In trei ani, 2 Mai si Vama Veche vor avea canalizare

Limanu_primar_Nicolae_Iustin_Urdea_01.jpgPrimăria Limanu a iniţiat mai multe proiecte de infrastructură, o parte dintre acestea fiind deja în derulare.

Administraţia locală a obţinut finanţare pentru realizarea canalizării menajere în localităţile cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic - 2 Mai şi Vama Veche. Valoarea investiţiei se cifrează la peste 16,6 milioane de lei. Contractul a fost atribuit SC IFCO SA în urma unei licitaţii deschise la care s-au primit două oferte. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, termenul de finalizare a lucrării fiind de 36 de luni.
Primăria Limanu mai are un proiect de canalizare pentru satul Limanu, pe care vrea să-l ducă la îndeplinire în parteneriat cu RAJA. În momentul de faţă se lucrează la studiul de fezabilitate.
Lucrările la aducţiunea de apă în toată comuna se apropie de final, după cum ne-a declarat primarul Iustin Urdea. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 24 miliarde de lei vechi.
De asemenea, edilul comunei Limanu intenţionează să asfalteze drumurile interioare. Lucrările, care se ridică la un milion de euro, urmează să fie scoase la licitaţie. Investiţia va fi asigurată din fonduri europene.
Autoritatea locală din Limanu lucrează în momentul de faţă la un proiect de realizare a unui drum de ocolire a localităţilor 2 Mai şi Vama Veche. De asemenea, prin intermediul unei Asociaţii de Dezvoltare Comunitară între Limanu şi Albeşti, administraţia locală vrea să construiască un drum de legătură între Limanu, Hagieni şi Albeşti. „Scopul constă în a pune în valoare potenţialul turistic al Pădurii Hagieni", ne-a declarat primarul Iustin Urdea.
Autoritatea locală investeşte şi în construirea unui nou sediu al primăriei, în localitatea 2 Mai, în care îşi vor desfăşura activitatea Serviciul de Impozite şi Taxe şi Registrul Agricol. „Când terminăm sediul din 2 Mai, reamenajăm şi sediul primăriei din Limanu", a precizat primarul Iustin Urdea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 292

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 307

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 283

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 254

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 400

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 279

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 376

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 345

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 453

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 492

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 481

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 594

Cumpărări directe Constanța Primăria Seimeni cumpără tobogan complex (DOCUMENT)

15 Apr 2024 381

Cumpărări directe Constanța Primăria comunei Cobadin investește în servicii de toaletare a arborilor (DOCUMENT)

15 Apr 2024 749

Licitații Constanța Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA cumpără servicii de mentenanță pentru sistemul de gospodărire calitativă a apei din canalele navigabile (DOCUMENT)

15 Apr 2024 321