Viceprimarul din Balcescu blocheaza strazile

1187899794.jpg

Lucian Constantin confunda domeniul public cu propria ograda * Acesta a trantit o gramada de pamant pe strada Geamiei, suparat pe un consilier PRM * Maldarul zace de mai mult de o saptamana in drum

Localnicii s-au trezit cu strada blocata si accesul ingradit de un morman de pamant. Fapta viceprimarului a intrat in istoria localitatii, iar secundul a fost catalogat drept "un cioban care a ajuns mare om". Totul a inceput cu planul de refacere a drumurilor, pe care administratia publica din Balcescu l-a pus la cale. Finantate din fonduri PHARE, lucrarile de reabilitare au inceput pe strada Geamiei, pe care se afla si sediul filialei locale a Partidului Romania Mare, condusa de consilierul local Dumitru Bordei. "Am cazut de acord cu primarul Paul Mocanu si cu membrii Consiliului Local sa facem strazile. Am inceput cu strada Geamiei. Luni, am facut decopertarea strazii, iar pamantul ramas l-am dus la marginea comunei. Acolo era o groapa, iar primarul si-a dat acordul sa o astupam. Dupa ce terminam treaba pe strada, trebuia sa punem piatra", povesteste consilierul Dumitru Bordei. Seful filialei PRM Nicolae Balcescu mai spune ca viceprimarul l-a insultat pe holurile Primariei, din cauza ca locul unde a fost depozitat pamantul prima data se afla in apropierea fermei tatalui sau. "M-a injurat, a vorbit cu mine in ultimul hal. Saptamana trecuta, marti dupa-amiaza, mancam si m-am trezit cu pamantul aruncat in mijlocul strazii. Unul dintre oamenii lui Constantin a adus pamantul si l-a lasat aici, in fata portii. Masina care a adus materialul este a lui. Constantin vrea sa arate ca el face drumurile si nu i-a convenit ca m-am trezit eu, de la PRM, sa fac chestia asta acum. Am avut acceptul primarului pentru tot ce am facut", spune Bordei, care considera ca totul este o vendeta politica. De asemenea, consilierul sustine ca pamantul a fost adus in mijlocul strazii pe care locuieste tocmai pentru a-i bloca accesul in curte. Locuitorii din Nicolae Balcescu spun ca, in trecut, au mai existat probleme cu viceprimarul. "Au vrut sa-l schimbe acum cateva luni, insa nu au vrut o parte din consilieri, pentru ca sunt rude cu el... nasi, fini", explica Dumitru Bordei.

Liberalii iau masuri

Marius Dinu, adjunctul sefului de post din comuna constanteana, spune ca a aflat abia a doua zi dimineata despre conflict. "Am fost liber marti seara si nu stiam nimic. Dumitru Bordei a depus o plangere impotriva lui Lucian Constantin, pentru agresare verbala", spune politistul. "Cei doi soferi pe care viceprimarul ii are angajati sunt plecati in cursa. Ii cunosc, amandoi sunt din Balcescu. S-a luat legatura cu primarul, care a spus ca angajatii primariei vor curata locul. Se fac cercetari, in colaborare cu Biroul Politiei Rurale. De asemenea, cei doi implicati in poveste au fost citati la sectie, pentru a vedea care este adevarul", a declarat Marius Dinu. Insa, in ciuda promisiunilor, nici acum, la mai bine de o saptamana de la incident, movila de pamant nu a disparut din fata casei familiei consilierului local PRM. Nici primarul comunei, Paul Mocanu, nu era strain de altercatie. Seful administratiei locale spune ca va purta discutii cu cei doi, pentru a vedea cum se poate rezolva situatia. "Este o problema delicata. Intr-adevar, consilierul Bordei a avut acordul meu pentru a duce pamantul acolo. Trebuie sa ne intalnim sa discutam, pentru ca situatia nu este normala. A vrut sa se faca un lucru bun, si uite ce a iesit", este de parere Mocanu. Presedintele filialei PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, spune ca atitudinea lui Constantin nu este normala. "Nu sunt de acord cu astfel de masuri. Nu poti sa actionezi de la tine putere fara sa tii si cont de lege, de ordinea publica si, mai ales, de bunul simt. Daca avea dreptate, trebuia sa apeleze la organele competente. Contest si dezaprob in totalitate astfel de actiuni", a declarat Dragomir. Seful liberalilor a mai spus ca responsabilul zonal, Victor Radulescu, se va deplasa in comuna si va "incerca sa il ajute pe viceprimarul Constantin sa isi indrepte comportamentul". Pe de alta parte, seful pe linie de partid al lui Dumitru Bordei, Radu Comanici, spune ca problema are la baza intrigile unui "capsoman, recunoscut in acest fel si de PNL". "In comuna aia, nimeni nu se intelege cu viceprimarul Constantin. Exista si adversari politici cu care ne intelegem, cum ar fi primarul Mocanu, care este membru PSD. Insa, viceprimarul este un fel de Gica contra. Nici cetatenii nu sunt multumiti de el si au multe sa-i reproseze. Este ca un ghimpe in comuna", a mai spus Comanici. Liderul PRM in plan local a mai precizat ca nu poate sa blameze Partidul National Liberal pentru comportamentul lui Lucian Constantin, pe care l-a asemuit unei "jucarii stricate". Contactat telefonic, viceprimarul Lucian Constantin a refuzat sa comenteze incidentul.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2303

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2929

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3152

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3419

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4364

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4922

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4512

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2243

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5273

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2233

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3956

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3653

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 3024

Buletin de presa IPJ

05 May 2014 2924

Centrul natura Strategie tratament

26 Apr 2014 12549