Oaspeţi de seamă şi investiţii de suflet Proiectele de educaţie ale comunei Cumpăna, apreciate de Guvernul din Tunisia

Oaspeţi de seamă la Cumpăna. Primăria comunei Cumpăna a primit ieri vizita unei delegaţii formată din reprezentanţi ai Guvernului Tunisiei şi ai UNICEF Tunisia. Vizita din localitatea administrată de primarul Mariana Gâju se înscrie în programul unei ample vizite de lucru pe care Reprezentanţa UNICEF România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a organizat-o pentru această delegaţie în cadrul iniţiativei de a susţine cooperarea şi schimbul de experienţă cu alte ţări. Delegaţia a fost alcătuită din reprezentanţi ai Ministerului de Protecţie Socială şi ai Institutului Naţional pentru Protecţia Copilului, precum şi ai societăţii civile din Tunisia, iar vizita a fost iniţiată ca urmare a interesului manifestat de către UNICEF Tunisia pentru obiectivele locale.

Centrul After School abia inaugurat a primit vizita delegaţiei 

Ieri, de la ora 16.00, reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local Cumpăna, împreună cu factori locali implicaţi în activităţile de asistenţă socială din localitate au avut o întâlnire cu delegaţia tunisiană. Nu mai puţin interesant, susţin autorităţile locale de la Cumpăna, vizita de ieri a avut la bază recomandările Biroului Regional UNICEF pentru experienţa acumulată În România. Obiectivul principal al vizitei de lucru a fost acela de a analiza rezultatele şi de a observa bunele practici referitoare la procesul de dezinstituţionalizare a copilului în cadrul sistemului de protecţie specială, a dezvoltării serviciilor alternative, precum şi a demersurilor ce au ca scop prevenirea separării copilului de familia sa. Astfel, reprezentanţii UNICEF România au declarat că vizitele din teren la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi la Serviciul Public de Asistenţă Socială din comuna Cumpăna, au avut o deosebită însemnătate în contextul specific instituţional şi administrativ al României.
Din dorinţa de a avea o imagine de ansamblu a sistemului de asistenţă socială şi protecţie a copilului, oaspeţii au vizitat şi instituţiile abilitate în prestarea de servicii sociale dezvoltate în comunitate, respectiv Centrul Comunitar „Sf. Maria“, cantina socială din localitate, centrul medico-social - deschis în vara acestui an, precum şi la recent inauguratul Centrul de îngrijire copii „After School“.

Vizită de documentare a cadrelor universitare din Turcia

Vizita delegaţiei din Tunisia vine după ce, duminică, o delegaţie de profesori din Turcia, alcătuită din profesorul universitar Mahmut Hamil Nazik și profesorul Tuncer Demirci, a efectuat o vizită de documentare în judeţul Constanţa, în vederea identificării de noi oportunităţi de colaborare între unităţi de învăţământ tehnologic din cele două ţări. Delegaţia străină, însoţită de doamna Bormambet Vildan, inspector de specialitate în Ministerul Educaţiei Naţionale, a fost primită de conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna şi de primarul localităţii, economist Mariana Gâju.
La întâlnire au participat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, inspectorii școlari pentru învăţământ profesional şi tehnic Gabriela Neagu şi Daniela Frangopol, reprezentanţi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna, ai Colegiului Tehnic „Pontica“ din Constanţa, ai Liceului Tehnologic din Cobadin şi ai Liceului Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia. După identificarea posibilităţilor de colaborare, axate în principal pe derularea de stagii de pregătire practică în Germania, Austria şi Turcia, participanţii au vizitat cabinetele şi laboratoarele liceului din Cumpăna, după care, la invitaţia primarului Mariana Gâju, oaspeţii au vizitat sediul Primăriei şi moscheea din localitate, unde etnicii turci au pregătit musafirilor tradiţionala așure.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 2590

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 877

Grupul Socialiștilor Europeni, dezbatere pe „Pactul verde local”. Ce le-a transmis Mariana Gâju?

11 Oct 2023 704

Cea de-a 157-a Sesiune Plenară a Comitetului European al Regiunilor – Măsuri în vederea atingerii egalității de gen

11 Oct 2023 804

Mariana Gâju, nominalizată la „Top 100 femei de succes din România” ediția 2023

22 Jun 2023 1057

Ceremonial la monumentul eroilor din Cel de-al Doilea Rǎzboi Mondial situat ȋn fața Casei de Culturǎ din Cumpăna

24 May 2023 771

Mariana Gâju, membră în Consiliul Director al Consiliului Autorităților Locale din Republica Moldova și România!

21 May 2023 1221

Primarul Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2023 3441

Primarul Mariana Gâju, prezent la cea de-a 152-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor

01 Dec 2022 1477

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a participat la Bruxelles, la întâlnirea CEMR Retreat 2022

29 Sep 2022 1352

Primăria Cumpăna Mariana Gâju, prezentă la o conferință națională la Vaslui. Ce subiecte au fost abordate

21 Jun 2022 1203

Mariana Gâju, președintele ACOR Constanța, va înainta o scrisoare către Prefectura Constanța. Ce probleme expune

22 Dec 2021 1267

Ceremonia de investire în funcția de Primar al comunei Cumpăna (live video-text)

28 Oct 2020 2823

Biserica „Sfânta Parascheva” din Cumpăna își prăznuiește hramul

13 Oct 2020 2527

Alegeri locale 2020. Primarii aleși în judeţul Constanţa. Unde sunt alese femei-primar

01 Oct 2020 5242