Decizie a Consiliului Local Comunal Amenzi usturătoare pentru a asigura curăţenia în Limanu

Recordul candidaţilor la funcţia de primar în localităţile constănţene din mediul rural a aparţinut comunei Limanu. Nu mai puţin de opt activişti de partid s-au „războit“ cu toate armele în speranţa că vor obţine mandatul de primar. Localnicii au decis, iar funcţia a revenit social-democratului Daniel Gheorghe Georgescu (PSD).
 
Şi în ceea ce priveşte adjudecarea mandatelor de consilieri locali de la Limanu bătălia electorală a fost cruntă, având în vedere faptul că nouă formaţiuni politice au fost interesate să fie reprezentate: PSD, PNL, PRU şi PRM (cu câte 19 candidaţi), ALDE, M10 şi PER (cu câte 20 de candidaţi), UNPR (cu 16 candidaţi) şi PMP (cu 15 candidaţi). Cele 15 mandate au fost adjudecate de activişti a şase formaţiuni politice - PSD, PNL, PRU, ALDE, M10 şi UNPR.
 
De atunci însă a trecut ceva vreme, iar actualul şef al administraţiei publice locale, împreună cu aleşii locali, vrea să schimbe imaginea comunei şi a localităţilor arondate - 2 Mai, Vama Veche şi Hagieni. Dovezi care să susţină această intenţie declarată sunt multiple. Spre exemplu, la scurt timp după preluarea funcţiei, Daniel Gheorghe Georgescu a iniţiat un proiect de hotărâre privind iniţierea demersurilor de actualizare a Planului Urbanistic General al comunei Limanu şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent, pe care consilierii l-au votat.
 
De altfel, urmărind proiectele de hotărâre iniţiate de primarul din Limanu, se poate lesne observa că încearcă să răspundă nevoilor sau problemelor cu care se confruntă ai săi concetăţeni. Aşa se explică demararea procedurilor privind achiziţionarea unor servicii de proiectare care să întocmească proiectul tehnic şi documentele de execuţie, dar să asigure şi asistenţa tehnică pentru realizarea a două capele în comuna Limanu şi localitatea 2 Mai.
 
În altă ordine de idei, mai mulţi localnici ne-au spus că primarul îşi doreşte o schimbare a imaginii localităţilor 2 Mai şi Vama Veche. Astfel, se pare că Daniel Gheorghe Georgescu vrea să elibereze de tarabe toate trotuarele şi spaţiile pietonale, iar agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea aici ar putea fi obligaţi să aibă copertine de aceeaşi culoare, în 2 Mai o culoare, în Vama Veche, alta, iar cei ce au concesionat diverse sectoare de plajă ar putea ca, în sezonul estival 2017, să întâmpine turiştii cu umbrele în anumite nuanţe.

Curăţenia contează sau… suporţi consecinţele 

Faptul că Primăria Limanu are arondate două localităţi extrem de căutate în perioada sezonului estival atât de turiştii autohtoni, cât şi de cei din străinătate impune reprezentaţilor administraţiei publice locale să ia o serie de măsuri prin care să asigure potenţialilor „vizitatori“ condiţii corespunzătoare. Aici au fost avute în vedere aspecte ce ţin de curăţenie şi de partea estetică, iar intervenţiile din partea administraţiei nu au întârziat să apară.
 
Primarul Daniel Gheorghe Georgescu a iniţiat, iar consilierii au adoptat HCL nr. 37/2016 privind unele măsuri de asigurare a salubrizării terenurilor intravilane sistematizate din comuna Limanu. „Persoanele fizice şi juridice care deţin terenuri intravilane sistematizate au obligaţia să asigure îngrădirea, salubrizarea, precum şi toaletarea copacilor de pe terenurile aflate în proprietatea lor. De asemenea, li se interzice arderea sau depozitarea deşeurilor de orice fel pe terenurile intravilane sistematizate“, a menţionat primarul comunei Limanu.
 
Și, cum românul până nu este „ars“ la buzunar nu se supune regulilor, documentul conţine şi sancţiuni ce vizează nerespectarea celor afirmate de Georgescu, amenzile fiind între 1.000 şi 2.500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.500 şi 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Locuitorii comunei trebuie să ştie că, potrivit aceleiaşi hotărâri a CL Limanu, constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment sau amendă: împrejmuirea sau rezervarea unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public fără autorizare legală, utilizarea domeniului public pentru diferite activităţi gospodăreşti sau repararea şi spălarea autovehiculelor, depozitarea pe domeniul public a materialelor de construcţii, a resturilor provenite din demolări, din activităţi de construcţie, reparare sau curăţenie şi igienizare a clădirilor, precum şi prepararea mortarului sau betonului direct pe domeniul public.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primar sau împuterniciţi ai acestuia, dar şi de către angajaţii Poliţiei Locale Limanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 477

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute în cadrul unei conferințe de presă la partidul AUR, filiala Constanța (FOTO)

11 Apr 2024 529

Licitații Constanța Primăria Limanu organizează licitație pentru modernizarea mai multor străzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 468

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1788

Firme Constanța Zaradise-Adiuvo SRL, preluată de Omer Ünlü! Sediul social din Vama Veche, schimbat în București

05 Apr 2024 471

Judecătorii au anulat cererea de chemare în judecată formulată de Mega Instal Gaz Service SRL în contradictoriu cu Consiliul Local şi Primăria Limanu

04 Apr 2024 419

Primăria Limanu, județul Constanța, a vândut un imobil unei firme din București

04 Apr 2024 502

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța modernizează mai multe străzi. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

30 Mar 2024 1034

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 573

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 392

O firmă din Constanța dă în judecată Consiliul Local și Unitatea Administrativ Teritorială Limanu. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

25 Mar 2024 546

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1706

Afaceri Constanța O nouă societate aduce servicii de cazare în satul 2 Mai

22 Mar 2024 648

Știri Constanța Șofer tras pe dreapta în Limanu. Ce a descoperit Poliția în urma verificărilor (VIDEO)

18 Mar 2024 555

Firme Constanța Hambar Vama Veche SRL își extinde activitatea cu un punct de lucru nou

16 Mar 2024 563