În Tabăra din Năvodari se promovează ecologia

Fotbal, întreceri sportive şi multă distracţie pe plaja din Năvodari. Aşa au atras atenţia copiii din Tabără asupra importanţei colectării selective a deşeurilor pentru mediul înconjurător. Peste 200 de copii au animat plaja din Năvodari prin activităţile sportive la care au luat parte. În acest fel, ei au participat la o campanie ce are ca scop promovarea selectării deşeurilor. De aceea, elevii din Tabăra Năvodari s-au împărţit pe echipe, fiecare purtând tricouri în culori diferite: astfel culoarea verde aparţine pubelelor în care trebuie aruncată sticla, culoarea albastră este pentru hârtii, în timp ce culoarea galbenă este pentru obiecte din plastic.
 
“Pentru conştientizarea populaţiei, a copiilor în general, privind selectarea colectivă a deşeurilor. Astăzi nu facem colectare, astăzi doar ne distrăm”, a declarat Lina Coteţ, organizator.
 
Se pare că cei mici ştiu cum să protejeze mediul, dar la fel de bine sunt conştienţi că multe persoane nu sunt încă responsabile cu aceste activităţi. Şi profesorii care au venit cu elevii în Tabăra din Năvodari au salutat această campanie şi sunt de părere că astfel de activităţi ar trebui realizate mai des.
 
“Din punctul meu de vedere ar trebui cât mai multe astfel de activităţi. Copiii sunt amatori, mereu plini de energie şi în acest fel, ceea ce se doreşte va ajunge mai ușor la copii, îi va responsabiliza şi îi va atrage de partea naturii”, a declarat Henorel Olărescu, profesor la Școala Avram Iancu din Covasna.
 
Eforturile şi spiritul competitiv de care au dat dovadă elevii au fost răsplătite pe măsură. Pe lângă materialele informative şi noile informaţii privind colectarea selectivă a deşeurilor, copiii au primit atât diplome de participare cât şi premii în funcţie de rezultatele obţinute la competiţii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 320

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 331

LIVE TEXT - Constanța Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 745

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 578

Primarul orașului Năvodari și Amira Evo SRL, chemați în instanță de Prefectul Județului Constanța

16 Apr 2024 1696

Justiție Constanța Pronunțarea în procesul dintre reclamanții JT Grup OiL SA, Tiberiu Rafaello Cristian Tucan și Taner Gazi cu pârâții Primăria Năvodari și Building Ştefan AOP SRL, amânată de magistrați

15 Apr 2024 427

Cumul de infracțiuni pentru un șofer în Năvodari, județul Constanța. S-a ales cu dosar penal

14 Apr 2024 535

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 713

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Năvodari!

13 Apr 2024 761

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 558

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța la școli și grădinițe din Constanța

11 Apr 2024 449

Accident în lanț la Năvodari! Trei autoturisme, implicate. Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

11 Apr 2024 769

Razie a polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. S-au aplicat amenzi

10 Apr 2024 440

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 475

Prefectul Județului Constanța la judecată cu Primarul Orașului Năvodari și firma BTC Agro Trade SRL. Miza – anularea unui act administrativ

10 Apr 2024 1954