Încep lucrările la grădiniţa din Crucea

Crucea_primar_Gheorghe_Frigioi_2.jpgPrimăria Crucea a eliberat săptămâna aceasta autorizaţia pentru construcţia grădiniţei din localitate. Banii pentru realizarea unităţii preşcolare sunt acordaţi de Ministerul Educaţiei, valoarea aproximativă a lucrărilor fiind de 800.000 de lei. Primarul Gheorghe Frigioi a declarat că speră ca lucrarea să înceapă la data de 15 octombrie, menţionând că grădiniţa ar trebui să fie gata în maxim 18 luni. Unitatea preşcolară este prevăzută cu două săli de clasă, o încăpere pentru organizarea festivităţilor şi un cabinet medical. De asemenea, grădiniţa va avea şi un mini-parc şi un loc de joacă, acestea urmând a fi amenajate pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Facem precizarea că până la construcţia grădiniţei prichindeii studiază în clădirea şcolii vechi din Crucea, unde cu ani în urmă a funcţionat internatul. Potrivit primarului Gheorghe Frigioi, sălile de clasă au fost amenajate astfel încât să fie adecvate ciclului preprimar, dar totuşi sunt improprii, de aceea s-a şi luat decizia construirii unei grădiniţe.

Şcoala din Băltăgeşti a fost renovată

De asemenea, şcoala din Băltăgeşti a fost reabilitată înainte de începerea anului şcolar. Gheorghe Frigioi a precizat că a fost montat un acoperiş nou, sălile de curs au fost văruite, fiind totodată înlocuite gresia, faianţa şi parchetul. Pentru renovarea şcolii, primarul a alocat de la bugetul local suma de 75.000 de lei. Clădirea şcolii datează din 1950 şi a fost reabilitată în anul 2000. Şeful autorităţii locale intenţionează însă să realizeze un proiect privind reabilitarea şi extinderea unităţii de învăţământ. „Ne dorim să înscriem şcoala într-un program de reabilitare şi extindere, întrucât la Băltăgeşti populaţia şcolară este în creştere", a explicat Gheorghe Frigioi.

Instituţiile publice, dotate cu dozatoare de apă

Toate unităţile de învăţământ, dar şi sediul Primăriei şi dispensarul din Crucea au fost dotate cu dozatoare de apă. Potrivit primarului Gheorghe Frigioi, în acest sens au fost achiziţionate zece dozatoare care filtrează apa pentru a fi eliminaţi nitraţii şi nitriţii. Frigioi a menţionat că sunt perioade în care apa nu este de bună calitate şi că se impune mărirea debitului subteran, urmând a se lua măsuri în această privinţă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 102

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 182

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 257

Atenție, constănțeni! În perioada următoare se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța

19 Apr 2024 319

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 324

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 549

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 409

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 337

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 496

Licitații Constanța Arlechin Total Distribution SRL din București furnizează echipamente IT pentru școlile din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

18 Apr 2024 406

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 356

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 782

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 330

Licitații Constanța Structurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Maraloi“ din comuna Saraiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 311

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 374