Scoala Cotu Vaii, prinsa in rectificarea bugetara

Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan_6_.jpgInstituţia de învăţământ din satul Cotu Văii, grav avariată de precipitaţiile abundente din această vară, ar putea fi reparată cu fonduri de la stat.

Într-o ediţie anterioară, relatam faptul că elevii din această localitate riscă să rateze începerea noului an şcolar, unitatea la care sunt înscrişi fiind într-o avansată stare de degradare. Este vorba despre 130 de elevi din clasele I-VIII care, după cum arată în prezent clădirea şcolii din Cotu Văii, este puţin probabil că vor putea merge la cursuri acolo dacă nu se face ceva urgent.
Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, ne-a declarat că imobilul se află într-o stare deplorabilă. Clădirea necesita oricum reparaţii capitale, însă precipitaţiile au avariat şi mai grav clădirea. Potrivit edilului, la ultimele ploi, apa din şcoală trecea de genunchi. Mai exact, acoperişul şcolii stă să cadă, duşumelele sunt umflate din cauza umezelii, mobilierul a fost distrus iremediabil, pereţii sunt plini de mucegai, iar instalaţiile electrice şi sanitare au fost dezafectate. Unitatea de învăţământ trebuia să intre în reparaţii capitale, prin Banca Mondială, din 2008. Lucrările au fost amânate pentru 2009 şi iată că nici în 2010 nu au venit fondurile.

Răspuns negativ de la MAI

DECUPAJ_Albesti_Gheorghe_Moldovan_03_____.jpgPrimarul Gheorghe Moldovan ne-a declarat că a depus mai multe adrese pentru a cere sprijin pentru repararea şcolii, dar că a primit până acum un singur răspuns, şi acela negativ. „Am depus solicitări de sprijin atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor pe principiul că este vorba despre o situaţie de urgenţă. Am primit răspuns de la MAI că nu ne poate ajuta pentru că nu se ocupă de şcoli. Aşteptăm răspuns acum de la Ministerul Educaţiei sau de la Inspectoratul Şcolar Judeţean", a afirmat edilul. Primarul a şi efectuat, cu sprijinul unor reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, o evaluare succintă a necesarului de reparaţii. „Am întocmit o listă de materiale, un deviz pe care îl voi trimite Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Ministerului Educaţiei", a subliniat Gheorghe Moldovan. Edilul comunei Albeşti şi-a exprimat speranţa că va fi sprijinit de autorităţile centrale să rezolve problema şcolii din Cotu Văii.

Elena Buhaiev: „Se vor acorda materiale de construcţii"

Inspectorul şcolar general Elena Buhaiev ne-a declarat că a făcut la rândul ei demersurile necesare pentru rezolvarea situaţiei de la Şcoala Cotu Văii. „Ştiu că la rectificarea bugetară de pe 20 august a fost prinsă şi şcoala din Cotu Văii. Într-o primă fază am înţeles că se vor acorda materiale de construcţii pentru efectuarea unor reparaţii provizorii, urmând ca ulterior şcoala să fie reabilitată prin Banca Mondială", a precizat Elena Buhaiev. Inspectorul şcolar general şi-a exprimat speranţa ca elevii din Cotu Văii să poată începe cursurile în şcoala lor. „Sperăm şi facem tot posibilul să se poată începe anul şcolar acolo", a adăugat şefa ISJ.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mariaiftime

20 Feb, 2011 07:20

comunităţii europene să ceară bani pentru şcoli pentru copiii noştri la Cotu Vaii, în timp ce doamnele Andresei evaziune fiscală şi fura fonduri italieni

Articole asemanatoare

Accident Constanța Eveniment rutier la ieșirea din Albești spre Cotu Văii. Mai mulți tineri, răniți

21 Dec 2023 1068

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Cotu Văii

11 Dec 2023 1222

UPDATE. Județul Constanța Un pieton a fost grav rănit în urma unui accident rutier în Cotu Văii

11 Dec 2023 1164

Ce localități sunt încă rămase fără apă, în județul Constanța, ca urmare a codului roșu

27 Nov 2023 1185

UPDATE RAJA Constanța Ce localități sunt în continuare afectate de lipsa apei, în județ

19 Nov 2023 917

UPDATE ora 17.00 Ce localitățil mai sunt afectate de lipsa apei în județul Constanța, ca urmare a codului de vreme rea

19 Nov 2023 960

UPDATE ora 14.00 Situația actualizată cu localitățile afectate de lipsa apei din județul Constanța!

19 Nov 2023 847

RAJA Constanța anunță Lipsă de apă în localitățile Negru Vodă și Cotu Văii, ca urmare a întreruperii de tensiune!

06 Oct 2023 914

IPJ Brăila Reținut de polițiști și arestat pentru infracțiuni rutiere

19 Sep 2023 605

UAT Albești amendată de Garda de Mediu Constanța după distrugerea unor pâlcuri de bujori (GALERIE FOTO)

09 Jun 2023 1081

Autoturism cu numere false şi neînmatriculat, depistat în județul Constanța. Șoferul avea permisul anulat

27 Mar 2023 1418

Un copil de șase ani, sfâșiat de un câine. A trecut un an de la tragedia de la Albești

13 Dec 2022 1952

Primăria Comunei Albești, județul Constanța vinde mai multe terenuri intravilane. Unde sunt situate

05 Oct 2022 1841

Lucrări RAJA în localitatea 2 Mai, județul Constanța. Se întrerupe furnizarea apei în două localități

20 Sep 2022 1265

RAJA Se oprește apa în localitatea Limanu

17 Jun 2022 1048