Primaria va construi o gradinita noua la Topraisar

1211469814.jpg

Autoritatea locala continua pavarea trotuarului ce margineste DN 38

Primarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian, vrea sa construiasca o gradinita noua in localitate. Proiectul va fi demarat in viitorul apropiat. "Se deruleaza in prezent procedura de licitatie pentru construirea gradinitei din Topraisar", ne-a declarat edilul comunei. In localitatea Topraisar este nevoie de o gradinita noua intrucat cea in care se invata in prezent este veche si neincapatoare. Prioritatea actualei administratii locale este programul de reabilitare a drumurilor. In prezent se reabiliteaza drumurile din cartierul fostului IAS. De asemenea, continua pietruirea strazilor din Topraisar, cu str. Inului. "Vom finaliza reabilitarea tuturor strazilor din Topraisar, iar apoi vom continua cu pietruirea strazilor din Biruinta si Muratan. Speram ca pana la finalul lui 2008, inceputul lui 2009, sa nu mai fie strazi de pamant in comuna", a precizat edilul Gheorghe Stelian. Lucrarile sunt derulate de catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta din cadrul CJC, iar valoarea investitiei se cifreaza la aproximativ sapte miliarde lei vechi, bani proveniti de la Consiliul Judetean si de la bugetul local. O prioritate pentru autoritatea locala din Topraisar a constituit-o si reabilitarea caminului cultural din Biruinta, dar si a Scolii generale Potarnichea, imobile ce au fost finalizate recent. "Am reusit sa finalizam lucrarile la aceste obiective deosebit de importante pentru comunitate. Lucrarile au fost realizate prin intermediul Consiliului Judetean Constanta", a afirmat primarul comunei.

Reteaua de alimentare cu apa din Topraisar va fi extinsa

Primarul Gheorghe Stelian va demara in curand si extinderea retelei de alimentare cu apa a localitatii Topraisar. "Suntem la stadiul obtinerii de avize. Vrem sa depunem un proiect pentru realizarea retelei de canalizare si a unei statii de epurare, dar si pentru asfaltarea strazilor din Topraisar. Mai exact, este vorba despre un proiect integrat finantat din fonduri structurale", a adaugat primarul Gheorghe Stelian. De asemenea, in Topraisar continua si pavarea trotuarelor situate in centrul localitatii, pe marginea DN 38. Finantarea celor peste doi kilometri de trotuar pavat vine de la bugetul local si sumele de echilibru acordate de catre CJC, iar valoarea totala a proiectului se ridica la patru miliarde de lei vechi. Pe viitor, autoritatea locala are in plan si pavarea celeilalte parti a drumului national care traverseaza Topraisarul, pe care va fi amenajata si o pista pentru biciclisti. (P)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 91

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 183

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 420

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 534

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 774

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Comat Constanța SA, convocată în ședință

27 Mar 2024 376

Univers SA s-a retras din societatea Aliment Murfatlar SRL. Iată care este noua structură a capitalului social

27 Mar 2024 410

Decizia asociaților, publicată în Monitorul Oficial Aliment Murfatlar SRL scoate la licitație un teren, situat în zona Inel I din Costanţa

27 Mar 2024 437

Firme Constanța Acționarii Service Neptun 2002 SA, în AGOA!

27 Mar 2024 325

Firme Constanța Acționarii Hotel Club Estival 2002 SA, convocați în ședință. Iată ce se va discuta

27 Mar 2024 338

Acționarii Remat Constanța SA sunt convocați în Adunare Generală Ordinară. Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru 2024, pe ordinea de zi

27 Mar 2024 314

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe A1 București - Pitești

27 Mar 2024 250

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A3

27 Mar 2024 254

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Banat Estival 2002, convocată în ședință

26 Mar 2024 447

Atenție șoferi! Două transporturi agabaritice vor porni la drum din Agigea. Ce traseu vor avea

26 Mar 2024 483