Parcul Central din Lumina, gata de inaugurare Principalele străzi ale comunei au fost asfaltate


 
Creşterile de temperatură au făcut ca toate lucrările de construcţie, reabilitare şi modernizare să fie reluate de mai toate administraţiile locale din judeţ. La începutul acestei luni, în comuna constănţeană Lumina a fost finalizată asfaltarea a patru străzi importante. Astfel, străzile Câmpului, Narciselor, 22 Decembrie şi strada Mare au căpătat o nouă înfăţişare datorită noilor straturi de asfalt.
 
Pe de altă parte, în această lună va fi inaugurat şi Parcul Central Lumina, obiectiv pentru realizarea căruia administraţia locală a investit 1,2 milioane de lei noi. Au fost turnate trotuare, au fost montate băncuţe şi tobogane şi au fost plantate flori. Parcul are o suprafaţă de 3.400 de metri pătraţi şi trebuia să fie inaugurat în toamna anului trecut. Din cauza vremii geroase, lucrările au fost sistate şi au fost reluate în această primăvară. Cu alte cuvinte, centrul localităţii Lumina a căpătat un nou aspect.


 
De altfel, de curând, autorităţile locale au reuşit să pietruiască toate drumurile din satele Oituz şi Sibioara.
 

„Lucrările de asfaltare şi pietruire a drumurilor au început în anul 2014. Au decurs cam greu, ba din cauza vremii geroase, ba din cauza constructorilor, care nu au dat întotdeauna randamentul scontat. Acum însă acestea se apropie de final, ceea ce mulţumeşte administraţia locală“ a declarat primarul comunei, Dumitru Chiru.

 
La toate aceste proiecte, finanţate de MDRAP, Primăria Lumina a venit cu o cofinanţare de 2%, conform şefului administraţiei publice locale.
 
Alte trei proiecte se află în atenţia autorităţii publice locale a comunei Lumina. Administraţia a obţinut finanţare de patru milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pentru introducerea alimentării cu apă potabilă în localitatea Sibioara, introducerea reţelei de canalizare, construirea unei staţii de epurare la Oituz şi asfaltarea mai multor străzi din comuna Lumina.
 
Tot în această lună, mai exact, în zilele de 8 şi 9, se vor desfăşura Zilele Comunei Lumina. Muzica şi voia bună vor fi ingredientele unei petreceri de succes, care va avea loc la Căminul cultural din Lumina. Toţi locuitorii comunei sunt aşteptaţi să ia parte, ca în fiecare an, la această festivitate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Lumina, contract cu o firmă din Satu Mare pentru mobilier școlar! Contract de peste 140.000 de euro, finanțat prin PNRR (DOCUMENT)

13 Apr 2024 526

Licitații Constanța Primăria Lumina caută firmă care să tundă iarba din Lumina, Oituz și Sibioara. Pune la bătaie peste 180.000 de euro (DOCUMENT)

11 Apr 2024 500

​Cumpărări directe Constanța Primăria Lumina, licitație pentru servicii de măturat străzi. Iată care este firma câștigătoare (DOCUMENT)

08 Apr 2024 1117

Primăria comunei Lumina, județul Constanța, contract cu o firmă din Constanța. Ce servicii vor fi furnizate (DOCUMENT)

06 Apr 2024 611

Constanța Ce societate se ocupă de proiectarea parcării din zona Primăriei comunei Lumina (DOCUMENT)

06 Apr 2024 691

Afaceri Constanța Primăria Lumina a închiriat mai multe terenuri către persoane fizice și juridice

05 Apr 2024 1651

Primăria Lumina, județul Constanța, a cumpărat eurocontainere. Vezi ce sumă a cheltuit (DOCUMENT)

02 Apr 2024 612

Ora pământului, marcată la Constanța

22 Mar 2024 917

Licitații Constanța Draft Construct SRL, contract de circa 200.000 de euro cu Primăria Lumina, pentru Clubul de Vară (DOCUMENT)

22 Mar 2024 750

Cumpărări directe Constanța Sediul administrativ al Primăriei Lumina, reabilitat de IDNA SRL (DOCUMENT)

10 Mar 2024 563

Primăria Lumina, județul Constanța, un nou contract cu firma Solar Center SRL

06 Mar 2024 564

Cumpărări directe Constanța Primăria Lumina a contractat servicii de întreținere Parc și anumite spații verzi (DOCUMENT)

05 Mar 2024 942

Cumpărări directe Constanța O firmă din Galați va realiza un Sistem Informatic Geografic ce integrează componentele PUG al comunei Lumina (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 614

Primăria Lumina, județul Constanța, contract cu o firmă din Galați. Iată ce achiziționează

03 Mar 2024 686

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

22 Feb 2024 657