Primaria va reabilita fatada Colegiului Agricol Poarta Alba

poarta_alba_delicoti.jpgClădirea Colegiului Agricol Poarta Albă va fi reabilitată la exterior. Primarul Vasile Delicoti ne-a declarat că aşteaptă finanţarea pentru a putea demara lucrările. 

Anul trecut, primăria a reparat acoperişul care fusese deteriorat în timp. Potrivit primarului, faţada imobilului va fi reabilitată cu bani de la Ministerul Educaţiei, costul lucrărilor fiind de aproximativ 90.000 de lei. „Anul trecut, am reparat acoperişul şi, din cauză că a fost stricat, s-a degradat şi faţada, pe care o vom reabilita", ne-a declarat primarul din Poarta Albă. Anul viitor, administraţia locală va schimba şi mobilierul Colegiului Agricol. Laboratoarele şcolare au fost refăcute aproape în totalitate. Primarul intenţionează să asigure apă menajeră pentru colegiu prin forarea unui puţ. De asemenea, Vasile Delicoti ne-a declarat că se gândeşte să schimbe centrala cu una care să folosească drept combustibil peleţi din paie.

Acest sistem de încălzire este mai economic decât sistemele pe gaze sau păcură, este uşor de utilizat datorită formei şi consistenţei combustibilului, iar procesul termic poate fi automatizat. Funcţionarea unei astfel de centrale îmbină siguranţa cazanelor pe lemne şi confortul oferit de încălzirea pe gaze. În plus, este o sursă de încălzire ecologică.    

De asemenea, primăria va construi un grup sanitar în interiorul Şcolii nr. 1 din localitate, aşa cum o cer normele europene. „Am tras deja toate utilităţile - apă, canalizare. Aceasta era singura şcoală care nu avea grup sanitar în interior", a precizat edilul.

Autoritatea locală se ocupă în prezent şi de reabilitarea clădirii din spatele sediului primăriei, unde vor mutate Serviciul de urbanism, casieria, Serviciul de impozite şi taxe, Biroul de asistenţă socială. Sediul actual al primăriei va fi recompartimentat pentru asigurarea unui spaţiu mai mare pentru angajaţi.   

Un alt obiectiv al Primăriei Poarta Albă este şi reabilitarea DC 87, care face legătura între comună şi oraşul Ovidiu. Vasile Delicoti a discutat în acest sens cu primarul din Ovidiu, Dumitru Bocai, în vederea găsirii unei soluţii de finanţare. Primarul din Poarta Albă intenţionează să obţină pentru acest drum fonduri din cele destinate Zonei Metropolitane Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mohammad Murad, candidat AUR la CJ Constanța - „Nu îmi este frică să duc această luptă și sunt convins că voi fi învingător“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 808

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 598

Licitații Tulcea Elf Grup Otopeni SRL, contract de peste 850.000 de euro pentru înființarea sistemului de canalizare în comuna tulceană Maliuc (DOCUMENT)

08 Mar 2024 569

Patricia, singura femeie din cei șapte tehnicieni din cadrul Unității Speciale de Aviație de la Tulcea, omagiată în Luna Femeii

04 Mar 2024 508

CSM Constanța Baschet Campioana U-BT Cluj-Napoca și-a confirmat statutul de favorită în meciul de pe litoral (GALERIE FOTO)

03 Mar 2024 754

Superliga 2023/2024 Poli Iași - Dinamo, duel din zona fierbinte, deschide etapa a 29-a

29 Feb 2024 1207

Echipa momentului! CSM Constanța, singura neînvinsă în Liga Națională „Un mare Bravo pentru sufletul pe care l-ați pus pe teren!“ (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 998

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie - partea întâi - ziua 15. Lună nouă în Vărsător

09 Feb 2024 667

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” modernizează instalația de propulsie la Nava Școală Sprijin Acțiuni Militare 281, proiect ZK 923 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 679

Licitații Tulcea Complex Delta SRL, deținută de Hristu Caraman, câștigă al doilea contract pentru modernizarea unui port din județul Tulcea! A depus singura ofertă admisibilă (DOCUMENT)

18 Jan 2024 1117

Cetățean ucrainean, trimis în judecată la Constanța! Începe procesul

03 Jan 2024 981

Licitații Constanța LCS Ideal Top Construct SRL și Cybersofconstruct SRL renovează Căminul Cultural din Gârliciu (DOCUMENT)

28 Dec 2023 1053

Licitații Tulcea Terra Construct SRL și Concept Structure SRL construiesc stație de capăt și Park & Ride în Tulcea (DOCUMENT)

28 Dec 2023 989

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, contract cu Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Turbomotoare COMOTI! Iată despre ce e vorba (DOCUMENT)

27 Dec 2023 904

Olanda este de acord cu aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen

15 Dec 2023 658