Relaţii internaţionale şi proiecte importante pe agenda administraţiei locale din Cumpăna

Spre deosebire de alte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa, la Cumpăna consilierii locali sunt foarte activi. Dovadă stau desele lor întruniri de lucru atât în comisiile de specialitate, cât şi în şedinţele de consiliu convocate de primarul comunei, economist Mariana Gâju. În contextul prezentat, Consiliului Local Cumpăna, în data de 14 noiembrie, s-a reunit într-o şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi, pe lângă o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs şi alocarea prin transfer a unei sume de bani Comunităţii Musulmane din localitate, mai precis geamiei, aleşii au votat alte două proiecte de hotărâre ce vor susţine dezvoltarea comunei.
Primul proiect de hotărâre a confirmat acordul de principiu al Consiliului local Cumpăna în vederea construirii unei unităţi de producţie produse de panificaţie, investiţie ce va genera noi locuri de muncă pentru comunitate, dar şi noi venituri la bugetul local al comunei. Celălalt proiect de hotărâre care a fost votat de consilieri va permite administraţiei publice locale să achiziţioneze servicii de consultanţă şi proiectare - faza DALI - pentru proiectul „Amenajare trotuare, comuna Cumpăna, judeţul Constanţa”.

Ședinţă de îndată 

Nu a trecut mult timp de la prima întrunire a consilierilor locali că primarul Mariana Gâju i-a convocat pe 22 noiembrie la o şedinţă de îndată a Consiliului Local Comunal Cumpăna. De data aceasta, pe ordinea de zi au fost incluse trei proiecte de hotărâre.
Primul votat de către consilieri a aprobat o modificare a unei hotărâri anterioare a CL Cumpăna - HCL nr.87/25.05.2017 - privind modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Extindere reţea de alimentare cu apă şi reţea de canalizare menajeră în comuna Cumpăna prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală”.
Cel de-al doilea proiect de hotărâre care a primit girul Consiliului Local Comunal a vizat modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru un alt obiectiv investiţional - „Grădiniţă cu şase săli de clasă cu orar prelungit, comuna Cumpăna, judeţ Constanţa”, proiect derulat tot prin intermediul şi cu finanţare asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Votul favorabil dat în cadrul aceleiaşi şedinţe de către consilierii locali unui alt proiect de hotărâre va permite administraţiei publice locale să mai facă un pas important în realizarea unui obiectiv de investiţii care va veni în sprijinul părinţilor cu copii mici din localitate, „Construire creşă în comuna Cumpăna, judeţ Constanţa”.

Stimularea relaţiilor internaţionale  

În paralel, reprezentanţii autorităţii locale Cumpăna dezvoltă relaţii cu diverşi parteneri străini. O dovadă în acest sens este recenta vizită a unei delegaţii din oraşul Zuanghang, Fenxiang District, Shanghai, China, condusă de către Lu Jianguo, membru al conducerii CPC Grup. 
Potrivit viceprimarului Florin Neagu, din delegaţie a făcut parte primarul oraşului Zuanghang, Guanjun Cai, dar şi şefi ai diverselor departamente din cadrul administraţiei locale. Pe parcursul discuţiei au fost abordate diverse teme ce ţin de posibile viitoare colaborări în domeniul turismului, culturii şi al exportului de cereale din comuna Cumpăna către Zuanghang. 
De altfel, între cele doua administraţii există semnat un acord de înfrăţire din anul 2014, iar în baza acestuia, în anul 2016 o delegaţie din comuna Cumpăna, condusă de primarul Mariana Gâju, a vizitat oraşul Zuanghang. Delegaţia respectivă a inclus patru agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în comună, precum şi cinci elevi cu rezultate deosebite la învăţătură. 
Vizita de atunci a cuprins întâlniri cu administraţia publică locală, cu instituţii de învăţământ, precum şi cu agenţi economici.
 
Sursa foto: https://www.facebook.com/prezentsiviitor2016?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 471

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 521

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 559

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 612

Mașină răsturnată în canal, în urma unui accident, între Cumpăna și Agigea, județul Constanța

25 Mar 2024 1060

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 535

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1488

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1060

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 709

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 598

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 732

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 755

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523