore

22 Apr 2024 709

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști pe raza județului Constanța. Au fost întocmite dosare penale

20 Apr 2024 579

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 363

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 915

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 407

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără mobilier școlar!

17 Apr 2024 456

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 825

Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului!

16 Apr 2024 567

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 474

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 537

Știri Constanța Teribilism pe DN2A! Un motociclist a fost prins cu o viteză enormă de politiști

13 Apr 2024 562

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, înlocuiește branșamentele de la locuințele multifamiliale

11 Apr 2024 531

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 494