Debarcaderul de la Hârşova, la a treia strigare Proiect comun cu oraşul Shabla pentru valorificarea resursei naturale termale

Mai întâi, proiectul de asfaltare a drumurilor, apoi, cel pentru construirea unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui. Acestea au fost marile provocări ale ultimului an din acest mandat al primarului oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Ambele proiecte, derulate cu fonduri europene, au fost puse în pericol din pricina contestaţiilor. Pericolele însă nu au trecut, după cum explică primarul Tudor Nădrag.

„Lucrările de asfaltare a celor 13 kilometri de drum din oraş decurg bine. Se lucrează la foc continuu însă. Cum termenul limită era stabilit pentru 15 august, am solicitat prelungirea duratei lucrărilor cu două luni şi am semnat deja de luna trecută actul adiţional la contract în acest sens. Am fi putut să ne grăbim şi să terminăm lucrările la termenul stabilit, însă trebuie să luăm în calcul şi situaţiile neprevăzute, şi atunci am decis că aceasta este cea mai bună variantă“, a explicat primarul Tudor Nădrag.
 
Un alt proiect de la Hârşova care a avut parte de piedici „din faşă“ este cel intitulat „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa“. După ce la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun ofertant, procedura a fost reluată. „La a doua strigare, am avut un participant care a şi îndeplinit criteriile pentru a se califica şi a-şi adjudeca acest contract. O firmă din Brăila a câştigat contractul - Casido SRL. Firma a fost din punctul meu de vedere neserioasă de la bun început, pentru că, după ce a semnat contractul a şi început să caute subcontractor, ba că nu le-a mai convenit aia, ba cealaltă. Am avut o discuţie cu reprezentanţii firmei pentru a le propune să facem un contract de antrepriză cu firma Carsium Edil SRL, firma Consiliului Local, astfel încât să nu ne mai ceară tot felul de avize, însă nu am ajuns la o înţelegere. Astfel că suntem deja la a treia procedură de licitaţie pentru un proiect care este destul de uşor. Firmei care va câştiga licitaţia îi oferim tot sprijinul, le dăm oameni de la Carsium Edil numai să terminăm proiectul la timp. Dacă nu ducem proiectul la final şi pierdem aceşti bani, vor râde şi curcile de noi“, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Valoarea contractului pentru punctul de debarcare s-a ridicat la suma de 690.477 de lei, valoarea estimată fiind de 768.575 de lei. Firma câştigătoare, Casido SRL, din Brăila, ar fi trebuit să se ocupe de amenajarea terenului, de execuţia de lucrări pentru ponton şi pentru clădire, de achiziţionarea de utilaje şi echipamente şi de organizarea de şantier. Aceeaşi firmă a câştigat şi licitaţiile organizate de RAJDP pentru atelierul de construire a bărcilor şi pentru proiectul privind împletirea coşurilor de nuiele.
 
Nu în ultimul rând, primarul a declarat că se bucură, din poziţia de preşedinte al localităţilor riverane Dunării, şi de sprijinul universităţilor angrenate în acest proiect. „Împreună cu Universitatea din Craiova, lucrăm la un proiect pentru reabilitarea şi dotarea spitalului orăşenesc din Hârşova, iar alături de Universitatea din Bucureşti şi de Primăria oraşului Şhabla căutăm soluţii pentru amenajarea şi punerea în valoare a comorii noastre subterane - izvoarele termale -, despre care merită să afle toată Europa“, a conchis primarul Tudor Nădrag.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Doinița Cristian, secretar general al orașului Hârșova (DOCUMENT)

03 Apr 2024 546

Cumpărări directe Constanța Firma Electro Bulgaru BMS asigură mentenanța rețelelor de iluminat public la Hârșova (DOCUMENT)

03 Apr 2024 935

Primăria orașului Hârșova, județul Constanța modernizează iluminatul public. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

02 Apr 2024 526

Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!

29 Mar 2024 537

Licitații Constanța Primăria Hârșova cumpără dispozitive și echipamente tehnologice pentru unități de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

21 Mar 2024 582

Cumpărări directe Constanța Primăria Hârșova, contract cu Percons EU SRL pentru consultanță privind accesarea de fonduri (DOCUMENT)

08 Mar 2024 768

Primăria Orașului Hârșova, județul Constanța face angajări! Ce post este scos la concurs

02 Mar 2024 886

Primăria Hârșova, județul Constanța angajează medic specialist medicină generală

02 Mar 2024 563

Primăria Hârșova, județul Constanța cumpără servicii de elaborare documentații tehnico-economice (DOCUMENT)

28 Feb 2024 602

Cumpărări directe Constanța Realizarea Centrului Comunitar Integrat Hârșova, pe mâna societății Sigeco Tecnis SRL (DOCUMENT)

21 Feb 2024 569

Primăria Hârșova plătește aproape jumătate de milion de euro pentru implementarea colectării selective. Cine sunt câștigătorii contractului? (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 826

Licitații Constanța Acvashop Trade SRL va livra mobilierul pentru Ansamblul Vasile Cotovu, din Hârșova (DOCUMENT)

29 Dec 2023 805

Angajări Constanța Primăria Hârșova angajează secretar. Condițiile de îndeplinit

15 Dec 2023 1312

Primăria orașului Hârșova, județul Constanța, angajează mediator sanitar

27 Nov 2023 927

Angajat al Primăriei Hârșova, arestat! Scandal în cimitirul din localitate

16 Nov 2023 1448