Se caută soluţii pentru piaţa agroalimentară din localitate Comuna Topraisar, monitorizată de zeci de camere de supraveghere



Pe lângă numeroasele investiţii în aspectul localităţii şi în sistemul educaţional, administraţia publică locală din comuna Topraisar acordă o atenţie deosebită reabilitării infrastructurii rutiere din comună. Un proiect important, care se află în faza studiului de fezabilitate, este asfaltarea a şase kilometri de străzi din toată comuna. Pentru acest proiect, autoritatea publică locală speră să obţină finanţare europeană.
 

„Prioritatea zero pentru administraţia locală este reprezentată de drumuri. Vrem să punem la punct întreaga reţea de străzi a comunei. Cetăţenii au nevoie de străzi asfaltate, de aceea aşteptăm ca sesiunea de depuneri de proiecte să devină activă şi noi să ne prezentăm cu acest proiect“, a explicat primarul Stelian Gheorghe. De altfel, acesta este punctul central în jurul căruia se concentrează toate eforturile autorităţilor locale: asfaltarea şi reabilitarea străzilor.

 
Un alt proiect care se află în atenţia administraţiei locale vizează deschiderea unei pieţe agroalimentare în localitatea Topraisar. Aici, producătorii locali de legume ar urma să îşi comercializeze propriile produse. Pentru ca ei să obţină o tarabă, vor trebui să plătească o taxă modică către administraţia locală. Viitoarea clădire în care va funcţiona piaţa agroalimentară reprezintă o investiţie de la bugetul local de aproximativ 200.000 de euro. Momentan însă, se lucrează la documentaţie, urmând ca, în următoarele luni, autorităţile locale să demareze achiziţia publică.
 
Nu mai puţin important, în comună au fost montate 22 de camere de supraveghere, pentru a le asigura locuitorilor o securitate cât mai bună. Camerele video au fost amplasate pe străzi, dar şi la intrarea în cele mai importante instituţii deţinute de autorităţile locale. Pentru acest lucru, Primăria Topraisar a încheiat un contract tip abonament cu o firmă de instalaţii camere video de securitate. De altfel, pe lângă sistemul de supraveghere, securitatea parcului va fi asigurată şi de un gardian public.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 578

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2382

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 511

Cumpărări directe Constanța O firmă din județul Satu Mare va dota cu mobilier școala și grădinița din comuna Topraisar (DOCUMENT)

04 Apr 2024 444

Licitații Constanța Școala din localitatea Movilița, comuna Topraisar va fi reabilitată cu bani din PNRR (DOCUMENT)

02 Apr 2024 689

Județul Constanța Profanare de morminte la Topraisar! Trei bărbați, cercetați de polițiști

05 Mar 2024 466

Școlile din comuna Topraisar, județul Constanța, dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

02 Mar 2024 597

Licitații Constanța Kokkai Comimpex SRL, contract pentru servicii de pază în comuna Topraisar (DOCUMENT)

20 Feb 2024 829

Mai multe terenuri din comuna Topraisar, județul Constanța vor fi alipite. Investitorul Ecotec Health Protection SRL, răspuns pozvitv de la APM

11 Feb 2024 2885

Decizie definitivă a magistraților Curții de Apel Constanța în cazul licitației pentru servicii de pază organizată de comuna Topraisar

02 Feb 2024 877

Decizia CNSC în cazul licitației pentru servicii de pază organizată de comuna Topraisar, contestată la Curtea de Apel Constanța

09 Jan 2024 673

Primăria Topraisar, județul Constanța, obligată de CNSC să reevalueze ofertele privind achiziția serviciilor de pază. Iată decizia Consiliului!

06 Jan 2024 2445

Inconștiență în trafic în județul Constanța! Patru șoferi beți depistați la volan în prima zi din 2024

03 Jan 2024 973

Spada Sistem Comunication SRL, cu mai multe contracte publice, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

14 Dec 2023 1067

Știri Constanța Șofer băut, depistat la volan, în Topraisar! Ce alcoolemie avea

07 Dec 2023 885