Dumitru Dragu se opreşte la un singur mandat Drumul de exploatare agricolă şi centrul after school, două proiecte de succes la Târguşor

Cu un buget mult prea mic pentru necesităţile comunei, primarul din Târguşor, Dumitru Dragu, spune că este dezamăgit de administraţia publică. Dificultăţile întâmpinate de acesta în timpul primului său mandat, proiectele care înaintează foarte greu şi timpul pierdut pentru obţinerea unor avize l-au determinat pe primarul comunei Târguşor, Dumitru Dragu, să nu îşi mai dorească un al doilea mandat. O „perlă rară“ a judeţului, fiind singurul primar PNŢCD rămas în partid, acesta spune că a avut de pierdut pe plan personal de când a intrat în primărie. Deşi investiţiile realizate în cei trei ani de când se află la cârma localităţii sunt evidente, acesta spune că proiectele pe care le-a început până acum vor fi continuate de următorul primar. Există însă şi multe lucrări începute şi finalizate de Dumitru Dragu, proiecte care au schimbat faţa comunei. „Am finalizat lucrările de la drumul de exploatare agricolă pe măsura 125. Este vorba despre un drum de 2,8 kilometri, care, practic, leagă satul Mireasa de satul Cheia. Investiţia a costat 360.000 de euro, iar lucrările au fost făcute de firma PG Delta Electron. Este un drum foarte util tocmai pentru că scurtează mult distanţa dintre cele două localităţi şi ajută la preluarea traficului greu mai ales pentru utilajele agricole“, a explicat Dumitru Dragu.
 
Un alt proiect început şi finalizat cu succes la Târguşor este centrul after school. „În luna septembrie, centrul after school va fi gata. Investiţia s-a ridicat la suma de 167.000 de euro. Aici vom muta biblioteca localităţii, pentru ca elevii să aibă acces mai uşor la informaţie. Tot aici vom muta şi biblionetul şi vom înfiinţa două săli de studiu. Va fi un loc foarte util pentru elevii care aşteaptă schimbul microbuzului, în special pentru cei care merg la liceu la Mihail Kogălniceanu sau la oraş şi care aşteaptă maşina chiar şi două ore. Cât aşteaptă maşina, vor putea să repete acolo“, a explicat primarul localităţii.
 
Nu în ultimul rând, aleşii locali se pregătesc pentru asfaltarea drumurilor din localitate. „Avem deja studiul de fezabilitate pentru asfaltarea mai multor străzi din localitate. Este vorba despre asfaltarea a 16 kilometri de drumuri prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Am cerut, de fapt, reactualizarea studiului de fezabilitate, fiind un proiect mai vechi, dar care s-a împotmolit în birocraţie. Nu în ultimul rând, ne luptăm cu proiectul de canalizare, însă aici facem un ADI cu comuna Grădina. Sperăm ca astfel lucrurile să se mişte mai repede“, a conchis primarul Dumitru Dragu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Mădălina Negru, primarul comunei Târgușor, averea și interesele (DOCUMENTE)

05 Aug 2023 1481

Iridex Group Salubrizare SRL colectează și transportă deşeurile din comuna Târgușor, județul Constanța (DOCUMENTE)

02 Feb 2023 1638

„Nu știu ce putere am avut să ridic poarta!“ Copil de trei ani, prins sub poarta capelei mortuare, în Mireasa, județul Constanța. Ce declară părțile (document)

30 Oct 2021 3611

Mesaje de condoleanțe pentru femeia și copilul decedați în tragicul accident de pe DN3C - Varianta Ovidiu, Județul Constanța

15 Sep 2021 10313

Primăria Târgușor trebuie să plătească peste 1,8 milioane de lei către societatea Ewind SRL. Iată motivul

10 Feb 2021 3800

Topzone SRL va furniza un tractor Primăriei Târguşor (document)

06 May 2020 3079

Comuna, din județul Constanţa, cu stema la aprobat, la Guvern. Despre stemă. Semnificaţiile elementelor însumate

16 Jan 2020 5730

Preoţi şi biserici la sat Parohia Mireasa, judeţul Constanţa (galerie foto)

12 Jan 2019 7518

O firmă din București va asfalta străzile din localitățile Târgușor și Mireasa, județul Constanța (document)

12 Jul 2018 2662

Ce decizie a luat Primîria comunei Târgușor, județul Constanța în legătură cu o societate a cărei unic acționar era

11 May 2018 2624

Tânărul decedat în accidentul grav de pe DN 3 Constanța-Valu lui Traian este fiul șefului Poliției din comuna Grădina(video)

11 Apr 2018 38015

Consiliul Local al comunei Tîrguşor este convocat în şedinţă ordinară . Cinci proiecte de hotărâre pe ordinea de zi (document)

21 Apr 2017 3728

Consilierii locali din Târguşor, convocaţi în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi (document)

16 Dec 2016 2756

Competitori în mediul rural Politicieni vs. independenţi, femei vs. bărbaţi (galerie foto)

16 May 2016 3192

Prinşi pe picior greşit în preajma prezidenţialelor Sancţiuni electorale în mai multe localităţi din judeţul Constanţa

18 Sep 2014 1921