Investiţii cu fonduri UE şi guvernamentale Proiecte pentru asfaltarea drumurilor din Mihail Kogălniceanu

Infrastructura rutieră reprezintă o prioritate pentru toate administraţiile publice locale, dar mai ales pentru cele din mediul rural. Situaţia este confirmată şi de multiplele proiecte depuse de autorităţile locale fie pentru finanţare europeană nerambursabilă, fie pentru a obţine fonduri guvernamentale.
 
În ultima perioadă, atât la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), cât şi la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Naţionale şi Fondurilor Europene, primarii au depus numeroase proiecte. Printre aceştia se regăseşte şi şefa administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu.
 
„De curând, am fost la AFIR şi am depus ultimele clarificări, după vizita în teren, pentru asfaltări de drumuri comunale. Este un proiect estimat la un milion de euro pe Măsura 7.2 şi la care avem un punctaj bun. Deşi este foarte mare concurenţa la nivel naţional, pentru că sunt foarte multe proiecte depuse pe această măsură, eu sper să intrăm în perioada de evaluare şi finanţare şi să fim declaraţi câştigători. Am obţinut avizele necesare, acum aşteptăm definitivarea perioadei de evaluare, iar rezultatul se estimează să îl primim în curând“, ne-a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

Demersuri multiple pentru modernizarea drumurilor

Între timp, reprezentanţii administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu au terminat licitaţia pentru un alt proiect privind asfaltarea drumurilor comunale, proiect desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). „Am fost în perioada de contestaţii, pentru că la licitaţie s-au prezentat opt agenţi economici interesaţi să obţină acest contract pentru asfaltarea drumurilor. Proiectul este finanţat prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi este evaluat la 6,5 milioane de lei“, a adăugat primarul Ancuţa Daniela Belu.

Proiect de asfaltare, demarat

Pe 22 mai, Primăria comunei Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul cu numărul 6.504 având ca obiect „Amenajare şi modernizare drumuri, comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa“. Estimat la suma de 4.813.472 de lei, fără TVA, contractul a fost adjudecat de o firmă care a venit cu preţul de 3.525.999,14 lei fără TVA. Proiectul este accesat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care-l finanţează până în 2019, în baza unui buget multianual. În acest an este prevăzut să se execute 45% din lucrare, restul urmând a fi realizat eşalonat, în funcţie de alocările bugetare de la minister, respectând graficul general de realizare a investiţiei, până la 31.12.2019, potrivit documentaţiei de atribuire.

O şansă în plus pentru adulţi şi elevi

În altă ordine de idei, la Primăria Mihail Kogălniceanu se lucrează la două proiecte transfrontaliere. „Unul dintre proiecte îl derulăm în parteneriat cu Primăriile Crucea şi Siliştea şi vizează derularea unor cursuri pentru asistenţă personală - asistenţi personali şi îngrijitori bătrâni, diplomele obţinute la final fiind recunoscute şi în Uniunea Europeană. În celălalt proiect suntem în parteneriat cu Primăriile Lumina şi Ovidiu. Acesta va permite efectuarea unor cursuri de orientare profesională, beneficiari fiind elevii din anii terminali şi nu numai“, a precizat şefa administraţiei locale din Mihail Kogălniceanu.
 
Însă lista proiectelor nu se opreşte aici. Ancuţa Daniela Belu a menţionat că Primăria Mihail Kogălniceanu are nu mai puţin de şapte proiecte depuse (încă din luna aprilie) spre finanţare prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi pentru care aşteaptă răspuns de la Ministerul Dezvoltării, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dumitrache Ion

01 Nov, 2020 07:43

Buna dimineata;;;Va rog frumos sa imi spuneti cum am putea obtine fonduri europene pentru a asfalta 4 Km de drum judetean DJ731 D in satul Valea Nandrii Com. Darmanesti Jud Arges deoarece ne rugam de primarie si de CJ Arges de 4 ani si ne tot mint in fiecare an gasind diverse motive;;;daca asteptam in continuare la primar si CJA asa cum au trecut 30 de ani decad am solicitat asfaltarea vor mai trece inca 30 si asfalt tot nu vom avea.

Articole asemanatoare

Bella Licca International SRL elaborează PUZ pentru o investiție în județul Constanța

19 Apr 2024 269

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 311

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 859

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 355

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără mobilier școlar!

17 Apr 2024 416

Întâlnire dintre operatorii turistici cu activitate pe raza județului Tulcea și factori de decizie din domeniu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 324

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 771

Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului!

16 Apr 2024 525

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 438

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 504

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 858

Județul Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști. Iată în ce școli au fost

12 Apr 2024 457

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, înlocuiește branșamentele de la locuințele multifamiliale

11 Apr 2024 510

Acțiuni ale polițiștilor în școli din municipiul Constanța și la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu

09 Apr 2024 512

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 471