Noi locuri de munca pentru populatia din Crucea

Saracia, principala problema a comunitatii

In localitate traiesc aproape 3500 de persoane, doua treimi din populatie neavand, in prezent, un loc de munca si un salariu stabil # Primarul Gheorghe Frigioi sustine ca reprezentanti ai mai multor firme de prestigiu din Italia doresc sa investeasca in Crucea * Italienii doresc sa achizitioneze Centrul de Vinificatie din comuna * In acest fel vor fi create mai multe locuri de munca pentru tineri * Trei locuri de munca au fost create recent in primarie, prin crearea unor noi centre la nivelul institutiei * Autoritatile locale au pus un accent deosebit pe prevenirea inundatiilor

Actualul primar al comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, este candidatul partidului de guvernamant pentru inca un mandat in fruntea administratiei publice din localitate. Asa cum bine se stie, comuna Crucea este una dintre cele mai mari localitati din judetul Constanta, intinzandu-se pe o suprafata de peste 24.000 de hectare. Avand in vedere faptul ca la nivelul localitatii traiesc aproape 3500 de persoane, problemele comunitatii sunt multe. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Frigioi, principalul neajuns cu care se confrunta populatia este saracia. "Saracia este cea mai grava problema a locuitorilor din comuna Crucea. Totusi, avem in derulare un program care urmareste crearea de noi locuri de munca la nivelul localitatii, in colaborare cu Directia de Munca, Familie si Solidaritate Sociala Constanta. Pentru a atrage populatia tanara spre munca, trebuie sa cream noi obiective economice", a precizat Gheorghe Frigioi. Problema cu care se confrunta comunitatea, dar si administratia locala este una stringenta, avand in vedere faptul ca aproape doua treimi din populatie nu are un loc de munca si un salariu stabil. Pentru asigurarea unui venit stabil mai ales pentru tineri, primarul comunei Crucea a purtat discutii, in aceasta saptamana, cu reprezentanti ai mai multor firme italiene, care, potrivit declaratiilor acestuia, doresc sa investeasca in localitate. "Acestia sunt reprezentanti ai unor firme serioase din Italia si unul dintre proiectele lor este achizitionarea Centrului de Vinificatie Crucea. In cazul in care vor cumpara acest centru, mai multi locuitori ai comunei vor beneficia atat de locuri de munca permanente, cat si sezoniere", a afirmat primarul Frigioi. Noi locuri de munca pentru tinerii din Crucea au fost infiintate recent de catre administratia locala. In acest sens, la nivelul primariei au fost infiintate noi centre care sa usureze munca functionarilor, dar sa si vina in ajutorul cetatenilor care apeleaza la serviciile institutiei. "La nivelul primariei au fost infiintate centrele de Urbanism, Resurse Umane si Cadastru, ceea ce a dus la crearea a trei locuri de munca pentru tineri", a mai spus primarul Gheorghe Frigioi.

Masuri impotriva inundatiilor

In alta ordine de idei, seful administratiei locale din Crucea a mentionat ca, pentru a veni in ajutorul populatiei, in acest moment se lucreaza intens, in satul Siriu, la finalizarea lucrarilor de realizare a santurilor de scurgere pentru apele pluviale. "Izvoarele de suprafata au afectat aproape toate locuintele din Siriu. Pentru rezolvarea urgenta a acestei situatii s-a trecut la saparea de santuri prevazute cu jgheaburi de beton prin care sa se scurga apa ce traverseaza comuna in toate directiile", a conchis primarul Frigioi. Astfel de lucrari au fost realizate si in satul Stupina.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ABADL Proiect de apărare împotriva inundațiilor, la Babadag, județul Tulcea

03 Feb 2024 718

Avertizare emisă de hidrologi Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii! Județele vizate

21 Jan 2024 624

Franța Localități sub apă! Guvernul anunţă măsuri ''excepţionale'' în urma inundațiilor

04 Jan 2024 724

Date actualizate Apele Române anunță avertizări hidrologice Cod Galben și Portocaliu

04 Jan 2024 761

Atenţionare de călătorie în Franța! Au fost emise coduri roșu și portocaliu de ploi și inundații

03 Jan 2024 625

INHGA Posibile depășiri ale cotelor de apărare pe râuri din 15 bazine hidrografice!

12 Dec 2023 654

Știri Constanța Plaja Modern, inundată în urma condițiilor meteo severe din ultima perioadă (FOTO+VIDEO)

07 Dec 2023 1474

Atenționări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații în mai multe județe din țară

02 Dec 2023 856

INHGA Cod Roșu de inundatii! Județele vizate

01 Dec 2023 836

INHGA Cod galben de inundații pe râurile din judeţele Constanţa şi Tulcea

24 Nov 2023 730

MAE Atenționare de călătorie, în Norvegia! Cod portocaliu de inundații

02 Nov 2023 971

MAE Atenționare de călătorie pentru Slovenia - Cod roșu de ploi torenţiale şi risc de inundații

27 Oct 2023 874

Atenționare emisă de hidrologi! Cod galben de inundații pe râuri din zece bazine hidrografice

26 Oct 2023 780

Guvernul a aprobat majorarea limitei prevăzută inițial pentru acordarea de ajutoare de urgență

20 Oct 2023 705

Prognoza hidrologică pentru luna octombrie în Dobrogea. Ce spun hidrologii

03 Oct 2023 745