Lucrările de la Centrul Social „Sfântul Pantelimon“ din Nicolae Bălcescu vor fi reluate



În comuna Nicolae Bălcescu, lucrările nu bat pasul pe loc. Pe lista de priorităţi a primarului se regăseşte în prezent şi reabilitarea bazei sportive din localitate, unde se lucrează constant. „Continuăm lucrările la baza sportivă. Sperăm ca, anul acesta, să finalizăm investiţiile la acest obiectiv. Sunt mulţumit de cum se lucrează. A fost nevoie să transportăm mai multe maşini de pământ, pentru că terenul era deficitar“, a declarat Viorel Bălan, primarul comunei.
 
„Investiţia ajunge la aproximativ două milioane de lei, bani proveniţi din fonduri guvernamentale. Până la sfârşitul acestui an, conform contractului, lucrările trebuie să fie finalizate“, a adăugat gospodarul-şef.
 
Nu în ultimul rând, printre obiectivele primarului se numără şi investiţiile în infrastructură. De aceea, autoritatea publică locală a demarat, acum câteva luni, un proiect pentru reabilitarea drumurilor, care a costat jumătate de milion de lei. Jumătate dintre drumurile comunale - 6,5 km - au fost asfaltate, urmând ca pentru cealaltă jumătate să fie alocaţi banii printr-o hotărâre de Consiliu Local.
 
De asemenea, şi în satul Dorobanţu au fost realizate lucrări de reabilitare a străzilor: s-au pietruit uliţele, urmând să fie turnat un strat de bitum. „Lucrările de infrastructură sunt prioritare, de aceea ne-am apucat de realizarea unor lucrări, cu fonduri proprii“, a explicat  primarul Viorel Bălan.
 


În altă ordine de idei, Primăria şi Consiliul Local al comunei Nicolae Bălcescu, împreună cu primarul Viorel Bălan, au demarat lucrările de construcţie a unui centru social. Cunoscând îndeaproape nevoile oamenilor care l-au ales în fruntea lor, luând act de problemele şi necesităţile lor, liderul autorităţii locale a decis construirea unei clădiri care să servească drept centru social, chiar în curtea bisericii din localitate.
 
Construcţia, începută în primăvara acestui an, va fi finalizată, potrivit estimărilor aleşilor locali, în toamnă, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie dotată şi utilată complet, pentru ca cei peste 100 de copii care provin din familii defavorizate să fie primiţi aici pentru a beneficia de o masă caldă şi pentru a fi ajutaţi la teme. „Societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în comuna Nicolae Bălcescu au răspuns strigătului nostru de ajutor şi ne-au promis că ne vor sponsoriza, fiecare după posibilităţi, pentru a le oferi copiilor o mâncare caldă la prânz. De asemenea, cei mici vor fi ajutaţi şi de către voluntari la efectuarea temelor, pentru că este esenţial să îi ajutăm pe cei tineri să îşi depăşească limitele, să îşi îmbunătăţească condiţiile de trai şi astfel comunitatea să prospere treptat, dar sigur“, a declarat primarul Viorel Bălan. Centrul social va purta numele Sfântului Pantelimon, care este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor, un model de doctor, slujitor şi creştin.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Canalizarea din comuna Nicolae Bălcescu, finanţată de MDRAP

22 Sep 2016 2850

Comuna va avea un nou cimitir Centrul social „Sfântul Pantelimon“ din Nicolae Bălcescu, gata la toamnă

21 Jan 2016 2283

La Nicolae Bălcescu nimeni nu stă cu mâinile-n sân Centrul social „Sfântul Pantelimon“ începe să prindă contur

24 Jul 2014 2262