Lucrarile la canalizare iau startul in Topraisar

cap_2_topraisar_stelian_gheorghe.jpgFinanţarea proiectului de realizare a reţelei de canalizare a fost obţinută de către Primăria Topraisar, în premieră, în judeţul Constanţa

La începutul lunii viitoare, administraţia locală din Topraisar va demara lucrările la reţeaua de canalizare.

Licitaţia pentru realizarea sistemului de canalizare şi extinderea drumurilor în Topraisar este finalizată. La procedura de achiziţie s-au prezentat trei societăţi comerciale: SC Nimada SRL, TMUCB SA şi SC Ifco SA. Realizarea reţelei de canalizare în localitate face parte dintr-un proiect integrat, cu finanţare europeană, în valoare de 2,5 milioane euro. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Topraisar, proiectarea şi execuţia reţelei de canalizare, precum şi reabilitarea unor drumuri de interes local se cifrează la 1.955.555 euro. Valoarea estimată în lei, pentru aceste lucrări, a fost de 7.444.670 lei. Contractul de lucrări a fost încheiat cu SC Nimada SRL Constanţa, care a avut o ofertă financiară de 6.305.750 lei. „Sperăm ca până la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, să demarăm lucrările la canalizare", ne-a declarat primarul Stelian Gheorghe. Contractul de lucrări include şi achiziţionarea unei staţii de epurare.

În cadrul proiectului integrat, cu fonduri europene, accesate în baza Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală - Măsura 322, s-a desfăşurat şi licitaţia pentru achiziţionarea unei autoutilitare de pompieri. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Topraisar, la licitaţie au participat două firme. Este vorba despre SC Romprim SA şi de SC Saero SRL, contractul fiind atribuit primei.

topraisar_primar_stelian_gheorghe_01.jpgPrimăria s-a mutat în casă nouă

Autoritatea locală din Topraisar se mândreşte cu o primărie nouă. În urmă cu două săptămâni, administraţia comunei s-a mutat în casă nouă. Sediul cel nou al primăriei oferă spaţiu suficient angajaţilor, în comparaţie cu vechiul imobil în care funcţiona aparatul administraţiei locale. Clădirea este una modernă, care oferă condiţii decente, atât pentru personalul primăriei, cât şi pentru contribuabili sau locuitorii care vin să-şi rezolve diferite probleme. Curtea interioară a primăriei a fost, de asemenea, amenajată. Au fost realizate alei cu pavele, o parcare încăpătoare, şi au fost montate băncuţe şi coşuri de gunoi.

În ceea ce priveşte lucrările de construire a grădiniţei, primarul Stelian Gheorghe afirmă că sunt în grafic. Imobilul a fost ridicat, iar de curând au fost finalizate şi lucrările la acoperiş. Grădiniţa va avea o capacitate de 160 de locuri şi, potrivit primarului comunei Topraisar, ar putea fi dată în folosinţă la începutul anului şcolar viitor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 262

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 327

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 589

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 932

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1277

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 811

MApN Acord, în premieră, între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc cu privire la cooperarea în domeniul militar și tehnic

28 Feb 2024 327

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța Sold-out la spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, montat de regizorul Andrei Șerban (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 748

A murit Mioara Roman!

23 Feb 2024 1248

„A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare în regia lui Andrei Șerban – premieră la Teatrul de Stat Constanța

21 Feb 2024 803

Record de participanți la UNTOLD Dubai! Ce vedete au urcat pe scena festivalului (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 606

Guvern Premierul Ciolacu anunță reorganizarea a încă două ministere

16 Feb 2024 776

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 867

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 815