Tariceanu s-a intalnit cu primarii rurali

Premierul Calin Popescu si ministrii Agriculturii, Decebal Traian Remes, si Educatiei, Cristian Adomnitei, au participat la sedinta Consiliului Director al Asociatiei Comunelor din Romania.

Adunarea s-a desfasurat in perioada 16 - 19 august, la Neptun, unde au sustinut expuneri si secretarii de stat din ministerele Internelor si Reformei Administrative, Mediului, Culturii si Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Alaturi de primarii din teritoriu s-a aflat si prim-vicepresedintele Asociatiei Comunelor din Romania, presedinte al filialei Constanta, Mariana Gaju. Seful Executivului a explicat primarilor ca modernizarea satelor, un trai mai bun si calitatea vietii cetatenilor din mediul rural reprezinta preocupari guvernamentale. "De la aceasta premisa am plecat in momentul in care am stabilit agricultura drept una dintre cele patru directii prioritare de dezvoltare a Romaniei", a mai declarat primul-ministru. El a subliniat ca agricultura va trebui mentinuta drept prioritate nationala, avand un potential important pentru economia romaneasca. Reprezentantii Guvernului au informat membrii Asociatiei Comunelor ca Romania este caracterizata inca de o pondere mare a populatiei din mediul rural, drept pentru care se incearca asigurarea unor conditii de trai civilizate la sate. Guvernul vesteste migrari in masa Calin Popescu-Tariceanu a estimat ca, in perioada urmatoare, se va inregistra o migratie importanta a populatiei din zonele rurale in cele urbane, dar a subliniat ca Guvernul are in vedere asigurarea unor servicii publice de calitate in mediul rural si crearea conditiilor economice pentru atragerea investitiilor. S-a insistat pe folosirea fondurilor europene in acest sens si s-a schitat chiar un profil ideal al primarului din comunele Romaniei zilelor noastre. "Este absolut obligatoriu ca el sa fie bine informat, sa fie la curent cu proiectele de dezvoltare rurala si capabil sa impuna in comunitatea pe care o conduce standardele administratiei europene", a creionat seful executivului stalpul comunitatilor locale. Primarilor li se va pune la dispozitie de specialistii in domeniu un CD neplicitisitor, conceput ca un film, cu informatii privind programele operationale prin care pot accesa fonduri europene. In ceea ce priveste veniturile mici ale functionarilor publici, seful guvernului a recunoscut ca poate avea pretentia ca administratia publica sa functioneze corect in actualele conditii de salarizare.

Scris de: {autor}Cristina RACOARE{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 436

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 609

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 685

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 478

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 549

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 537

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 724

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3374

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13950

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 906

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1932

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1307

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2807

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6819