Proiect realizat cu finanţare proprie Teren de sport nou pentru comunitatea din Grădina

Deşi primăriile din mediul rural fac cu greu faţă cheltuielilor care se impun pentru buna desfăşurare a activităţii, asigurarea condiţiilor optime în unităţile de învăţământ preuniversitar, a utilităţilor, dezvoltarea infrastructurii şi modernizarea comunelor, iată că din bugetele proprii se mai găsesc fonduri şi pentru sport.
 
Mulţi oameni din mediul rural şi nu numai critică primarii care investesc în baze sportive, considerând că altele sunt priorităţile localităţilor în care trăiesc. Numai că asemenea proiecte sunt bine-venite şi adesea aşteptate de copiii şi tinerii de la ţară, posibilităţile de petrecere a timpului liber fiind limitate în aceste zone. Şi cum sportul, mişcarea în aer liber sunt recomandate la orice vârstă pentru a-şi menţine sănătatea în parametrii optimi, iată că proiecte de acest gen sunt elaborate şi implementate tot mai frecvent. Un exemplu în acest sens vine din comuna Grădina.
 
Primarul localităţii, Gabriela Iacobici, a înţeles importanţa sportului pentru organism şi, cu bani de la bugetul local, a realizat, în timp, patru terenuri de sport cu gazon şi dotate corespunzător în satul Cheia şi în comună. „În Cheia avem două terenuri de sport - unul pentru copii, la şcoală, iar celălalt pentru adulţi şi alte două în comuna Grădina, cu aceiaşi beneficiari - copiii şi adulţii“, a declarat pentru ZIUA în judeţ, primarul Gabriela Iacobici.
 
Ultimul teren de sport este aproape de finalizare, doar porţile urmând a fi montate. „Implementarea acestui proiect, practic, demararea lucrărilor, a avut loc pe 15 septembrie anul trecut, iar termenul de definitivare este de 36 de luni. Numai că, la această dată, amenajarea terenului de sport pentru adulţi din comună este gata. Mai avem porţile de pus şi este gata. Apoi urmează să facem recepţia finală şi să îl dăm în folosinţă“, a afirmat şefa administraţiei publice locale din Grădina.
 
Cert este faptul că terenul respectiv a fost definitivat cu mult timp înainte de termen (data de finalizare a construcţiei fiind 15 septembrie 2019) şi, după cum a subliniat şi primarul localităţii, este pentru întreaga comunitate, la şcoală existând deja un teren funcţional, pentru copii. „Acesta este al patrulea teren pe care l-am realizat şi a avut autorizaţia de construcţie data de Primărie anul trecut. Valoarea totală a acestui proiect este de 270.000 de lei, sumă asigurată integral din bugetul local“, a conchis primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Anarecad SRL din Galați va transpune PUG-ul comunei Grădina în Sistem informatic Geografic (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 440

Cumpărări directe Constanța Anarecom Regioserv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Grădina, în valoare de peste 300.000 de lei (DOCUMENTE)

13 Mar 2024 395

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 606

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 503

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 953

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 992

Consilierii USR insistă cu bugetarea unei grădini urbane în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

11 Feb 2024 656

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL din Mihail Kogălniceanu va toaleta arborii din comuna Grădina

08 Feb 2024 575

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 765

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 623

Licitații Constanța Ce firmă se va ocupa de colectarea și transportul deșeurilor din comuna Grădina (DOCUMENT)

30 Jan 2024 792

Incendiu la Grădina Zoologică! Maimuțele în pericol. Pompierii luptă cu focul să salveze viețile animalelor!

27 Jan 2024 866

Afaceri Constanța Primăria Mangalia scoate la licitație cuveta Lacului Neptun, Grădina Spectacol Cinematograf Venus și două terenuri

22 Jan 2024 2083

Licitații Constanța Primăria Grădina, contract cu Dab IT Outsourcing SRL, pentru Centrul de monitorizare și Wi-Fi. Compania, numeroase contracte în Dobrogea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 1215

Proiect de salvare al unei rase de bovine pe cale de dispariție în România

10 Jan 2024 741