Primăria Techirghiol deschide porţile oraşului către investitori

În paralel cu soluţionarea aspectelor de ţin de infrastructura rutieră sau de asigurarea tuturor utilităţilor, administraţia publică locală din Techirghiol şi-a declarat deschiderea totală către investitori. „Oraşul s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă, dar mai sunt mute de făcut, iar atragerea de investiţii este esenţială“, susţine primarul localităţii, Iulian Constantin Soceanu.
 
Un exemplu îl poate reprezenta zona fostului CAP, unde un teren de 16 hectare a fost concesionat de o firmă importantă din România care şi-a creat aici baza logistică. Numai că investiţia acestui privat la Techirghiol nu se opreşte aici. „Aici, firma respectivă va construi, pe o suprafaţă de trei hectare, o nouă hală. Se va extinde şi, astfel, va genera noi locuri de muncă şi alte venituri la bugetul local. De asemenea, în jurul societăţii au început să vină şi alţi agenţi economici, care solicită terenuri în concesiune unde să dezvolte noi businessuri. Chiar acum, avem o solicitare pentru realizarea unei fabrici de mobilă care va crea peste 250 de locuri de muncă“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, edilul şef. De altfel, Soceanu a ţinut să sublinieze că „porţile oraşului Techirghiol sunt deschise oricărui investitor“, iar administraţia locală este dispusă să acorde sprijin tuturor. 

Susţinere pentru tinerii studioşi 

La propunerea primarului Iulian Constantin Soceanu, aleşii au aprobat, în unanimitate, ca din bugetul local să se acorde subvenţii pentru tinerii studioşi. Astfel, în anul universitar 2016-2017, abonamentele studenţilor care urmează cursurile la zi ale unităţilor de învăţământ superior şi au domiciliul în Techirghiol vor fi subvenţionate cu 50% pe ruta Techirghiol - Constanţa atât pentru transportul cu microbuze, cât şi cu autobuze. Tot pentru a veni în sprijinul celor care vor să studieze, reprezentanţii administraţiei locale au aprobat subvenţionarea 100% a abonamentelor de transport pe ruta Techirghiol - Constanţa pentru minorii cu handicap grav şi însoţitorii acestora, cât şi pentru copiii şi persoanele adulte cu grad de handicap grav, accentuat şi mediu ce urmează o formă de învăţământ profesională/liceală de zi în altă localitate decât cea de domiciliu. Ca şi în cazul studenţilor, Primăria Techirghiol acordă subvenţionarea atât pentru transportul cu microbuze, cât şi pentru cel cu autobuze.

Cetăţean de onoare 

În ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, aleşii au aprobat completarea HCL nr. 23/25.03.1999 privind instituirea titlului de „Cetăţean de onoare“ al oraşului Techirghiol în sensul posibilităţii acordării acestui titlu şi post-mortem, înmânarea lui făcându-se urmaşilor de drept ai beneficiarului. Dacă tot s-a aprobat, iată că oraşul are deja un prim cetăţean de onoare post-mortem, titlul fiindu-i conferit lui Gheorghe Balabuti, cunoscut fotograf, cel mai vechi artist de teren din ţară, care a decedat la vârsta de 75 de ani. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Fourmar Construct Management SRL se va ocupa de proiectarea și execuția lucrărilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu. Primăria achită circa 400.000 de euro (DOCUMENT)

16 Mar 2024 445

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!

15 Mar 2024 513

Angajări Constanța Posta vacant la Primăria Techirghiol

15 Mar 2024 688

Licitații Constanța Direcția Generală de Asistență Socială, licitație pentru lucrări de reparații generale și renovare grupuri sanitare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 516

Județul Constanța Mai multe păsări flamingo au poposit pe Lacul Techirghiol! Imagini surprinse din dronă (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 910

Conducător auto beat, depistat pe DN38 în satul Movilița, județul Constanța

09 Mar 2024 605

Județul Constanța Bărbat reținut pentru încălcarea ordinului de protecție obținut de soția sa. Suspectul, reținut

08 Mar 2024 505

Imobiliare Constanța Ce firmă vrea să ridice un sanohotel cu centru dermaspa și anti-aging?

05 Mar 2024 441

Județul Constanța Profanare de morminte la Topraisar! Trei bărbați, cercetați de polițiști

05 Mar 2024 390

Fostul primar al orașului Techirghiol va candida din partea PSD la alegerile din 2024

04 Mar 2024 578

Comunicat de presă Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar Liceul Teoretic Emir Racoviță, oraș Techirghiol din județul Constanța“

04 Mar 2024 256

Licitații Constanța Liceul Emil Racoviță din Techirghiol se dotează cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

03 Mar 2024 610

DGASPC Constanța cheamă în judecată AJPIS Constanța. Care este motivul?

01 Mar 2024 731

UPDATE Explozie în zona Academiei ”Gheorghe Hagi” din Ovidiu, județul Constanța

29 Feb 2024 6464

UPDATE Incendiu în localitatea Techirghiol, județul Constanța!

29 Feb 2024 628