Proiectul centrului multifuncţional pentru copii aflaţi în situaţii de risc, în evaluare

 

Administraţia locală a comunei Mihail Kogălniceanu va primi un răspuns, în această lună, de la Uniunea Europeană referitor la finanţarea proiectului prin care în localitate ar urma să fie înfiinţat un centru multifuncţional pentru copii aflaţi în situaţii de risc de abandon şcolar, familial şi cu afecţiuni neuropsihice. Proiectul, depus în luna martie, are un termen de evaluare de două luni, astfel că, până la sfârşitul acestei luni, reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale trebuie să primească un răspuns de la oficialii UE. 
 

„Proiectul se află, în acest moment, în evaluare. Autorităţile locale aşteaptă să primească un răspuns pozitiv. Vorbim de o investiţie de aproximativ 1,3 milioane de lei, fără TVA. Menţionez că aceşti copii cu dizabilităţi din comună, care învaţă şi fac naveta în oraşul Constanţa, prin înfiinţarea acestui centru, nu ar mai fi nevoiţi să călătorească până în oraş, ci ar putea să îşi facă lecţiile chiar aici“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul Ancuţa Belu.

 
Dacă proiectul va primi aviz favorabil pentru finanţare, 60 de copii cu vârste cuprinse între trei şi 14 ani ce au dizabilităţi neuropsihice şi se află în situaţii de risc vor beneficia de consiliere şi cursuri gratuite din partea unei echipe de specialişti. Personalul viitorului centru va fi format din psihopedagogi, psihologi, terapeuţi ocupaţionali şi asistenţi sociali.


 
Clădirea va avea o suprafaţă construită de 522 de metri pătraţi şi va fi formată din parter plus mansardă. Vor exista patru săli de clasă, câte două pe fiecare nivel. Centrul va avea şi două săli multifuncţionale, un cabinet de logopedie, două birouri, depozite, vestiare şi o spălătorie. Pe lângă toate acestea, micuţii vor avea şi un loc de joacă în aer liber, situat chiar în vecinătatea clădirii, amenajat cu băncuţe, tobogane, leagăne şi alte lucruri necesare.
 
Proiectul este unul de tip transfrontalier şi se desfăşoară în parteneriat cu Bulgaria, dar şi cu administraţia locală a comunei Nicolae Bălcescu. Şi reprezentanţii administraţiei publice din Nicolae Bălcescu speră să obţină această finanţare europeană, deoarece doar aşa vor putea dota şcolile şi grădiniţele din comună.
 
Pe agenda de lucru a administraţiei locale a comunei Mihail Kogălniceanu se află şi depunerea mai multor proiecte în vederea atragerii de finanţare europeană pentru obiective precum înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit sau asfaltarea a încă opt kilometri de drumuri comunale şi a şase kilometri de drumuri de exploatare. Pentru proiectul legat de asfaltare, autoritatea publică locală aşteaptă transmiterea indicatorilor tehnico-economici privind studiul de fezabilitate.  Proiectul ar urma să fie depus pe Măsurile 72 şi 41. Dacă studiul de fezabilitate va fi gata şi proiectul va fi aprobat, administraţia locală din Mihail Kogălniceanu va atrage finanţare europeană în valoare de un milion de euro.

Cât despre proiectul grădiniţei, autorităţile locale din Kogălniceanu susţin că documentaţia a fost deja finalizată şi că vor solicita 1,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană.
 

„Proiectul va fi depus în această perioadă. Documentaţia este gata, doar că au fost mici probleme, pentru că a trebuit deviată reţeaua de electricitate de pe terenul viitoarei grădiniţe, altfel, autorităţile locale nu primeau avizul de la Enel Constanţa“, a conchis primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, reabilitează blocurile din comună. Investiție de 10 milioane lei

25 Mar 2024 551

Investiție la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Primăria cumpără bănci noi!

19 Mar 2024 558

Licitații Constanța Primăria Mihail Kogălniceanu, contract pentru delegarea gestiunii de servicii, a activităților de sortare, tratare mecano-biologică și eliminare prin depozitare a deșeurilor municipale

12 Mar 2024 544

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, renovează Grădinița Piticot

08 Mar 2024 651

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii topografice

02 Mar 2024 643

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de asigurări incendiu și alte riscuri în localitate

01 Mar 2024 456

Consiliul local al municipiului Tulcea convocat astăzi, 28 februarie, în şedinţă ordinară

28 Feb 2024 467

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de mentenanță a iluminatului public

26 Feb 2024 857

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, renovează blocurile din localitate. Ce sume au fost alocate (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 898

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a cumpărat servicii de ecarisaj

13 Feb 2024 743

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de mentenanță și întreținere a iluminatului public.

08 Feb 2024 1012

Constanța Primăria Mihail Kogălniceanu a semnat contractul pentru achiziția unui sistem inteligent de management local

07 Feb 2024 1222

Proiect depus la APM Constanța de Primăria Limanu. Este vizată o nouă investiție

02 Feb 2024 691

Primăria Mihail Kogălniceanu, contract nou cu o firmă din municipiul Constanța

01 Feb 2024 1143

Primăria Mihail Kogălniceanu Ce firmă va renova mai multe blocuri din comună? Achiziție de peste 10 milioane lei (DOCUMENT)

27 Jan 2024 1587