Cu fonduri proprii şi de la CJC Şcoala din comuna Topalu va beneficia de investiţii

După o vară plină de evenimente importante, reprezentanţii administraţiei publice locale din Topalu continuă proiectele menite să transforme comuna într-o localitate europeană.
 
Seria evenimentelor culturale desfăşurate cu sprijinul Primăriei Topalu nu s-a încheiat. Astfel, în perioada 4 - 6 octombrie se va desfăşura Festivalul Naţional „Dan Moisescu“. „Pe data de 4 octombrie va avea loc preselecţia, la Cernavodă, iar pe 5 şi 6 octombrie se va derula concursul propriu-zis, la Topalu. Este a 21-a ediţie şi va reuni 15 concurenţi. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, care asigură şi premiile, în parteneriat cu Primăria Topalu şi Centrul de Creaţie şi Cultură Constanţa“, a declarat primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
şi cum infrastructura este esenţială în orice localitate, în paralel, administraţia publică locală Topalu lucrează la inventarierea stâlpilor pentru proiectul ce vizează modernizarea sistemului de iluminat public în comună, în valoare totală de 452.098,98 de lei. După cum ne-a confirmat primarul comunei, Valentin Stanciu, întreaga sumă va fi alocată de Ministerul Dezvoltării, prin PNDL. „În paralel, ne bucurăm că Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa lucrează la asfaltarea drumului judeţean care traversează localitatea noastră“, a afirmat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Topalu.

Investiţii în tânăra generaţie  

Preocupările administraţiei locale sunt multiple, dar grija pentru tânăra generaţie este permanentă. Astfel, primarul Valentin Stanciu a ţinut să menţioneze: „Vom construi la şcoală o nouă sală de clasă, pentru că introducerea clasei pregătitoare impune să avem spaţii suficiente“. Lucrările urmează să fie demarate, iar cheltuielile vor fi suportate din fonduri proprii alocate de din bugetul local, dar şi cu bani de la Consiliul Judeţean Constanţa, ca urmare a sumelor defalcate care se distribuie tuturor unităţilor administrativ-teritoriale.
 
„Sperăm ca, în maximum o lună, să începem lucrările de extindere a şcolii, pentru că avem deja studiul de fezabilitate şi urmează să discutăm cu constructorul pe marginea proiectului. Avem deja alocată suma de peste două miliarde de lei unităţii de învăţământ pentru această lucrare, care va costa în jur de patru miliarde de lei vechi. Cel mai probabil, anul viitor vom definitiva lucrările, plus dotarea corespunzătoare, cu tot ce trebuie“, a declarat primarul comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
De asemenea, la aceeaşi unitate de învăţământ preuniversitar urmează să fie înlocuit întreg acoperişul. „Am adus un expert, a făcut expertiza şi urmează să înlocuim acoperişul la tot corpul“, a adăugat şeful administraţiei publice locale din comuna Topalu. Beneficiarii acestor investiţii vor fi cei aproximativ 140 de elevi, precum şi cadrele didactice care predau aici.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța CL Cernavodă preia rolul de asociat unic în Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL

22 Apr 2024 420

Cumpărări directe Constanța Green Trading Hermes încheie contract cu Școala Gimnazială nr.1 Topalu pentru o tabără tematică (DOCUMENT)

03 Apr 2024 478

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 529

Dunărea Power SRL, investiție nouă la Topalu. Proiectul privind stocarea energiei electrice în baterii a fost depus la APM Constanța

27 Mar 2024 443

Cu acordul APM Constanța Un teren arabil din extravilanul comunei Topalu va fi împădurit

17 Mar 2024 429

Muzeul de Artă Constanța este prezent la două expoziții de anvergură din București

11 Mar 2024 478

UAT Comuna Topalu, în proces cu o firmă din județul Ilfov. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

10 Mar 2024 528

Istoria Dobrogei Dr. Gheorghe Vintilă - Darul ce l-a făcut oamenilor din Topalu

08 Mar 2024 6133

Constanța Expoziție cu lucrări de grafică la Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă Topalu

12 Feb 2024 693

Dosar pe rolul Tribunalului Constanța privind litigiul achizițiilor publice. Vizat primarul de la Topalu

22 Jan 2024 688

Expoziția „Muzeul secret” a Muzeului Dinu și Sevasta Vintilă Topalu, județul Constanța, selectată la Art Safari

17 Jan 2024 783

Situație actualizată! Lista drumurilor județene închise în județul Constanța. Care sunt drumurile pe care s-a reluat circulația

27 Nov 2023 2109

Prinși cu droguri de jandarmi, în Constanța! Unul din cei depistați avea o cagulă pe cap

20 Nov 2023 994

Monsson Operation SRL împarte, mai nou, controlul în Wind Power Energy SRL cu trei persoane fizice

16 Nov 2023 1152

Stanciu Valentin anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Constanța

09 Nov 2023 636