Lucrări cu bani din bugetul comunei Locuitorii din Grădina şi Cheia vor avea casă mortuară şi sală de praznic

Crearea unor condiţii civilizate pentru traiul de zi cu zi al localnicilor reprezintă o preocupare permanentă a reprezentanţilor administraţiei publice locale din Grădina. Însă aceştia au decis să le ofere oamenilor din comună şi din satul Cheia şi posibilitatea de a-şi lua rămas-bun şi de a-şi pomeni rudele trecute în nefiinţă într-un lăcaş nou, dotat corespunzător.
 
La sfârşitul anului trecut, în comuna Grădina s-au efectuat o serie de lucrări la casa mortuară şi la sala de praznic. Primarul Gabriela Iacobici a anunţat, încă de atunci, că în 2017 lucrările vor continua şi vor viza executarea finisajelor. Iată că ceea ce preconiza şeful administraţiei locale s-a adeverit. „Atât casa mortuară, cât şi sala de praznic din comuna Grădina sunt gata. Nu am făcut încă recepţia finală pentru că vrem să o facem simultan cu cea care se va efectua la definitivarea amenajării curţii“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul Gabriela Iacobici.
 
Dar să nu vă imaginaţi că amenajarea la care face referire primarul localităţii Grădina vizează numai realizarea unor alei, cu puţină iarbă împrejur. „Curtea o amenajăm cu alei cu pavele, care vor duce spre şi pe lângă casa mortuară“, a adăugat Iacobici.
 
În această perioadă, reprezentanţii administraţiei publice locale se ocupă de dotarea casei mortuare. „Întreaga investiţie s-a realizat cu bani din bugetul local. Recent, am aprobat în şedinţa de Consiliu Local Comunal suma de 100.000 de lei pentru dotarea casei mortuare. Vrem să aibă tot ceea ce este necesar: mobilier de bucătărie, oale, cratiţe, farfurii, tacâmuri, tot“, a afirmat primarul Gabriela Iacobici.
 
Întreaga investiţie urmează a fi dată în folosinţă în maximum o lună. „Sper ca, în cel mult o lună, să fie gata. Deocamdată, am făcut comandă pentru mobilier, aragaz, frigider şi altele care sunt imperios necesare. Pe la finalul lunii iunie, sper să o dăm în folosinţă“, a subliniat Gabriela Iacobici.
 
În paralel, reprezentanţii administraţiei publice locale au reuşit să definitiveze şi proiectul pentru satul Cheia. „E gata proiectul de la Cheia, avem toate avizele şi vom construi şi aici o casă mortuară cu sală de praznic, la fel ca cea de la Grădina. Investiţia va fi realizată tot cu bani de la bugetul local şi va fi demarată după ce terminăm tot la casa mortuară din comună“, a conchis primarul Gabriela Iacobici.
 
Sursa foto: Facebook
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Anarecad SRL din Galați va transpune PUG-ul comunei Grădina în Sistem informatic Geografic (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 440

Cumpărări directe Constanța Anarecom Regioserv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Grădina, în valoare de peste 300.000 de lei (DOCUMENTE)

13 Mar 2024 392

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 605

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 503

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 947

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 984

Consilierii USR insistă cu bugetarea unei grădini urbane în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

11 Feb 2024 655

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL din Mihail Kogălniceanu va toaleta arborii din comuna Grădina

08 Feb 2024 574

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 760

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 621

Licitații Constanța Ce firmă se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Grădina (DOCUMENT)

30 Jan 2024 790

Incendiu la Grădina Zoologică! Maimuțele în pericol. Pompierii luptă cu focul să salveze viețile animalelor!

27 Jan 2024 860

Afaceri Constanța Primăria Mangalia scoate la licitație cuveta Lacului Neptun, Grădina Spectacol Cinematograf Venus și două terenuri

22 Jan 2024 2081

Licitații Constanța Primăria Grădina, contract cu Dab IT Outsourcing SRL, pentru Centrul de monitorizare și Wi-Fi. Compania, numeroase contracte în Dobrogea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 1210

Proiect de salvare al unei rase de bovine pe cale de dispariție în România

10 Jan 2024 736