Investiţii în educaţie Catalogul electronic ar putea fi introdus în şcolile din comuna Mihail Kogălniceanu

Evoluţia unei comunităţi este asigurată de nivelul de educaţie al populaţiei. Tocmai de aceea, reprezentanţii autorităţii locale din comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu continuă să investească în unităţile de învăţământ preuniversitar pe care le administrează.
 

Pentru cei mai mici locuitori ai comunei Mihail Kogălniceanu, primarul Ancuţa Daniela Belu a elaborat şi va implementa mai multe proiecte ce vizează construirea unor grădiniţe. „Vom construi o a doua grădiniţă cu program prelungit, în localitatea Mihail Kogălniceanu, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru că acum suntem în licitaţie pentru ridicarea altei grădiniţe, pe fonduri europene, pe Măsura 7.2. În toamna aceasta nu cred că vom reuşi, dar din toamna viitoare, Mihail Kogălniceanu va avea două grădiniţe cu program prelungit“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, Ancuţa Daniela Belu.
 
Pentru grădiniţa ce va fi ridicată prin PNDL, Ministerul Dezvoltării va aloca suma de 1.871.742 de lei. Imobilul va fi construit în comună, în spatele Primăriei, foarte aproape de o grădiniţă pe care autorităţile locale vor să o relocheze. „Cealaltă grădiniţă va funcţiona în spatele restaurantului Luceafărul şi sperăm ca astfel să răspundem cererilor numeroase venite din partea părinţilor. Avem solicitări tot mai multe, pentru că înfiinţarea after school-ului a fost un real succes. Deja numărul de înscrieri de la grupa zero a fost depăşit, nu vom mai putea onora toate cererile anul acesta. În schimb, promitem părinţilor că grădiniţa care va rămâne prin relocare o vom transforma într-un alt after school. Acesta se va realiza, cel mai probabil, cu bani de la bugetul local şi va avea cel puţin două clase. Centrul va deveni funcţional odată cu deschiderea noii grădiniţe cu program prelungit“, a anunţat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Pentru cealaltă grădiniţă, care se va construi din fonduri europene nerambursabile, Primăria Mihail Kogălniceanu are deja semnat contractul, iar în această perioadă sunt în procedură de organizare a licitaţiei pentru încredinţarea lucrării. „Lucrările la acest obiectiv cred că vor demara în acest an, însă vor fi definitivate anul viitor, urmând ca grădiniţa să fie activă din anul şcolar 2018-2019“, a ţinut să precizeze Ancuţa Daniela Belu.

Surpriză pentru elevi şi părinţi 

Desigur, nici elevii nu au fost omişi din planurile administraţiei publice locale. Cu toate că, de ani buni, se tot vorbeşte despre implementarea în unităţile de învăţământ preuniversitar a catalogului electronic, la nivelul judeţului Constanţa probabil că există în cel mult două şcoli... şi acestea din municipiul Constanţa.
 
Vă vine să credeţi sau nu, la Mihail Kogălniceanu catalogul electronic ar putea să fie funcţional chiar din anul şcolar 2017-2018. „Am o surpriză pentru elevi şi părinţi, deopotrivă. Din toamnă cred că vom implementa catalogul electronic. Cu părinţii nu am discutat, dar cu cadrele didactice ne-am consultat. Aştept să văd un deviz estimativ al implementării acestuia, deoarece va trebui să dotăm toate cadrele didactice cu tablete. Vom face o şedinţă cu Comitetul de părinţi, deşi refuz să cred că ei vor respinge această iniţiativă. Sunt convinsă că fiecare va dori să afle, în timp real, pe baza unui cod individualizat, ce note sau absenţe au copiii, datele fiind confidenţiale“, a conchis primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără mobilier școlar!

17 Apr 2024 304

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 642

Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului!

16 Apr 2024 494

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 400

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 487

Știri Constanța Teribilism pe DN2A! Un motociclist a fost prins cu o viteză enormă de politiști

13 Apr 2024 496

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, înlocuiește branșamentele de la locuințele multifamiliale

11 Apr 2024 496

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 450

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 423

Județul Constanța Urmărire în trafic pe DN 2A, în comuna Mihail Kogălniceanu pentru prinderea unui șofer beat și fără permis

08 Apr 2024 616

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, contract pentru întreținerea serviciilor de irigații

08 Apr 2024 784

Judecătoria Constanța validează dosarul motorinei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu! (MINUTĂ)

06 Apr 2024 617

Tânăr de 23 de ani, depistat cu droguri în comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

06 Apr 2024 436

Ceremonie de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

05 Apr 2024 532

Noi decizii au fost adoptate de Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa SA

03 Apr 2024 1274