Şcoala veche, reabilitată la Saligny 100.000 de euro, investiţi în viitorul copiilor



Comuna Saligny s-a aflat, ieri, în atenţia Guvernului României. Mai exact, însemnul heraldic ce va reprezenta localitatea a fost supus discuţiilor membrilor Executivului.

Printre actele normative ce au fost incluse pe agenda şedinţei Guvernului s-a numărat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea stemelor comunelor Saligny şi Saraiu din judeţul Constanţa. Dacă va trece de comisia care se ocupă de aprobarea însemnelor heraldice, stema îşi va găsi locul inclusiv în sediul reabilitat al vechii şcoli din comună.



Deşi anul şcolar a debutat de aproape trei săptămânii, pentru că cei mici au un alt spaţiu unde să îşi desfăşoare activitatea, autorităţile locale din comuna Saligny au găsit de cuviinţă să reabiliteze sediul vechii şcoli generale. „După mai mult timp în care am solicitat ajutor, Consiliul Judeţean Constanţa ne-a acordat sprijinul pentru a face câteva lucrări care se impuneau. În primul rând era nevoie să reabilităm complet  şcoala veche. Copiii învaţă momentan în şcoala cea nouă, de aceea aici lucrările se pot desfăşura fără probleme atâta vreme cât timpul ţine cu noi“, a declarat primarul Ion Beiu. „Lucrările au început încă de la începutul lui septembrie. Până în prezent, s-a finalizat acoperişul. Momentan se fac lucrările la interior“, mai spus primarul. Potrivit şefului administraţiei publice locale de la Saligny, la sfârşitul lunii octombrie lucrările ar trebui să fie finalizate. Bineînţeles, acest lucru depinde şi de vreme. „Peste 100.000 de euro este investiţia pentru acest proiect, dar lucrarea finală va fi una de care cu siguranţă vom fi mândri şi de care se vor bucura mai multe generaţii de elevi“, a conchis gospodarul-şef, Ion Beiu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şcoala Gimnazială nr. 1 Saligny, reabilitată şi modernizată. Autoritatea publică locală a semnat contractul privind proiectul tehnic de execuţie

15 Jun 2018 2471

Şcoala gimnazială din comuna Saligny va fi reabilitată (document)

09 May 2018 2512