O victorie în primă instanţă dă speranţă Verdictul în procesul Mangalia - Limanu, un act de dreptate!


 
Un prim verdict în procesul ce se desfăşoară de ani buni şi care are ca obiect stabilirea graniţei dintre unităţile administrativ-teritoriale Mangalia şi Limanu a fost dat de Tribunalul Constanţa. Comuna Limanu a avut câştig de cauză, iar asta îi aduce în domeniul public administrat nu mai puţin de 40 de hectare de teren.
 
Vestea a făcut vâlvă în presa locală, mai ales că 23 de hectare de teren din suprafaţa totală ce ar urma să revină Primăriei Limanu se află în zona Şantierului Naval Mangalia. Asta ar presupune venituri anuale substanţiale în plus la bugetul local al comunei conduse de primarul Nicolae Iustin Urdea.
 
Desigur, chiar dacă este o primă bătălie câştigată într-un război ce datează din anul 2013, gospodarul-şef al comunei se bucură de verdictul dat de Tribunalul Constanţa. Totodată, Urdea spune că nu trebuie uitate nici circumstanţele în care s-a produs ciuntirea acestei suprafeţe din avuţia comunei şi dă vina pe angajaţi ai Primăriei Mangalia de la acea vreme.

„În anul 1999, persoane din Primăria Mangalia, membri ai unei comisii de delimitare, în mod abuziv, fără un acord cu Primăria Limanu, au fixat delimitarea dintre cele două localităţi, intrând pe terenul comunei de la acea vreme“, a declarat şeful administraţiei locale al comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.


Proces cu iz politic

 Prima decizie a instanţei şterge un pic din supărarea localnicilor şi dă o speranţă autorităţilor că, după atâţia ani, Limanu îşi va recăpăta terenul. „Moral a fost din partea mea să nu semnez acest acord, să se ajungă în instanţă, şi aici să se decidă. Deocamdată, avem o decizie favorabilă pentru Limanu, este un act de dreptate, dar există procedura de recurs. Aşteptăm să vedem soluţia finală“, a menţionat primarul comunei.


 
Urdea este încântat de performanţa apărătorilor din instanţă, însă e conştient că reprezentanţii Primăriei Mangalia vor apela la toate căile de atac pentru a întoarce verdictul, în apel, în favoarea lor. Mai mult, victoria este umbrită şi de faptul că acest proces este exploatat în înfruntările politice tipice unui an electoral.

„Nu sunt mulţumit că acest proces a luat o întorsătură politică şi nimeni nu verifică situaţia din trecut, în perioada 1996 - începutul lui 2000, când s-a produs delimitarea abuzivă, şi nu se interesează cum s-a produs această delimitare“, a subliniat primarul comunei Lumina, Nicolae Iustin Urdea.

 
Catalogată drept un act de dreptate, sentinţa Tribunalului Constanţa oferă alte perspective de viitor administraţiei din Limanu, prin sumele care ar urma să vină, anual, la bugetul local.

„Pentru comuna Limanu, desigur, este o veste bună şi o perspectivă frumoasă pentru bugetul local. Din câte observăm, proiectele europene sunt precum nişte trenuri ce trec ultrarapid prin gările noastre şi nu reuşim să ne urcăm în vagoane. Astfel, am avea un buget local pe care-l putem estima şi pe care să ne bazăm, anual, pentru a programa proiectele de infrastructură şi numai“, a concluzionat Nicolae Iustin Urdea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Anonim

20 Oct, 2016 20:09

Interesant. E bine ca sa castigat procesul si crex ca indiferent ce ar face cei din primaria Mangalia de vor incerca sa atace va fii in zadar daca sunt corecti cei din Primaria Limanu. Cred ca mai bine sa nu astepte bani ci sa ofere ceea ce au facut pe acele terenuri cum ar fii din Santierul naval. Cred se pot castiga bani cinstiti prin contractul cu coreenii . Asta e vandurea mea . Sper sa se vada la toti ceea ce se face si sa ajute comuna si satele .

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 209

O firmă din Constanța dă în judecată Consiliul Local și Unitatea Administrativ Teritorială Limanu. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

25 Mar 2024 497

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1421

Afaceri Constanța O nouă societate aduce servicii de cazare în satul 2 Mai

22 Mar 2024 572

Știri Constanța Șofer tras pe dreapta în Limanu. Ce a descoperit Poliția în urma verificărilor (VIDEO)

18 Mar 2024 473

Firme Constanța Hambar Vama Veche SRL își extinde activitatea cu un punct de lucru nou

16 Mar 2024 493

Justiție Constanța Nicolae Urdea, fost primar din Limanu, a fost achitat definitiv!

15 Mar 2024 632

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1097

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 20-a (seniori și juniori + clasamentele)

10 Mar 2024 1075

Primăria Limanu, județul Constanța vinde un teren. Iată ce suprafață are

09 Mar 2024 491

Cumpărări directe Constanța 1Ngineering SRL va elabora proiectul tehnic pentru construirea unei piste de biciclete în comuna Limanu (DOCUMENTE)

04 Mar 2024 527

Consiliul Local Limanu pierde, pe fond, procesul împotriva unei firme din Constanța

01 Mar 2024 581

Justiție Constanța ABADL și Primăria Limanu, la judecată cu o firmă din Argeș. Ce a decis instanța

26 Feb 2024 595

Primăria Limanu, undă verde de la APM Constanța pentru amenajarea unei piste de biciclete (DOCUMENT)

17 Feb 2024 632

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 867