Valentin Saghiu vrea locuinţe ANL pentru tineri Lucrările pentru alimentarea cu gaze a oraşului Murfatlar, la start

De câteva zile, este din nou toamnă în calendare. Întrucât afară este ceva mai răcoare, administraţia locală a oraşului Murfatlar a trecut la treabă. Întrucât a reuşit să schimbe faţa oraşului încă din primul mandat, primarul Valentin Saghiu, care a câştigat al doilea
mandat în urma alegerilor locale din luna iunie, şi-a propus să ridice ştacheta în următorii patru ani şi să facă din Murfatlar un oraş curat şi modern. Evident, acest deziderat presupune o infrastructură rutieră bună, punct care se află deja pe agenda primarului.
 
„În aceste zile, se derulează proiectele de reabilitare a străzilor din localităţile Siminoc şi Murfatlar. Vorbim de 13 străzi numai din satul Siminoc, pentru care deja se toarnă rigolele de scurgere, urmând trotuarele, dar vorbim şi de 26 de străzi care se află în lucru în oraşul Murfatlar, aici realizându-se excavaţii şi umpluturi cu piatră, abia apoi urmând turnarea straturilor de asfalt“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, viceprimarul Ilie Manea.
 
Pentru a preveni migrarea tinerilor din oraş, primarul Valentin Saghiu are în plan şi construirea unor blocuri tip ANL, clădiri care se află deja în faza finisajelor interioare, întrucât cele exterioare sunt gata. În fiecare bloc nou vor exista câte 26 de locuinţe, toate fiind dotate cu baie, bucătărie şi dormitor. Mai mult, câteva dintre ele au chiar şi două dormitoare şi o cameră de zi, totul pentru a le oferi tinerilor acces mai uşor la o locuinţă, care a devenit atât de scumpă în zilele noastre.
 
Introducerea reţelei de alimentare cu gaze în Murfatlar reprezintă un alt punct de pe agenda edilului-şef Valentin Saghiu. Întrucât locuitorii urbei şi-au exprimat încă de acum mulţi ani dorinţa de a avea reţea de alimentare cu gaze la care să se branşeze, acest tip de încălzire fiind mai ieftin decât cel pe bază de lemne, Valentin Saghiu vrea să le arate concetăţenilor săi că ţine cont de sugestiile acestora. Prin urmare, într-o şedinţă a Consiliului Local Murfatlar, a propus un proiect pentru înfiinţarea reţelei de alimentare cu gaze a oraşului. Imediat, consilierii au aprobat nu doar acest proiect, ci şi costurile acestuia. În această perioadă, potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale, se desfăşoară expertizele tehnice pe teren, precum şi căutări pentru identificarea unei firme care să preia proiectul şi să asigure alimentarea cu gaze a oraşului Murfatlar.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.