Doi ani plini de realizări pentru primarul Vasile Delicoti

baza_sportiva.jpgBilanţul la jumătatea mandatului este unul pozitiv pentru primarul comunei Poarta Albă, care a finalizat şi are în derulare o serie de proiecte

În numai doi ani de mandat, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, şi-a trecut în palmares o suită de realizări, unele definitivate, altele în curs de realizare. 

La puţin timp după preluarea mandatului, primarul Vasile Delicoti s-a ocupat de reabilitarea şi dotarea corespunzătoare a dispensarului uman. Unitatea medicală a fost dotată cu ecograf, EKG şi scaun de recoltat analize. Zilele acestea, Primăria a demarat construirea unei rampe de intrare pentru targă şi pentru persoanele invalide.

Complex sportiv pe strada Gării

sala_de_sport_2.jpgPrintre obiectivele aflate în curs de realizare se numără şi complexul sportiv pe care-l vor avea la dispoziţie locuitorii comunei, care se construieşte pe strada Gării. Acesta include sala de sport, o bază sportivă şi un teren multifuncţional. În prezent, echipele de muncitori lucrează la montarea structurii metalice.

sala_de_sport_2.jpgSala de sport este finanţată prin Compania Naţională de Investiţii, iar valoarea totală a obiectivului se cifrează la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Baza sportivă, situată în aceeaşi zonă, la intersecţia strada Gării cu strada Mihai Burlacu, este finanţată prin Ordonanţa 7. Potrivit primarului Vasile Delicoti, obiectivul este realizat în proporţie de 50% şi ar putea fi gata în primăvară. Investiţia se cifrează la aproximativ 16 miliarde de lei vechi. Administraţia locală a reabilitat şi terenul de sport de lângă poliţie - s-a cultivat gazon şi a fost dotat cu vestiare, grupuri sanitare şi duşuri.

Primăria Poarta Albă a realizat în proporţie de 50% şi canalul colector de ape pluviale, care traversează satul şi care are rolul de a elimina riscul de inundaţii. Valoarea totală a investiţiei în canalul colector, în lungime de aproximativ 4 km, este de 21 de miliarde de lei vechi fără TVA. Canalul este dotat şi cu o staţie de preepurare şi decantare.

Două grădiniţe noi, în curs de construire

dispensar.jpgUn alt obiectiv al autorităţii locale din Poarta Albă, condusă de primarul Delicoti, este şi realizarea noii grădiniţe cu program normal. Imobilul se ridică pe amplasamentul vechii grădiniţe şi va fi construit în sistem sandwich, cu exterior din tablă Lindab. Clădirea va avea patru clase, patru grupuri sanitare şi va fi construit în regim P+1E. Investiţia se ridică, potrivit primarului Delicoti, la aproximativ 150.000 de euro, fiind finanţată prin Inspectoratului Şcolar Judeţean. S-a montat deja scheletul metalic al clădirii, iar până la sfârşitul anului grădiniţa ar putea fi gata.

În paralel, Primăria Poarta Albă va construi şi o grădiniţă cu program prelungit. Clădirea va fi situată lângă parcul din centru şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 1.400 mp. Potrivit primarului Vasile Delicoti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a demarat procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia imobilului, investiţia finanţată prin Programul PRET fiind de aproximativ 800.000 de euro. Clădirea va fi dotată cu toate utilităţile necesare, va avea săli de clasă, bucătărie, cantină şi dormitoare.

De asemenea, administraţia locală din Poarta Albă a reabilitat şi modernizat şi şcoala generală cu clasele I-IV, cât şi grădiniţa din cartierul Via şi a construit grupuri sanitare noi la şcoala din Poarta Albă, cu intrare din instituţie. Primarul Vasile Delicoti a investit şi într-un acoperiş nou la Colegiul Poarta Albă, care are o suprafaţă de 2.600 mp. 

Loturi de casă pentru tineri

constructie_gradinita.jpgDe la începutul mandatului, primarul Vasile Delicoti a acordat şi câteva zeci de loturi de case pentru tinerii din comună. Potrivit edilului, nouă dintre aceste loturi sunt situate în nordul localităţii Poarta Albă, în cartierul Via, alte zece loturi sunt amplasate în Poarta Albă, iar 16 în satul Galeşu. În perioada următoare, administraţia locală din Poarta Albă va da în folosinţă alte 33 de loturi pe strada Grădinilor. Loturile alocate de către autoritatea locală, care au în medie 500-600 mp, au fost concesionate, iar cei care au intrat în posesia lor vor avea ulterior dreptul să le cumpere în 48 de rate, potrivit edilului. Primarul Delicoti mai spune că vor fi date în folosinţă alte aproximativ 300 de loturi de casă. „Aceste loturi vor fi date în funcţie de cererile existente. Avem cereri multe, însă prioritate vor avea cei care nu au primit niciun lot de teren de la Primărie, pentru că mai există şi persoane care au primit în trecut, dar care le-au vândut", a precizat Vasile Delicoti.

Grija pentru mediu, o altă prioritate

Primarul Vasile Delicoti a achiziţionat, în 2009, şi un microbuz pentru transportul elevilor de la Galeşu, Ferma 7 şi Gara Dorobanţu, la Poarta Albă. De asemenea, autoritatea locală a cumpărat şi o maşină de gunoi nouă care deserveşte întreaga localitate. Autospeciala colectează deşeurile de la locuitori, iar aceştia plătesc în schimb o sumă modică. Gunoiul este transportat la groapa ecologică de la Ovidiu.

Primăria Poarta Albă a amenajat şi terenuri de parcare a TIR-urilor, întrucât exista o cerere mare în acest sens, încă de la începutul mandatului, din partea agenţilor economici care-şi desfăşoară activitatea pe raza comunei. „Sunt 11 loturi de teren care au ca destinaţie parcarea TIR-urilor, astfel încât acestea să nu mai intre în sat", a afirmat primarul.

Autoritatea locală va demara şi amenajarea unei zone verzi, mai exact a unui parc în toată regula, cu o suprafaţă de 13.000 mp. Spaţiul verde va fi amplasat în zona D a localităţii Poarta Albă. Investiţia se ridică la aproximativ zece miliarde de lei vechi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

alex

22 Nov, 2010 19:19

cabinetul medical unde lucrat mama mea

Articole asemanatoare

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat în primă instanță! Când se va pronunța Curtea de Apel

08 Mar 2024 822

Primarii Robert Șerban, de la Eforie, și Vasile Delicoti, de la Poarta Albă, termene azi la Curtea de Apel Constanța

07 Mar 2024 678

Primăria comunei Poarta Alba, județul Constanța, caută firmă pentru construirea Dispensarului uman

02 Mar 2024 659

Primăria Poarta Albă, județul Constanța Au început lucrările pentru viitorul bloc de locuințe tip ANL

20 Feb 2024 663

Firme Constanța Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, dizolvă una din firmele deținute

12 Feb 2024 1404

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Vasile Delicoti. Primarul din Poarta Albă este asociat în trei firme (DOCUMENTE)

11 Aug 2023 5114

Primăria Poarta Albă A fost suplimentată valoarea totală a proiectului de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 1

23 Jul 2023 947

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, achitat pentru purtare abuzivă!

05 Jul 2023 2084

Zyk Truck Terminal SRL își extinde stația de carburanți și fast-foodul de la Poarta Albă

20 Feb 2023 1292

Poarta Albă va avea parc fotovoltaic

20 Jan 2023 1913

Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, trimis în judecată!

11 Jan 2023 3737

Imagini cu mașina de la care a pornit scandalul de la Poarta Albă. Edilul, cercetat de polițiști (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Dec 2022 2854

Oficial de la Poliție Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, cercetat pentru ultraj

18 Dec 2022 3045

Primăria Poarta Albă Vasile Delicoti anunță când va fi disponibil viitorul corp al Școlii Gimnaziale nr. 1 din comună (VIDEO)

03 Jun 2022 2961

Primăria Poarta Albă caută firma pentru documentația și execuția lucrărilor din cartierele Zona D și zona E (DOCUMENT)

05 Apr 2022 2101