Se înalţă pe zi ce trece căminul cultural de la Runcu Centrul after school din comuna Pantelimon mai are puţin de aşteptat



Legislaţia greoaie din România a reprezentat mereu un impediment pentru administraţiile locale care au încercat să obţină fonduri guvernamentale în vederea implementării unor noi proiecte. Acelaşi lucru se întâmplă şi în comuna Pantelimon. Administraţia locală pregăteşte, în această perioadă, documentaţia pentru construirea unui centru after school, destinat copiilor defavorizaţi din comună. Deşi în mare parte funcţionarii au terminat cu „hârtiile“ necesare, autorităţile locale aşteaptă ca sesiunile de depunere a proiectelor pentru finanţare europeană să devină active, în speranţa că vor fi eligibile pentru a primi bani europeni.
 
Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinţii alături sau care se confruntă cu o situaţie financiară dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea, astfel, un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze, dar vor primi şi o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.
 
Un alt proiect aflat în atenţia autorităţii publice locale vizează construirea unui cămin cultural cu o arhitectură complexă în satul Runcu.
 

„Temelia este deja turnată, acum, constructorii au trecut la înălţarea zidurilor. Consiliul Local Pantelimon şi Primăria Pantelimon îşi doresc ca acest proiect să devină cât mai repede realitate, pentru că cetăţenii comunei au nevoie de un astfel de cămin. Până la urmă, este o investiţie în cultură“, a precizat gospodarul-şef Vasile Neicu.

 
Pe de altă parte, autorităţile locale se pregătesc să inaugureze o nouă bază sportivă în localitatea Pantelimonul de Sus. Lucrările la viitorul teren de sport au început încă de anul trecut şi vor fi recepţionate de către Primăria Pantelimon săptămâna viitoare. 


 
Potrivit reprezentanţilor autorităţii publice locale, până acum s-au turnat stâlpii pentru tribune, băncile au fost amplasate, iar vestiarele sunt aproape gata. 

Proiectul a fost depus pe GAL (Grupul de Acţiune Locală), iar unitatea administrativ-teritorială  a aşteptat ofertele până la 22 iulie 2015, iar pe 23 iulie 2015 s-a şi semnat contractul pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor. Două societăţi şi-au exprimat intenţia de a realiza acest obiectiv, însă câştigătoare a fost declarată firma Atlas Company SRL, din Târgu Mureş, care a venit cu o ofertă mai bună, 676.579,47 de lei.
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Dezvoltării Două primării din județul Constanța au primit bani pentru investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL

10 Apr 2024 2116

Cumpărări directe Constanța Ce societate se ocupă de extinderea imobilului Grădiniței Nistorești, comuna Pantelimon (DOCUMENT)

09 Apr 2024 522

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon achiziționează servicii de proiectare balon tensiostatic (DOCUMENT)

08 Apr 2024 381

Cumpărări directe Constanța Aliana-Team Consulting SRL va întocmi documentația pentru realizarea racordurilor la rețeaua de canalizare, în comuna Pantelimon (DOCUMENT)

12 Mar 2024 631

Angajări Constanța Primăria comunei Pantelimon angajează. Iată ce post este vacant

04 Mar 2024 1164

Afaceri Constanța Primăria Pantelimon, acord cu Top Geocad SRL pentru furnizarea de servicii de cadastru (DOCUMENT)

12 Feb 2024 764

IPJ Constanța a câștigat procesul deschis de Comuna Pantelimon! La mijloc erau circa 38.000 de euro

08 Jan 2024 785

Licitații Constanța Primăria Pantelimon caută firmă pentru asfaltarea mai multor străzi din localitatea Nistorești. Oferă peste jumătate de milion de euro pentru lucrări (DOCUMENT)

08 Jan 2024 785

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu o firmă din București și cu una din Pantelimon

26 Oct 2023 843

Primăria Comunei Pantelimon, județul Constanța, extind lucrările de întreținere a străzii Fierăriei

20 Oct 2023 844

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța închiriază două terenuri intravilane

25 Sep 2023 793

Primăria comunei Pantelimon, județul Constanța, închiriază un imobil

06 Aug 2023 902

Primăria Pantelimon, județul Constanța, închiriază două imobile. Iată unde sunt situate

22 Jul 2023 1022

Primăria Pantelimon, județul Constanța, închiriază mai multe încăperi din cadrul Dispensarului Uman din localitate

26 Jun 2023 824

Atribuire directă de contracte pentru Iridex Group Salubrizare SRL în județul Constanța (DOCUMENTE)

06 May 2023 1535