Centru de sănătate multifuncţional şi dispensar TBC, la Băneasa

Baneasa_primar_Gelu_Iordache_03.jpgPrimarul din Băneasa, Gelu Ioardache, ne-a declarat că fostul centru de sănătate al oraşului ar putea fi înlocuit cu un centru multifuncţional de sănătate, existând totodată posibilitatea ca dispensarul TBC să fie păstrat.

„Dacă s-ar reuşi acest lucru, serviciile fostului centru de sănătate ar putea fi suplinite de aceste două unităţi medicale, iar oamenii ar fi mulţumiţi", ne-a declarat primarul oraşului Băneasa. Această ipoteză ne-a fost confirmată şi de către senatorul Nicolae Moga, care ne-a declarat că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, despre această posibilitate. „Prin Ordonanţa de Urgenţă elaborată de către minister şi publicată în Monitorul Oficial s-a aprobat înfiinţarea unor centre de sănătate, în anumite condiţii, printre care şi la Băneasa. Mai există, de asemenea, şi posibilitatea păstrării dispensarului TBC", ne-a declarat Moga. Şi şeful Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina, ne-a declarat că la Băneasa s-a putea înfiinţa un astfel de centru de sănătate multifuncţional, care ar putea avea între 5 şi 20 de paturi, destinat cazurilor de urgenţă. Centrul de sănătate multifuncţional ar putea funcţiona, potrivit lui Dina, chiar în clădirea fostului centru de sănătate. Şeful DSP a confirmat şi varianta păstrării dispensarului TBC ca unitate pentru efectuarea de tratamente ambulatorii. Dispensarul se află în momentul de faţă în subordinea Spitalului Medgidia. Cât despre centrul de sănătate multifuncţional, acesta ar putea fi înfiinţat ca punct al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Rămâne ca şi conducerea unităţii sanitare judeţene să-şi dea acceptul cu privire la înfiinţarea centrului de sănătate multifuncţional de la Băneasa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trecătorule, opreşte-te o clipă din drumul tău... Personalităţi înmormântate pe Aleea Principală din Cimitirul Central din Constanţa (galerie foto)

26 Aug 2014 13097