Proiect de suflet al primarului Vasile Neicu, în 2016 - centru after school la Pantelimonul de Sus



Primarul comunei Pantelimon are gânduri mari pentru noul an care se apropie. Construcţia unui cămin cultural cu o arhitectură mai deosebită în satul Runcu este doar unul dintre proiectele importante pe care primarul le-a demarat. Dacă în alte localităţi lucrurile se mişcă mai încet sau deloc, în comuna Pantelimon, mai multe proiecte sunt în derulare.
 
Acum câteva zile, primarul Vasile Neicu a semnat protocolul pentru demararea lucrărilor proiectului de modernizare a străzilor în localităţile Pantelimonul de Sus, Pantelimonul de Jos şi Runcu. Prin acest proiect, 13 kilometri de drumuri vor fi modernizate. 

Apă, canalizare şi drumuri - principalele preocupări

În altă ordine de idei, proiectul de racordare a comunei la sistemul de canalizare este deja la etapa de studiu de fezabilitate. Primarul a explicat că face în prezent demersuri la MDRAP pentru modificarea proiectului, astfel încât Primăria să îi poată sprijini pe oameni să se branşeze mai repede şi mai ieftin la sistemul de canalizare. „Suntem în discuţii cu cei de la minister. Vrem să le propunem ca, din banii de la bugetul local, să facem o parte a branşamentelor. Mai exact, din conducta principală care trece pe mijlocul străzii, să legăm conductele unor cămine ce vor fi amplasate în apropierea porţilor, astfel încât localnicii să se poată racorda mai uşor. În acest fel nu mai suntem nevoiţi să facem noi şanţuri ori de câte ori cineva vrea să se branşeze şi implicit vom putea să demarăm un proiect de asfaltare a drumurilor“, a explicat primarul Vasile Neicu.
 
Tot pentru modernizarea străzilor, Primăria Pantelimon are în implementare un proiect pentru modernizarea a 15 kilometri de drumuri în Pantelimonul de Jos şi în Runcu. „Toate străzile din aceste sate vor fi asfaltate. Firma care se ocupă de aceste lucrări este Al Stom Company SRL“, a adăugat gospodarul-şef al comunei Pantelimon.
 
Primarul Vasile Neicu a declarat că lucrările de la reţeaua de apă sunt gata, astfel, locuitorii satului Runcu având apă potabilă. El a ţinut să precizeze că toate gospodăriile vor fi racordate gratuit de Primăria Pantelimon. „Voi face o şedinţă cu locuitorii, vom vedea cine vrea să se branşeze şi cine nu. Acum ne îndreptăm atenţia asupra satului Nistoreşti. Vrem ca, în cel mai scurt timp, şi locuitorii din acest sat să beneficieze de apă potabilă“, a adăugat Vasile Neicu.
 
Aici, reţeaua subterană de conducte este deja introdusă în subteran şi mai trebuie făcute mufările de către firma constructoare. „Acum se lucrează la puţuri. Dacă timpul ne permite, într-o lună am putea să finalizăm şi acest proiect“, a adăugat primarul comunei Pantelimon.

Proiecte de suflet pentru tinerii comunei


Un alt proiect ambiţios al administraţiei publice locale, demarat în acest an, este amenajarea unui teren de fotbal în Pantelimon. Deşi lucrările au fost întârziate din cauza unor greşeli de proiect, până la sfârşitul anului va fi finalizată şi această investiţie. Valoarea lucrării se ridică la 197.000 de euro, bani atraşi de la Uniunea Europeană. Noul teren de fotbal este amenajat pe fostul teren de sport şi va avea tribune, vestiare, gazon natural etc.
 
În altă ordine de idei, primarul localităţii, Vasile Neicu, a declarat că s-au început deja lucrările la noul cămin cultural de la Runcu. „Am semnat contractul şi, de câteva zile, s-a început construcţia efectivă. Sperăm ca până la venirea frigului să putem turna măcar temelia, urmând ca restul lucrărilor să le reluăm din primăvară. Firma care se ocupă de acest obiectiv este Opal Construct“, a declarat primarul Vasile Neicu, pentru ZIUA în judeţ.
 
De asemenea, celor mici primarul le pregăteşte, pentru 17 decembrie, un spectacol în spiritul sărbătorilor de iarnă: „Albă ca Zăpada“. Povestea magică se va încheia cu un minunat foc de artificii. „Încercăm să facem cât de multe putem pentru tineri şi pentru copiii noştri. De aceea le-am achiziţionat şi mai multe costume populare. Avem tineri talentaţi care merg la multe evenimente în tot judeţul şi trebuia sa ne descurcăm cum putem. Astfel că am dat o hotărâre de Consiliu Local şi am alocat nişte fonduri în acest sens“, a conchis Vasile Neicu.

 
Pentru anul 2016, primarul are în plan construirea unui centru after school la Pantelimonul de Sus, în clădirea fostului CAP. „Avem mulţi copii buni cu posibilităţi materiale reduse sau de care părinţii nu se pot ocupa în mod corespunzător. În sprijinul lor, venim cu acest after school, care va fi foarte util“, a declarat primarul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 557

Angajări Constanța Primăria comunei Pantelimon angajează. Iată ce post este vacant

04 Mar 2024 1078

Afaceri Constanța Primăria Pantelimon, acord cu Top Geocad SRL pentru furnizarea de servicii de cadastru (DOCUMENT)

12 Feb 2024 735

IPJ Constanța a câștigat procesul deschis de Comuna Pantelimon! La mijloc erau circa 38.000 de euro

08 Jan 2024 765

Licitații Constanța Primăria Pantelimon caută firmă pentru asfaltarea mai multor străzi din localitatea Nistorești. Oferă peste jumătate de milion de euro pentru lucrări (DOCUMENT)

08 Jan 2024 724

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu o firmă din București și cu una din Pantelimon

26 Oct 2023 789

Primăria Comunei Pantelimon, județul Constanța, extind lucrările de întreținere a străzii Fierăriei

20 Oct 2023 809

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța închiriază două terenuri intravilane

25 Sep 2023 766

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța, închiriază un imobil

06 Aug 2023 879

Primăria Pantelimon, județul Constanța, închiriază două imobile. Iată unde sunt situate

22 Jul 2023 995

Primăria Pantelimon, județul Constanța, închiriază mai multe încăperi din cadrul Dispensarului Uman din localitate

26 Jun 2023 798

Atribuire directă de contracte pentru Iridex Group Salubrizare SRL în județul Constanța (DOCUMENTE)

06 May 2023 1479

Ce răspuns a dat APM Constanța la etapa de încadrare privind viitorul Parc eolian Crucea Est

22 Mar 2023 1264

Primăria Pantelimon vinde un teren. Ce suprafață are acesta

04 Feb 2023 1565

Primăria Comunei Pantelimon județul Constanța organizează licitație pentru închirierea unui imobil (DOCUMENT)

19 Sep 2022 1157