Primăria Topraisar vrea investiţii în sport - un stadion de fotbal şi un teren de handbal

Căile finanţării par nişte drumuri pierdute în judeţul Constanţa. Ani la rând, primăriile din judeţ au cerut mai mulţi bani pentru modernizarea infrastructurii oraşelor sau a comunelor de la malul mării. Mai mereu, răspunsul a fost acelaşi: „Nu sunt bani!“
 
De această dată, administraţia comunei Topraisar, în frunte cu primarul Stelian Gheorghe, este hotărâtă să-şi ia inima în dinţi şi să bată până la cele mai înalte porţi, doar-doar se va deschide una. Cu toate acestea, prioritatea numărul unu a administraţiei locale vizează drumurile din comună.
 
„În acest nou mandat, pe primul plan se află modernizarea şi asfaltarea tuturor drumurilor din comună. Mai întâi, vom face o analiză pentru a vedea unde este nevoie mai urgent de investiţii, de câţi bani este nevoie. Vorbim mai mult pe partea tehnică. Vreau cu orice preţ să găsim resurse financiare pentru a pune capăt acestei probleme, care ne aduce în pragul disperării“, a afirmat primarul Stelian Gheorghe.
 
De altfel, în comună există deja un proiect în derulare, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), finalizat în proporţie de 50%, privind asfaltarea a nouă kilometri de drumuri.
 
Un alt proiect important, dar din acelaşi registru, care se află în faza studiului de fezabilitate, are ca obiectiv asfaltarea a încă şase kilometri de străzi din toată comuna, scopul administraţiei fiind acela de a asfalta complet drumurile din localităţile comunei.

Pe agenda administraţiei se află şi un proiect privind construcţia unei săli de sport ultramoderne în comună. „Aici lucrăm la un studiu de fezabilitate. Nu am găsit finanţare şi nu ştim unde să mai căutăm, dar luăm în calcul fondurile europene. Îmi doresc această sală de sport în primul rând pentru cei mici. Avem 1.000 de preşcolari care nu au unde să facă puţină gimnastică. Ne-am dori să existe şi un teren de handbal în interiorul sălii, lucrăm la partea tehnică a proiectului“ a precizat gospodarul-şef Stelian Gheorghe.
 
La capitolul sport, administraţia ia în calcul şi construirea unui stadion de fotbal, care ar putea fi amplasat lângă parcul recent amenajat din comună, întrucât există mulţi tineri din Topraisar talentaţi şi pasionaţi de acest sport.
 
În altă ordine de idei, primarul dă asigurări că toate instituţiile de învăţământ din comună vor beneficia de sprijin financiar de la bugetul local, pentru că acesta cunoaşte problemele cu care se confruntă unităţile de învăţământ şcolar: de la probleme legate de igienizare şi modernizare, până la achiziţia de combustibil şi lemne de foc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Topraisar, contract cu o firmă din Iași pentru elaborarea documentației tehnice în vederea obținerii autorizației de construire (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 545

Școlile din comuna Topraisar, județul Constanța, dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

02 Mar 2024 543

Licitații Constanța Kokkai Comimpex SRL, contract pentru servicii de pază în comuna Topraisar (DOCUMENT)

20 Feb 2024 719

Decizie definitivă a magistraților Curții de Apel Constanța în cazul licitației pentru servicii de pază organizată de comuna Topraisar

02 Feb 2024 787

Primăria Topraisar, județul Constanța, obligată de CNSC să reevalueze ofertele privind achiziția serviciilor de pază. Iată decizia Consiliului!

06 Jan 2024 2371

Licitații Constanța Primăria Topraisar, contract cu firma care s-a ocupat de fântânile arteziene din Constanța (DOCUMENT)

01 Nov 2023 955

Licitații Constanța Primăria Topraisar, contract atribuit Alcon Grup 2001 SRL Cumpăna, pentru modernizarea Liceului Tehnologic Topraisar (DOCUMENT)

01 Oct 2023 1431

Constanța Achiziții noi la Primăria Topraisar prin cumpărare directă

17 Aug 2023 990

Licitații Constanța Primăria Topraisar a atribuit un contract pentru modernizarea infrastructurii rutiere (DOCUMENT)

13 Jul 2023 1374

Primăria Topraisar, județul Constanța închiriază Clădirea Pieței Agroalimentare!

16 Jun 2023 973

​Primăria Topraisar, județul Constanța vinde un teren de peste 800 mp, în comună

14 Jun 2023 1419

Ce sumă a alocat Primăria Topraisar, județul Constanța, pentru curățarea coșurilor de gunoi (DOCUMENT)

06 Jun 2023 1100

Primăria Topraisar, județul Constanța, a bătut palma cu o firmă pentru cosit iarba și tuns gazonul terenurilor de sport

31 May 2023 1707

Județul Constanța Primăria comunei Topraisar a achiziționat servicii de pază (document)

10 Oct 2021 5219

Posturi vacante la Primăria Comunei Topraisar, județul Constanța

11 Jun 2021 1992