Primaria infrumuseteaza centrul localitatii Topraisar

1208461631.jpg

Comuna Topraisar se apropie, cu fiecare bucata de drum in lucru, de europenizare. Primarul PSD, Gheorghe Stelian, ii dirijeaza pe muncitori pentru a termina la timp cei cinci kilometri de trotuar pavat prevazuti in proiect. Aceasta portiune de trotuar se afla pe marginea Drumului National 38, iar acest lucru impune o modernizare a centrului localitatii.

Finantarea celor peste doi kilometri de trotuar pavat vine de la bugetul local si sumele de echilibru sunt acordate de catre CJC, iar valoarea totala a proiectului se ridica la patru miliarde de lei vechi. Pe viitor, autoritatea locala are in plan si pavarea celeilalte parti a drumului national care traverseaza Topraisarul, pe care va fi amenajata si o pista pentru biciclisti. Autoritatea locala are in derulare, in prezent, un proiect de reabilitare a drumurilor. Mai exact, este vorba de pietruirea a nu mai putin de cinci kilometri de strazi interioare in localitatile Topraisar, Biruinta si Potarnichea. Lucrarile sunt derulate de catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta din cadrul CJC, iar valoarea investitiei se cifreaza la aproximativ sapte miliarde lei vechi, bani proveniti de la CJ si bugetul local. Un obiectiv cu care se mandreste administratia locala din Topraisar este scoala generala cu clasele I-IV din localitate, care a fost reabilitata anul trecut. Cladirea e una moderna, cu dotari europene. Mai exact, a fost schimbat acoperisul, s-a montat centrala termica proprie, au fost construite grupuri sanitare noi, s-a realizat alimentarea cu apa curenta, a fost renovat atat interiorul, cat si exteriorul, iar unitatea de invatamant, imprejmuita cu gard nou. Valoarea lucrarilor a fost de aproximativ trei miliarde lei vechi, bani proveniti de la minister. Tot anul trecut, primaria s-a ocupat si de renovarea Grupului Scolar din localitate, care, de asemenea, a fost dotat cu incalzire centrala. Primarul Gheorghe Stelian a subliniat faptul ca prioritare pentru comuna pe care o reprezinta au fost proiectele privind reabilitarea drumurilor, deci si a unitatilor de invatamant, insa, in viitorul apropiat, autoritatea locala se va ocupa de amenajarea unor baze sportive in localitate.

Scris de: {autor}Cristina PUSCASU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 300

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 204

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 344

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 307

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 309

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 197

Vești bune pentru pensionari! Pensiile ar putea fi livrate înainte de Paște

24 Apr 2024 414

Indemnizaţia de 4.950 lei pe lună Au fost numiți administratorii provizorii pentru Consiliul de Administraţie al SC Termica Distribuţie Năvodari SRL

24 Apr 2024 368

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 345

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 248

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 177

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 11 și DEX 12

24 Apr 2024 171

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

24 Apr 2024 171

Infotrafic Atenție, șoferi! Ploaie torențială pe Autostrada A2 București - Constanța

23 Apr 2024 335

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 800