Până la Crăciun, Primăria Saligny va desemna câştigătorul licitaţiei pentru asfaltarea drumurilor din localitate



Dacă în această perioadă a anului, majoritatea aleşilor locali intră în vacanţă, Primăria comunei Saligny munceşte mai mult ca oricând. Conducerea administraţiei locale se pregăteşte să desemneze câştigătorul licitaţiei pentru asfaltarea tuturor drumurilor. 27 de kilometri de drum din cele trei sate componente ale comunei, Făclia, Ştefan Cel Mare şi Saligny, ar urma să devină şosele în adevăratul sens al cuvântului.
 
„Este un proiect ambiţios, la care am lucrat foarte mult şi pe care îl realizăm în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Valoarea proiectului este foarte mare, aproximativ 28 de milioane de lei. Până acum, am primit de la MDRAP patru milioane de lei. 19 milioane de lei este suma pe care ministerul trebuie să ne-o pună la dispoziţie în acest proiect până la finalul lui 2017“, a declarat primarul Ion Beiu, pentru ZIUA în judeţ. 
 
Un alt proiect care ar urma să fie finalizat este biserica din Saligny, iar casele mortuare vor fi gata în zece zile.
 
„Lucrările la biserica din Saligny sunt în proporţie de 90% terminate. Mai trebuie pusă gresia pe jos şi montată catapeteasma din lemn, care va veni gata făcută. Investiţia se ridică la cinci miliarde de lei vechi şi este finanţată din bugetul local“, a declarat viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Teleneanu.


 
Potrivit adjunctului primarului, casele mortuare, în care s-au investit peste trei miliarde de lei vechi din bugetul local, vor fi gata în maximum zece zile. 
 
Un alt proiect de suflet al administraţiei locale este Căminul Cultural din localitatea Patria.  Peste doar două zile, va avea loc şi recepţia lucrărilor, care au costat peste 1 miliard de lei vechi, bani proveniţi din bugetul local. Clădirea a fost zugrăvită, uşile au fost schimbate cu unele care se deschid la exterior, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, iar parcarea din jurul clădirii a fost reamenajată.
 

Nici cei mici nu au fost uitaţi. Astfel, 282 de copii din comună vor primi câte un pachet cu dulciuri, în valoare de 35 de lei fiecare. Dar aceasta nu este singura faptă bună făcută de administraţia locală în prag de Crăciun. Astfel, o casă a unei persoane defavorizate va fi racordată la energia electrică cu fonduri din bugetul local.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 346

Afaceri Constanța Primăria Saligny vinde mai multe terenuri intravilane

26 Mar 2024 338

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 376

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 469

Județul Constanța Primăria Saligny, contract cu o firmă din Capitală. Vizată este reabilitarea energetică a căminului din Făclia

01 Mar 2024 493

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 847

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1031

Licitații Constanța Licitație organizată de Primăria Lipnița înfiintarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Cuiugiuc (DOCUMENT)

09 Feb 2024 738

Primăria Saligny, județul Constanța dotează sala de sport din localitate

05 Feb 2024 705

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 707

DAF Trans 2000 SRL, contract de peste 1 milion de euro cu Primăria Ovidiu! Ce lucrări va executa

24 Jan 2024 844

Primăria Saligny, investiție nouă în localitate, pentru prevenirea inundațiilor (DOCUMENT)

10 Jan 2024 749

Primăria Mihai Viteazu, județul Constanța, investește în infrastructură! Iată ce lucrări efectuează

29 Dec 2023 808

Licitație de 2,7 milioane de euro Primăria Ion Corvin din județul Constanța atribuie un contract privind execuția lucrărilor de modernizare a unui drum comunal

27 Dec 2023 822

Licitații Constanța G&M Road Building Engineering SRL, contract de asfaltare cu Primăria Săcele! Finanțarea, asigurată prin PNI Anghel Saligny (DOCUMENT)

20 Dec 2023 932