Locuitorii comunei Sacele vor avea o biserica noua

1193948162.jpgPrimarul Ion Oprea se ocupa in prezent de pregatirea institutiilor de invatamant pentru sezonul rece. Potrivit edilului, in momentul de fata se continua modernizarea Scolii de Arte si Meserii (SAM) Sacele, dar si a gradinitei din localitate. Guvernul a alocat in total 7,5 milioane lei pentru schimbarea dusumelelor din salile de curs si montarea de parchet laminat, geamuri termopane si lambriuri PVC. Din acesti bani se vor amenaja, in curtea institutiilor de invatamant, si alei din pavele, care vor traversa spatiile verzi din gazon. Sacele este o comuna care se transforma in permanenta si in care primarul Ion Oprea construieste mereu cate ceva. El a fost cel care s-a implicat personal in gasirea sponsorilor pentru reconstructia bisericii din Sacele. Investitia, care continua intr-un ritm sustinut, se cifreaza la aproximativ 13 miliarde de lei. "Lacasul de cult este un obiectiv de referinta pentru comuna si de aceea, am incercat sa facem lumea, in special persoanele cu posibilitati financiare, sa se implice in acest proiect important", ne-a declarat primarul. Ion Oprea a reusit sa atraga investitori in comuna. In curand se va finaliza constructia unei statii PECO, ce va deservi atat locuitorii comunei, cat si pe cei din localitatile limitrofe. Statia de combustibil va crea si cateva locuri de munca. "La statia PECO vor putea lucra trei sau patru oameni din comuna. De fapt, aceasta a si fost conditia pe care am pus-o cand am fost de acord cu amplasarea statiei", a precizat Ion Oprea. Daca locuitorii comunei vor avea in curand unde sa-si alimenteze autovehiculele, logic ar fi sa aiba si niste sosele pe care sa poti circula in siguranta. Si chiar au. Primarul a afirmat ca de curand s-a finalizat reabilitarea soselei principale. Drumul comunal intravilan a fost refacut complet pe o lungime de trei kilometri. Lucrarile de pietruire si impermeabilizare au costat in total 18 milioane lei, trei alocate de Consiliul Judetean Constanta, iar restul de la Guvern. (P)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 342

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 510

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 415

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 461

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 565

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 551

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 459

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 658

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 532

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 477

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 691

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 460

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1280

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 602