Politia Albesti a ramas fara sediu

mijloc_sus_albesti_primar_gheorghe_moldovanu_05___.jpgPrimarul comunei caută soluţii pentru amenajarea unui nou sediu. Până atunci, Poliţia Albeşti va funcţiona în clădirea primăriei.

Postul de Poliţie Albeşti a rămas fără sediu. Potrivit primarului comunei, Gheorghe Moldovan, imobilul a fost revendicat. „L-a câştigat o biserică baptistă. A fost revendicat de către comunitatea germană din Albeşti", ne-a declarat edilul. Până va avea un nou sediu, Poliţia Albeşti s-a mutat în sediul primăriei. Primarul Gheorghe Moldovanu ne-a declarat că pentru amenajarea unui sediu pentru poliţie intenţionează să cumpere fostul sediu al cooperaţiei, dar nu ştie încă dacă această variantă este posibilă.

Printre priorităţile administraţiei locale din Albeşti se numără construirea dispensarului comunal. „Am aprobat în şedinţa de Consiliu Local studiul de fezabilitate pentru dispensar. Ar trebui ca documentaţia să fie gata până la mijlocul lunii martie", a afirmat primarul. În momentul de faţă, localitatea nu dispune de un spaţiu în care medicul să-şi desfăşoare activitatea, astfel încât, potrivit primarului, consultaţiile se acordă într-un cabinet improvizat în încăperea din căminul cultural unde se schimbă artiştii. Edilul ne-a declarat că dispensarul ar putea fi realizat printr-un parteneriat public privat. Unitatea sanitară va fi realizată pe amplasamentul vechiului dispensar din Albeşti.

albesti_primaria_01.jpgGheorghe Moldovan: „Banii pe HG 577 să nu mai vină prin Consiliul Judeţean"

În paralel cu acest proiect, primarul intenţionează să continue reabilitarea drumurilor. Gheorghe Moldovan a precizat că fondurile alocate comunităţilor locale pentru programul de pietruire, în baza HG 577/1997, nu ar trebui să mai fie acordate de către consiliile judeţene, ci direct, prin hotărâre de guvern, astfel încât, instituţiile judeţene să-şi reducă influenţa politică în repartizarea banilor. Primarul din Albeşti a precizat că mai are de reabilitat 13,6 km de drumuri, investiţia totală fiind de aproximativ 50 miliarde de lei vechi. Până în prezent, Primăria Albeşti a primit de la Consiliul Judeţean Constanţa doar 1,3 miliarde de lei vechi pentru acest program. Este vorba mai exact, despre pietruire şi reabilitare cu strat dublu bituminos a drumurilor din Albeşti, Vârtop şi Cotu Văii.

Proiectul tehnic pentru şcoala nouă, finalizat

Administraţia locală din Albeşti a definitivat şi proiectul tehnic pentru şcoala nouă din localitate. Valoarea investiţiei va fi, potrivit primarului, de aproximativ 10 miliarde de lei vechi. Noua unitate de învăţământ va avea zece săli de clasă, trei laboratoare - pentru fizică, chimie şi informatică, cancelarie, secretariat şi grupuri sanitare moderne. Primarul Gheorghe Moldovan ne-a declarat că intenţionează să demareze construcţia anul acesta. Noua şcoală va fi amplasată în spaţiul existent în incinta actualei unităţi de învăţământ. Pe lângă acest proiect, edilul intenţionează să extindă şi şcoala din Cotu Văii. Autoritatea locală a elaborat deja proiectul tehnic pentru extindere şi reabilitare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 martie 2024

12 Mar 2024 715

Modificările, înscrise în Registrul Național ONG Asociația Școala „Wilhelm Moldovan“ din Constanța și-a schimbat sediul și componența consiliului director

08 Feb 2024 672

In memoriam Gheorghe Parnica, artistul popular care și-a petrecut peste șase decenii la Constanța

03 Jan 2024 1740

Fotoreportaj Sejururile estivale la Constanța și Mamaia. La pas, printre amintiri de-acum un secol, din timpul regilor, dar și din comunism (GALERIE FOTO)

04 Jun 2023 1675

Patru jucători de la Farul, pe locul patru cu România la Turneul Montaigu, în Franța. „Marinar“, remarcat de un fost mare jucător

17 Apr 2023 2323

Din nefericire, regretatul primar Gheorghe Moldovan a lipsit Recepția finală a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 393, Sectorul Arsa-DJ 391-Albești-Coroana (GALERIE FOTO)

20 Feb 2023 1264

Retrospectiva săptămânii! Evenimentul rutier care a îndoliat comuna Albești. Ce alte evenimente rutiere s-au mai petrecut la Constanța (VIDEO)

10 Feb 2023 1631

Gheorghe Moldovan, primarul din Albești, este înmormântat azi! (FOTO+VIDEO)

08 Feb 2023 6179

Când va fi condus pe ultimul drum Gheorghe Moldovan, primarul din Albești

06 Feb 2023 3662

Primăria Cumpăna „Durerea dispariţiei nu poate fi alinată decât prin rugăciune, comemorare pioasă și recunoștință”

06 Feb 2023 1459

Senatorul PNL de Constanța, Septimiu Bourceanu „A plecat dintre noi un om deosebit, un coleg implicat și un gospodar de seamă pentru comunitatea din Albești“

05 Feb 2023 1568

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa „Mare pierdere pentru toți cei care l-au cunoscut pe Gheorghe Moldovan, edilul din Albești“

05 Feb 2023 8078

Președintele CJ Constanța, la locul accidentului în care a decedat primarul comunei Albești. „Este o pierdere imensă pentru toți, pentru noi colegii care l-am iubit“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 6538

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Decesul lui Gheorghe Moldovan, este o pierdere imensă pentru noi toți, dar mai ales pentru familie și pentru locuitorii comunei Albești”

05 Feb 2023 2502

Cum arată mașina implicată în accidentul de la Neptun! Primarul comunei Albești, județul Constanța, decedat în accident (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 7992