Pentru siguranţa tuturor Plaja din staţiunea Techirghiol are punct de prim ajutor

În plin sezon estival, administraţia publică locală din Techirghiol încearcă să rezolve cât mai multe probleme, astfel încât localnicii şi turiştii să fie în siguranţă şi să beneficieze de condiţii optime.
 
În perioada verii, staţiunea Techirghiol devine un furnicar, de la an la an numărul turiştilor veniţi aici să-şi petreacă concediul de odihnă sau să se trateze fiind tot mai mare. De aceea, Primăria Techirghiol, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ Constanţa, a încheiat un protocol de colaborare în vederea amenajării unui punct de prim ajutor calificat care să funcţioneze pe plajă şi a altuia care să aibă ca sarcină principală intervenţia rapidă în cazul producerii unor incendii.
 
Potrivit primarului Iulian Constantin Soceanu, încheierea acestui protocol are ca obiective principale creşterea siguranţei tuturor cetăţenilor aflaţi pe raza unităţii administrativ- teritoriale Techirghiol, îmbunătăţirea fluxului informaţional de transfer sau preluare a turiştilor a căror stare de sănătate este precară, reducerea timpului de răspuns la incendiile produse în localitate, precum şi promovarea imaginii şi a serviciilor oferite de cele două instituţii.
 
„Punctul de prim ajutor de pe plajă este funcţional încă din data de 15 iunie, asemeni punctului temporar pentru intervenţia la incendiu, acesta din urmă fiind amplasat la sala de sport de pe bulevardul Victoriei nr. 15. Echipajul este format din 15 persoane specializate şi este dotat cu toate echipamentele necesare, care să asigure în permanenţă acordarea de prim ajutor calificat“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Măsuri pentru păstrarea curăţeniei oraşului

Un detaliu deloc de neglijat şi asupra căruia îşi îndreaptă orice turist atenţia atunci când ajunge într-o staţiune este curăţenia. Iată de ce primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, a informat populaţia şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea aici despre măsurile luate în privinţa colectării şi depozitării resturilor vegetale sau a deşeurilor rezultate în urma unor lucrări. Astfel, edilul-şef a anunţat că resturile vegetale rezultate de la proprietarii de case se colectează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către utilajele Serviciului de Gospodărire Comunală. „Se va anunţa telefonic sau în scris Direcţia Publică de Gospodărire Comunală la numerele de telefon 0241.735.622 şi 0736.635.259, în săptămâna precedentă, adresa de unde urmează a fi ridicat materialul vegetal“, a precizat primarul oraşului Techirghiol.
 
De asemenea, proprietarilor de imobile, asociaţiilor de proprietari şi instituţiilor publice li s-a atras atenţia că nu au voie să scoată şi să depoziteze pe domeniul public deşeurile rezultate din lucrări de amenajări interioare sau de construcţii, toate putând fi ridicate, contra cost, prin închirierea utilajelor deţinute de Primărie sau apelând la o firmă specializată în domeniu. „Asigurarea şi păstrarea curăţeniei pe teritoriul localităţii, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă este o obligaţie fundamentală a administraţiei publice locale, a instituţiilor publice, a agenţilor economici, precum şi a cetăţenilor“, a subliniat Iulian Constantin Soceanu, primarul oraşului Techirghiol.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul orașului Techirghiol, județul Constanța în doliu! Tatăl său s-a stins din viață

22 Sep 2023 1007

Declarații de Avere Constanța Constantin Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol deține un teren și o casă (DOCUMENTE)

10 Sep 2023 4835

Șase terenuri din Techirghiol sunt scoase la licitație. În ce dată va avea loc

19 Apr 2023 2426

Primăria Techirghiol, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

09 Mar 2022 2071

ZIUA LIVE. Pe 24 iunie se inaugurează Teatrul de Vară „Jean Constantin” din Techirghiol, cel mai nou teatru din județ

02 Mar 2022 2606

#alegerilocale2020 Obiectivul îndrăzneț al primarului Iulian Soceanu - „Orașul Techirghiol – Stațiunea balneară numărul 1 în România”

21 Sep 2020 2909

Orașul Techirghiol, racordat la rețeaua de gaze. Contractul de lucrări a fost semnat de primarul Iulian Soceanu

03 Oct 2019 2776

Doliu în Primăria Techirghiol! Înmormântarea are loc astăzi

28 Sep 2018 2707

Studiu de fezabilitate pentru reţeaua de gaze din Techirghiol! Ce spunea primarul în urmă cu un an

11 Aug 2018 2344

Pe lângă investiţii de 22 de milioane de euro Micii fotbalişti au fost echipaţi de Primăria şi Consiliul Local Techirghiol

25 Jan 2018 3473

Poliţia Locală Techirghiol, permanent la dispoziţia localnicilor (galerie foto)

15 Jan 2018 5177

Un nou proiect pe fonduri europene şi două investiţii de peste 50 de milioane de euro, în Staţiunea Balneară Techirghiol (galerie foto)

11 Dec 2017 3132

Proiect de infrastructură finanţat Disciplina în construcţii, în atenţia Primăriei Techirghiol (galerie foto)

04 Dec 2017 3320

În paralel cu un proiect social Paşi importanţi pentru un nou sediu al Primăriei Techirghiol

29 Nov 2017 2235

Proiect-pilot pentru curăţenia oraşului Techirghiol (galerie foto)

06 Nov 2017 2542