Cu sprijinul unor oameni de afaceri turci Comuna Grădina va avea o nouă geamie



Singurul primar din judeţul Constanţa care a obţinut încă un mandat în fruntea administraţiei publice locale cu 100% din voturi, Gabriela Iacobici, spune că nici după alegeri nu va lua o pauză de la proiectele privind dezvoltarea comunei. Astfel, la Grădina vor începe lucrările privind construcţia unei noi săli de sport pentru şcoala generală.
 

„Pentru această investiţie avem bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este vorba de 100.000 de euro, iar lucrările vor începe după ce copiii şi cadrele didactice vor lua vacanţă. Sperăm ca noul an şcolar să vină pentru micuţi cu acest dar din partea noastră. Va fi o sală unde nu se vor face doar orele de educaţie fizică, ci va servi şi ca spaţiu pentru diferite activităţi, serbări, baluri, ore festive şi altele asemenea“, a declarat şefa autorităţii publice locale.

 
Tot pentru copii, Primăria Grădina s-a îngrijit să le ofere elevilor, la final de an, cărţi, ca premiu pentru rezultatele obţinute.


 

„Am oferit cărţi tuturor copiilor. Desigur, premianţilor le-am oferit drept recompensă pentru sârguinţa lor mai multe cărţi, dar fiecare copil a primit câte o carte, pe care sperăm să o lectureze cu plăcere în timpul vacanţei“, a adăugat primarul.

 
Alte veşti bune au sosit la Grădina din partea comunităţii musulmane. Aici se va construi o geamie nouă, prin bunăvoinţa unor oameni de afaceri şi a Muftiatului Cultului Musulman.
 

„Luna trecută, când am inaugurat noul gard al cimitirului musulman, am avut ca oaspeţi mai mulţi oameni de afaceri turci, pe consulul Republicii Turcia la Constanţa, pe muftiul Cultului Musulman în România. Au rămas impresionaţi de faptul că noi, cu puterile noastre reduse, am reuşit să facem ceva şi pentru comunitatea mică de musulmani pe care o avem în localitate. Astfel că, atunci când au văzut geamia, veche şi dărăpănată, au decis să ne ajute, şi astfel că ne vor construi o geamie nouă. Lucrările au început de câteva zile. Consulatul Turc a semnat deja contractul, iar cele 30 de familii de musulmani vor avea, peste câteva luni, un nou loc de rugăciune“, a declarat primarul Gabriela Iacobici.

 
În altă ordine de idei, primarul ne-a spus că lucrările de la noul centru de agrement de la Cheia au ajuns la final. Însă inaugurarea va avea loc ceva mai târziu. „Vrem să îl inaugurăm alături de copii, acum, în perioada vacanţei. Să organizăm o mică petrecere pentru ei, cu prăjiturele, sucuri, baloane. Am vrut să facem aici un spaţiu complex, unde să se bucure de timpul liber atât copiii, cât şi părinţii“, a conchis primarul Gabriela Iacobici.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 503

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 947

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 986

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL din Mihail Kogălniceanu va toaleta arborii din comuna Grădina

08 Feb 2024 574

Licitații Constanța Ce firmă se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Grădina (DOCUMENT)

30 Jan 2024 790

Originar din Constanța Mikayel Sarian, personalitatea consacrată ca profesor universitar

29 Sep 2023 943

Firme Constanța O firmă specializată în comerțul cu legume și fructe a fost înființată la Ostrov

18 Jul 2023 1099

Contract semnat între Primăria Grădina și o firmă din Tulcea. Ce va livra (DOCUMENT)

09 Mar 2023 1332

Imagini filmate în România. Un urs a fost surprins în vârful unui cireș (VIDEO)

19 Jun 2022 1651

Modernizarea străzilor din localitatea Grădina, în linie dreaptă

18 Apr 2022 1190

Tablete pentru elevii din Grădina! Cine va furniza echipamente IT către școala din comuna constănțeană (DOCUMENT)

26 Jan 2022 2902

Localitățile Ovidiu și Grădina ies din carantină

30 Dec 2020 2483

A fost publicată decizia carantinării comunei Grădina, din județul Constanța, în Monitorul Oficial al României

17 Dec 2020 1887

CJSU Comuna Grădina din județul Constanța intră în carantină!

16 Dec 2020 1966

Primăria Comunei Grădina achiziționează servicii de elaborare proiect tehnic pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 (document)

25 Jun 2020 2123