Primaria Limanu, la judecata cu SC Condorii Sult

cap_2_dreapta_nicolae_iustin_urdea_primar_limanu6.jpgPrimăria Limanu aşteaptă ca instanţa să decidă asupra acţiunii depuse de firma care a contestat rezultatul licitaţiei privind asfaltarea unor străzi din 2 Mai şi Vama Veche.

Procesul are termen pe 28 septembrie. Primarul Iustin Urdea ne-a declarat că, deşi primăria a avut câştig de cauză după ce contestaţia a fost analizată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, societatea ploieşteană Condorii Sult SRL a continuat acţiunea de contestare în instanţă. Mai concret, este vorba despre rezultatul unei licitaţii privind asfaltarea a două străzi principale din localitatea 2 Mai şi a părţii dinspre mare a localităţii Vama Veche. Lungimea totală a străzilor este de aproximativ 5 km. Lucrările sunt finanţate printr-un program transfrontalier, derulat în parteneriat cu Bulgaria, accesat de Primăria Limanu, în urmă cu un an. „Asfaltarea este finanţată printr-un proiect Phare CBC 2006", ne-a declarat primarul Iustin Urdea. Comisia de evaluare a ofertelor, din cadrul Primăriei Limanu, a desemnat drept câştigătoare SC Tehnologica Radion SRL. Potrivit primarului Urdea, SC Condorii Sult este nemulţumită de faptul că nu a câştigat licitaţia întrucât s-a prezentat cu cel mai scăzut preţ. Din spusele edilului, firma ploieşteană ar fi ofertat un preţ situat cu mult sub cel al pieţei, ceea ce încurcă socotelile administraţiei locale, întrucât, susţine primarul, în majoritatea cazurilor societăţile care ofertează preţuri cu mult sub valoarea estimată încheie ulterior contracte adiţionale.

primaria_limanu.jpg„Trebuie să deschidem bine ochii"

„Noi nu ne permitem să lucrăm cu o firmă care vine cu un preţ ireal şi care apoi solicită încheierea de contracte adiţionale pe motiv că materialele s-au scumpit. Este vorba despre bani europeni, iar noi primim aceşti bani în funcţie de preţul la care se atribuie lucrarea, or dacă firma vine şi solicită apoi acte adiţionale, noi suntem obligaţi să plătim diferenţa din bugetul primăriei. Nu ne permitem acest lucru. Trebuie să deschidem bine ochii cui dăm lucrarea", ne-a declarat primarul comunei Limanu. Edilul a adăugat că SC Tehnologica Radion a fost aleasă şi datorită preţului mai apropiat de valoarea estimată, cât şi datorită ofertei tehnice. Proiectul include şi asfaltarea trotuarelor. Precizăm că am încercat să îi contactăm telefonic pe reprezentanţii firmei Condorii Sult, însă nu au răspuns apelurilor noastre.

În paralel cu această investiţie, administraţia locală din Limanu aşteaptă, cu emoţii, după cum a precizat primarul, subvenţionarea proiectului depus spre finanţare în baza Măsurii 322 şi a altui proiect de infrastructură. Primul dintre acestea vizează reabilitarea căminului cultural din 2 Mai, achiziţionarea de utilaje necesare reparării drumurilor din zona de competenţă, dar şi înfiinţarea unui centru de consiliere pentru copiii şi părinţii aflaţi în dificultate. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 2,3 milioane de euro. Cel de-al doilea program european are în vedere realizarea şoselei de centură care să ocolească zonele 2 Mai şi Vama Veche, cu extindere către satul Hagieni. De asemenea, un alt obiectiv inclus în acest program este cel de asfaltare a aproximativ 20 kilometri de drum situat în intravilanul Limanu, 2 Mai, Vama Veche. Toate aceste lucrări se vor ridica la suma totală de 7,5 milioane euro.

De asemenea, autoritatea locală din Limanu aşteaptă finanţarea proiectului de electrificare a trei zone în care sunt amplasate cartiere noi. Este vorba despre Zona 7 din 2 Mai şi despre Zonele 4 şi 5 din Limanu. Potrivit primarului Urdea, proiectul a fost depus spre finanţare la MAI. Valoarea totală a proiectului de electrificare se cifrează la 25 miliarde de lei vechi. Edilul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că în reţelele de alimentare cu energie electrică se investesc bani publici pentru ca apoi să fie preluate gratuit de către firma furnizoare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

noi str.nucilor

11 Feb, 2010 21:30

va multumim ca ne-ati dezapezit si pentru curent electric cat mai trebuie sa asteptam ca de 6 ani tot speram s-au nu mai aveti interes pentru restul locuitorilor

eu tu

22 Oct, 2009 09:26

ba mincinosilor

catalin

25 Sep, 2009 09:21

firma condorii sult face doar lucrari de mantuiala asa cum se intampla si in Ploiesti.este sustinuta politic si din aceasta cauza contracteaza lucrari din bani publici sau fonduri.are procese pe rol cu primaria ploiesti iar administratorul firmei are data chiar inceperea urmaririi penale pentru tulburare de posesie.dosar care zace pe birourile politistilor de 4 luni.ocupa in ploiesti ,abuziv ,cu ajutorul municipalitatii o suprafat de 1860m2 de 10 ani,suprafata transformata in depozit de deseuri.are dreptate primarul din limanu;cum sa acorzi un contract unei asemenea societati?

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1722

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2421

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2628

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7069

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3365

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3571

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6169

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2704

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5663

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4254

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9388

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4050

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3247

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2679

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2762