Sâmbătă, FC Farul Constanța - Aerostar Bacău Ianis Zicu - „Mă gândesc la promovare, pentru că acesta este scopul meu“ (video)

  • Meciul FC Farul - Aerostar Bacău se joacă la Constanța sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 14.00.
  • În etapa precedentă, prima a sezonului, FC Farul a realizat o victorie mare, învingând în deplasare Petrolul Ploiești.
  • Antrenorul Ianis Zicu este de părere că echipa Farului e omogenă și poate pune probleme oricărui adversar.
 

FC Farul Constanța a început perfect ediția 2020/2021 a Ligii a 2-a, câștigând cu 2-1 pe terenul Petrolului Ploiești, una dintre contracandidatele la promovarea în Liga 1, iar pe litoral visul atingerii primului eșalon animă întreaga suflare faristă.

După succesul de poveste de la Ploiești, venit în minutele de prelungire, „marinarii“ primesc sâmbătă, 5 septembrie, vizita echipei Aerostar Bacău (nou promovată), în etapa a doua de campionat, iar Farul nu se gândește decât la victorie, pentru a consolida și a-i da o valoare și mai mare victoriei cu Petrolul. După prima etapă. formația de pe litoral se află pe locul doi în clasament, în timp ce Aerostar, învinsă acasă în runda inaugurală cu 1-0 de U Cluj, ocupă poziția a 14-a în ierarhie.
Restul meciurilor din etapă se joacă după programul: sâmbătă, 5 septembrie, ora 11.00 - Turris-Oltul Tr. Măgurele - Metaloglobus București, Concordia Chiajna - Unirea Slobozia, Dunărea Călărași - Fotbal Comuna Recea; ora 17.30 - Rapid - Pandurii Tg. Jiu; ora 20.00 - Csikszereda Miercurea Ciuc - U Craiova 1948; duminică, 6 septembrie, ora 13.00 - CSM Reșița - Petrolul Ploiești; ora 18.30 - CS Mioveni - Gloria Buzău; luni, 7 septembrie, ora 18.30 - U Cluj - ASU Poli Timișoara; marți, 8 septembrie, ora 17.00 - Viitorul Pandurii Tg. Jiu - CSM Slatina.
 

Am fost dezamăgit“

Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, spune că, la club, lucrurile merg în direcția dorită. „Mă gândesc la promovare, pentru că acesta este scopul meu. Am avut un an bun și am fost dezamăgit pentru că nu am avut șansa să jucăm și noi până la capăt toate etapele pentru promovare. Acum sperăm ca acești copii să crească într-un mediu sănătos, să evolueze așa cum trebuie. Avem stabilitate la club, lucru pe care-l apreciez enorm, pentru că Primăria este alături de noi, la fel și Ciprian, și toate lucrurile merg așa cum trebuie“, a menționat Zicu, citat de site-ul oficial al clubului.


Bîrnoi, felicitat

FC Farula demarat sezonul cu un lot de 24 de jucătpri, iar tehnicianul constănțean a explicat că, 99%, acesta este efectivul cu care va aborda prima parte a sezonului. „Sunt mulțumit de dublurile pe care le am pe posturi. Acum și jucătorii care vin de pe bancă aduc un plus, s-a văzut și la golul marcat de Bîrnoi. Îl felicit, pentru că este un jucător cu calitate extraordinară. Important este să schimbe un pic modul de a se antrena și sunt convins că poate să joace în prima ligă, fără problem“, a declarat Ianis Zicu, potrivit sursei citate, tehnicianul adăugând că speră ca pandemia de coronavirus să nu afecteze desfășurarea meciurilor: „Sper ca lucrurile să fie în regulă. Noi avem două luni de când ne antrenăm, până acum nu am avut nicio problemă. Am făcut toate testările, chiar mai multe decât orice echipă din Liga a 2-a, și sper să fie în continuare așa“.
 

Așa vă vrem mereu!“

La revenirea de la Ploiești, în noaptea meciului cu Petrolul, echipa a fost așteptată la Constanța, la stadion, de un grup de suporteri, care s-au bucurat alături de jucători, fiind creată o atmosferă deosebită. „Sărbătoare în miez de noapte! Succesul de la Ploiești a fost celebrat alături de suporteri, la revenirea acasă! Împreună suntem puternici!“, a fost mesajul clubului. „Farul suntem noi!“, „Așa vă vrem mereu!“ „Noi nu te vom lăsa la greu, cu tine vom fi mereu!“ sau „Niciodată nu ești trist, cu echipa noastră dragă, colindăm o țară întreagă, ca să vadă lumea toată dragoste adevărată“, au fost câteva dintre sloganurile și cântecele fanilor.
 

Prima victorie afară a Farului cu Zicu antrenor

La finalul partidei de la Ploiești, Ianis Zicu și-a felicitat jucătorii și a punctat că se bucură foarte pentru această victorie, care a fost prima în deplasare a „marinarilor“ cu el antrenor. „Am avut și ghinion, pentru că am primit gol repede. Dar, așa cum le-am spus și lor la pauza meciului, am încredere în toți jucătorii, iar în momentul în care un jucător greșește, fie și decisiv, toți ceilalți trebuie să fie alături de el, să-i ofere sprijin. Până la urmă, lucru acesta s-a văzut. Am sperat din primul minut că putem să câștigăm. Știam că nu au un ritm foarte bun, am reușit să punem presiune mare pe ei. Nu au o echipă omogenă, și nu sunt încă pregătiți așa cum a spus și antrenorul lor înainte de începutul partidei. A fost un meci greu, mă bucur că am câștigat primul meci în deplasare. E un început mult mai bun decât în sezonul trecut, chiar dacă atunci am făcut 0-0 la Rapid. Cred că echipa această, cu nouă jucători în teren, în formula de start, care au fost și anul trecut, are o omogenitate bună și putem să facem rezultate bune și să punem probleme oricărui adversar“, a spus Ianis Zicu.

Sursa foto: FC Farul Constanța


Video:


Citește și:

Golul victoriei, în prelungiri! FC Farul Constanța a învins în deplasare Petrolul Ploiești. Succes important


Lotul de jucători și staff-ul cu care FC Farul Constanța începe sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Se vorbește deja frumos despre acești copii“ Unirea Constanța are patru meciuri amicale până la startul Ligii a 2-a

13 Jan 2022 2251

Sâmbătă, este ziua de naştere a antrenorului Ianis Zicu. Ultima dată, a pregătit-o pe Unirea Constanţa

23 Oct 2021 3845

UPDATE. Leonard Strizu, antrenor Unirea Constanța, meci cu Dunărea Călărași. Schimbări la echipa de pe litoral

11 Sep 2021 4142

Unirea Constanța, fără niciun punct după primele trei etape Ianis Zicu - „Sunt multe lucruri care au afectat acest început de sezon“

14 Aug 2021 3510

Unirea Constanţa a pierdut cu Universitatea Cluj, dar a fost aproape de un rezultat pozitiv

12 Aug 2021 3061

Liga a 2-a Unirea Constanţa, meci dificil în fieful liderului Universitatea Cluj

12 Aug 2021 2992

Unirea Constanța Ianis Zicu - „Trebuie să începem să facem puncte cât mai repede“ (galerie foto)

07 Aug 2021 3369

Unirea Constanţa, înfrângere şi cu FC Hermannstadt, care s-a impus la Techirghiol

05 Aug 2021 2954

Unirea Constanța - FC Hermannstadt Ianis Zicu - „Va fi o partidă dificilă, dar și noi trebuie să arătăm altfel“

05 Aug 2021 4452

Joi, Unirea Constanța susține primul meci din acest campionat pe teren propriu, la Techirghiol

05 Aug 2021 2151

Unirea Constanţa În meciul de la Chiajna, Ionuţ Cioinac şi Liviu Mihai, înlocuiţi din pricina problemelor medicale

02 Aug 2021 3264

Unirea Constanţa, înfrângere în meciul contra Concordiei Chiajna

31 Jul 2021 5523

Concordia Chiajna - Unirea Constanţa Ianis Zicu - „Va fi un început de sezon foarte dificil“

30 Jul 2021 3759

Unirea Constanța, debut în Liga a 2-a Reprezintă județul, joacă la Techirghiol, dar inima îi bate pentru Mangalia

30 Jul 2021 7650

Schimbarea denumirii AFC Farul Constanța în AFC Unirea Constanța, aprobată

28 Jul 2021 4707