Grijă pentru sănătatea oamenilor Demers pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă la Crucea

Reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Crucea au analizat împreună situaţia privind prestarea serviciilor medicale pentru localnici. În contextul în care, în ultima perioadă, tot mai multe cadre medicale decid să-şi desfăşoare activitatea în alte ţări din cauza nivelului de salarizare, dar, uneori, şi a condiţiilor de muncă existente în unităţile sanitare din ţară, asigurarea serviciilor medicale către populaţie devine o problemă stringentă inclusiv pentru reprezentanţii administraţiilor publice locale. 

Un exemplu în acest sens vine din comuna Crucea. Recent, primarul Gheorghe Frigioi a avut o întâlnire de lucru la care au participat viceprimarul Iulian Tudorache şi consilierii locali. Subiectul abordat de aceştia a vizat lipsa serviciilor medicale permanente pentru locuitorii din Crucea, Stupina, Băltăgeşti, Crişan şi Şiriu, toate fiind în componenţa comunei Crucea.
 
Deşi este una dintre comunele cu cea mai întinsă suprafaţă din judeţ, aici nu există un centru de permanenţă care să asigure servicii medicale. Asta în contextul în care, după cum a menţionat şi primarul Frigioi, distanţa dintre localităţile componente şi centru, unde funcţionează cabinetele medicilor de familie, este cuprinsă între cinci şi 15 kilometri.
 
„Cetăţenii care au nevoie de asistenţă medicală, atât de urgenţă, cât şi ambulatorie, sunt nevoiţi să apeleze la serviciul de urgenţă Hârşova sau să meargă, pe cheltuiala proprie, la cele mai apropiate spitale din Hârşova, Medgidia, Cernavodă, Mihail Kogălniceanu“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi. 

Decizie la mâna medicilor de familie  

Dată fiind situaţia, reprezentanţii Primăriei Crucea au înaintat directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, conf. univ. dr. Constantin Dina, o adresă prin care îi solicită să analizeze această stare de fapt şi să sprijine autoritatea locală în realizarea unui centru de permanenţă. „Am considerat că împreună - autoritatea publică locală şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa - vom putea să răspundem nevoilor şi solicitărilor cetăţenilor comunei noastre“, a explicat primarul demersul său.
 
Totodată, pentru a impulsiona luarea unei decizii favorabile şi cât mai rapide în vederea realizării acelui centru de permanenţă, primarul Gheorghe Frigioi a asigurat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa de spijinul administraţiei locale. „Consiliul Local al comunei Crucea şi Primăria comunei Crucea vor acorda tot sprijinul în vederea înfiinţării acestui centru de permanenţă, care este necesar, gândindu-ne la numărul mare de persoane în vârstă şi bolnave şi cu posibilităţi materiale limitate, uneori sub pragul sărăciei“, se menţionează în adresa înaintată, încă de la finele lunii aprilie, de primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa.
 
Recent, răspunsul din partea DSP Constanţa a venit şi este pozitiv. „Ei (n.r. conducerea DSP Constanţa) nu au nimic împotrivă, dar trebuie să găsim înţelegere de la medicii de familie. Am stabilit o întâlnire cu ei, să vedem ce disponibilităţi au dumnealor de a participa la acest demers în a ne sprijini“, ne-a declarat şeful administraţiei locale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1008

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 394

Proiect finanțat prin PNRR Newbuilding Cons SRL va construi un centru de colectare a deșeurilor în comuna Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

22 Mar 2024 549

In memoriam Constantin Zamfir Dumitru, directorul cu cel mai lung mandat din istoria Bibliotecii Județene Constanța

21 Mar 2024 462

Licitații Constanța Primăria Crucea reabilitează Căminul Cultural din localitatea Șiriu (DOCUMENT)

19 Mar 2024 482

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre localitățile Stupina și Crucea. Un bărbat de 59 de ani a murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1290

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 3847

Un consilier județean a fost radiat din registrul membrilor PNL Constanța. Cine preia mandatul vacant în CJC?

13 Mar 2024 928

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 574

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 644

Primăria Comunei Crucea, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

12 Mar 2024 619

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele

11 Mar 2024 1390

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

11 Mar 2024 822

Licitații publice Una dintre firmele familiei Butnaru din Medgidia asigură și hrana elevilor din comuna Crucea (DOCUMENT)

09 Mar 2024 618

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 354