Lucrările la biserica de lemn din satul Făclia, stopate Noul sediu al Primăriei Saligny, gata în două săptămâni



Strategia de dezvoltare a comunei Saligny devine din ce în ce mai greu de pus în aplicare de către aleşii locali. Deşi, în ultimii ani, comuna a cunoscut o dezvoltare continuă, primăvara aceasta a început cu probleme.
 

Unul dintre proiectele aflate în atenţia administraţiei locale viza finalizarea lucrărilor la biserica de lemn din satul Făclia. „Vorbim de o investiţie de cinci miliarde de lei vechi, finanţată de la bugetul local. 90% dintre lucrări erau gata, însă constructorii au abandonat lucrarea sau cel puţin aşa se pare. Nu ştim ce să facem, pentru că ei aveau contract cu parohia comunei, nu cu administraţia. Ne-au încurcat. Momentan, încercăm să găsim o rezolvare“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Saligny, Ion Beiu. Autoritatea publică locală a mai investit peste trei miliarde de lei în construcţia a două case mortuare în comună, în ultimii ani. 

 
Un alt proiect aflat în atenţia administraţiei locale vizează asfaltarea a 27 de kilometri de drumuri din localităţile Făclia, Ştefan Cel Mare şi Saligny. Ordinul de începere a lucrării a fost dat şi amplasamentul predat, urmând ca firma constructoare să se apuce de treabă.

„La momentul actual, muncitorii se organizează. Vremea nu este încă bună, şi atunci, ei nu se pot apuca de asfaltare, dar îşi pot pregăti lucrarea. Aşadar, acum îşi aduc utilaje, unelte, materiale şi tot ce au nevoie“, a adăugat gospodarul-şef Ion Beiu.

 
Proiectul, care ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului 2017, se derulează în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi are o valoare de aproximativ 28 de milioane de lei. MDRAP a pus deja la dispoziţia Primăriei Saligny patru milioane de lei, pentru demararea lucrărilor.
 
Un alt proiect derulat de autoritatea publică locală este aproape finalizat. Vorbim de modernizarea sediului Primăriei Saligny, care ar urma să fie gata în două săptămâni, potrivit pronosticului dat de primarul Ion Beiu. În acest moment, se fac ultimele finisaje şi se montează caloriferele. Investiţia, asigurată din fonduri guvernamentale, se ridică la 6 miliarde de lei vechi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul de finanțare, semnat la MDLPA Primăria a scos la licitație elaborarea documentației tehnico-economice și execuție lucrări pentru bulevardul Madrid din Constanța (DOCUMENT)

05 Apr 2024 610

Primăria Saligny din județul Constanța va dota școala cu echipamente IT

04 Apr 2024 468

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 423

Afaceri Constanța Primăria Saligny vinde mai multe terenuri intravilane

26 Mar 2024 421

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 432

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL modernizează cu 3,08 milioane de euro străzile din Murfatlar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 590

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 512

Județul Constanța Primăria Saligny, contract cu o firmă din Capitală. Vizată este reabilitarea energetică a căminului din Făclia

01 Mar 2024 551

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 928

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1104

Licitații Constanța Licitație organizată de Primăria Lipnița înfiintarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Cuiugiuc (DOCUMENT)

09 Feb 2024 811

Primăria Saligny, județul Constanța dotează sala de sport din localitate

05 Feb 2024 752

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 757

DAF Trans 2000 SRL, contract de peste 1 milion de euro cu Primăria Ovidiu! Ce lucrări va executa

24 Jan 2024 949

Primăria Saligny, investiție nouă în localitate, pentru prevenirea inundațiilor (DOCUMENT)

10 Jan 2024 784